Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kiseljak sa grizom za bebeMešajte energično kiseljak oko minut-dva.
Kiseljak sa grizom za bebe je gotov. Obavezno proverite da li odgovatajuća temperatura pre nego što date bebi....
11. nov.
Kako izgleda zdrav doručak?trenutak nije najbolji način da provedete život, i da to prejedanje hranom i preterivanje sa alkoholom, izležavanje u krevetu do podneva, pušenje i slično, su navike koje bi štetile ne samo vašem zdravlju, već i vašem izgledu...
07. mart
Sos od kiseljaka i pavlakeSos od kiseljaka i pavlake stavite u frižider na 30-60 minuta.
Sos od ksieljaka i pavlake je odličan uz krompir.
Pogledajte i druge naše sosove koji su odgovarajući uz krompir....
23. jul
Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac) je vrlo ukusan....
05. dec.
KiseljakČesto se pasira u čorbama i sosevima i kiseljak je osnovni sastojak čorbe od kiseljaka. Jela sa spanaćem i čorba od kropmira dobijaju kiselkast ukus nakon dodavanja kiseljaka....
21. jul
Kako očistiti spanać, zelje i kiseljakNa kraju, ali ne i najmanje važno, ni spanać ni zelje i kiseljak ne mogu da izdrže dugotrajno kuvanje....
16. april
Kako sa čuvamo i konzerviramo kiseljak?Pre nego što napunite tegle, možete da izblanširate listove kiseljaka....
22. mart
Kako izgleda doručak različitih nacija po svetuDoručak je jedan od glavnih obroka u toku dana, a niz proučavanja je stigao do kategoričnog zaključka i da je najzdraviji obrok. Međutim, u različitim delovima sveta poslužuju različita jela za doručak.
Sa platformi za...
20. avgust
Pogledajte kako izgleda 200 kalorija od različitih namirnicaAko ste nekada bili na dijeti, sigurno su vas zanimale kalorije raznih namirnica. Sada možete pogledati koliko je 200 kalorija u različitim namirnicama.
Prosečnoj osobi je potrebno maksimum 2500 kalorija dnevno, a...
21. nov.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako izgleda vrganj?Ali znamo li kako oni zapravo izgledaju?
Ako se i sami pitate kako tačno izgledaju vrganji, to ćete saznati u ovom savetu....
06. januar
Kako izgleda paškanat?Paškanat je korenasto povrće, koje liči na svetlu šargarepu i rođak je celera i šargarepe. Paškanat može da se kupi tokom cele godine, ali je njegova prava sezona zima. Povrće ima belu do svetložute boje, malo je žilaviji...
26. januar
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Pogledajte kako sada izgleda devojčica, koja nikada nije probala šećerNamirnice, koje predlažu današnji lanci prodavnica, sadrže toliko mnogo prerađenog šećera i konzervanasa, da je skoro nemoguće uvek se hraniti zdravo. Uprkos tome, postoji način da izbegnete sve ove opasne sastojke, i da...
20. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako izgleda alergija na hranu?Alergija na hranu ili netolerancija na određene vrste hrane može uticati na svaku osobu u nekom trenutku njenog života. Kada ljudi konzumiraju određenu hranu, a zatim počnu da osećaju neku nelagodnost, misle da imaju alergiju...
05. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kaša od kiseljkaDodajemo sitno iseckan luk i kiseljak. Posolimo sa jednim prstohvatom soli, prstohvatom aleve paprike i malo bibera. Ringla treba da bude slaba, zeleni sastojci treba lepo da se dinstaju....
30. mart
Kiseljak, loboda i pirinač u rerniOperite povrće i pečurke i isecite ih. Ispržite ih i dodajte pirinač. Sipajte u pleh i dodajte 3 šolje vode.
Posolite i pecite dok pirinač ne upije vodu /da jelo ostane na masnoći/.
Umutite jaja, dodajte kiselo mleko...
12. avgust
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Iako izgleda kao uvenula salata, njegov prepoznatljivi ukus je odličan. Ne propustite ovaj sastojak, jer ne samo da dodaje prijatan ukus mnogim jelima, već je i jednostavan za kuvanje....
09. maj
Kaša od zelja i kiseljkaOperite zelje i kiseljak, ostavite da se ocede i isecite.
U šerpi pomešajte zeleniš sa maslacem, kiselim mlekom, 3/4 šolje vode, jajima i brašnom i dobro promešajte....
11. avgust