Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pečeni beli lukGlavica belog luka se podeli na čenove.
Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana.
Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
24. april
Pečeni beli luk u folijiVažno je da se kaže da pečeni beli luk nema toliko oštar miriš kao sveži.
Lepo je da se jede samo beli luk u toku dana, ali je teško, tako da možete jesti laganu hranu zajedno sa belim lukom.
Budite zdravi!...
19. jul
Pečeni beli luk u foliji - lagan receptEvo kako da napravimo najukusniji pečeni beli luk u foliji.
Glavice belog luka oljuštimo samo od spoljašnjih listova, isečemo brkove dole i svaku glavicu stavljamo u duplo parče alu folije....
18. januar
Kako sušiti beli luk?Nakon što isečete beli luk na kriške, poređajte ga na pleh obložen papirom za pečenje. Rerna se mora zagrejati na 50-60 stepeni, a zatim se stavlja pleh sa belim lukom....
06. dec.
Prženi beli lukZnamo da je beli luk prisutan u hiljadama recepata različitih lekova narodne medicine, tako da nikada nije loše da se pojede malo belog luka....
12. mart
Ukiseljeni beli lukPrelijte beli luk vrućom vodom i odmah ga isperite hladnom tekućom vodom.
Poređajte beli luk u teglice, a po želji možete dodati grančice mirođije....
12. avgust
Beli lukAko želite da napravite hleb od belog luka, istrljajte tostirani hleb belim lukom i poprskajte ga maslinovim uljem....
19. januar
Marinirani kiseli beli lukNakon toga beli luk je spreman za konzumaciju.
Ako su za zimnicu tegle se stavljaju na hladno mesto.
Turšija može da se napravi na proleće kada ima dobrog svežeg belog luka....
28. januar
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti.
Kako čuvati beli luk
Beli luk je lukovičasta biljka koju...
10. okt.
Marinirani beli luk u teglamaPogledajte i kako se marinira beli luk, zašto treba da jedemo više belog luka i kako se peče beli luk....
26. sep.
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukAko volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije.
Umesto da žvaćete žvaku...
16. jul
Pečeni lukPoređajtee ga u posudu za pečenje, nakon što ste ga prethodno razrezali na krst, posolite i nalijte ulje.
Pecite na 200 stepeni sat vremena....
24. mart
Marinirani beli luk na hladan načinNakon otprilike mesec dana marinirani beli luk je spreman za konzumaciju.
Prijatno!...
05. jul
Marinirani beli luk sa aromatičnim začinimaStavite beli luk u posudu sa vodom i na ringlu. Kada voda proključa, isipajte je i sipajte novu. Postupak ponovite najmanje 5 puta, kako bi uklonili jak ukus belog luka....
02. maj
Kako da ne mirišemo na beli lukBeli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi.
Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
29. april
Pečeni celi lukUživajte u ukusnom predjelu ili garnirungu sa ukusnim pečenim celim lukom!...
13. januar
Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kakoDodajte ga u glavna jela ili napravide jednonedeljnu dijetu od pečenog luka ujutru na prazan stomak i videćete efekat....
23. jul
Limun, beli luk i đumbir kod visokog holesterolaAko imate visok loš holesterol, potreban vam je detoks i imate potrebu da ojačate imunitet, ovo je vaš recept. Limun se opere i natopi u toploj vodi sa 1 kašičicom sode bikarbone.
Dobro ih operite pod mlazom vode, isecite...
05. mart
Kako da sami napravite domaći sušeni lukLuk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
17. okt.
Pečeni luk u folijiNakon toga napravite još nekolikko proreza.
Svaku glavicu luka prelijte supenim kašikom maslinovog ulja i pospite solju, biberom, belim lukom u prahu ili ljuspicama i prstohvatom origana....
29. jun
Pečeni luk u rerniPoređajte ih jednju do druge u posudu za pečenje čije ste dno prethodno namazali sa 1-2 kašike maslinovog ulja.
Pomešajte ostatak maslinovog ulja sa balsamiko sirćetom i dobijenom emulzijom prelijte luk....
17. nov.
1
Pečeni punjeni luk sa šunkomOvom smesom punimo izdubljene glavice luka, stavljamo u posudu za pečenje namazanu masnoćom i pečemo 30 minuta na 180 stepeni. Po želji na kraju možete da pospete kačkavaljem i blago da ga zapečete....
31. okt.
Za šta nam pomaže beli luk?Teško da postoji osoba koja ne zna koje su koristi od konzumacije belog luka i koja su njegova korisna svojstva. Beli luk se naziva i superhranom, i to nije slučajno. U ovom članku ćemo razmotriti neke od najvećih koristi...
28. maj
Kako se marinira beli luk?Beli luk je začin neverovatnog ukusa i hranljive vrednosti. To je izuzetno koristan proizvod, koji se koristi u kulinarstvu kao začin u mnogim receptima.
Beli luk se može pripremiti na različite načine, a jedan od najčešćih...
02. jun