Bonapeti.rs»Saveti»Kako se marinira beli luk?

Kako se marinira beli luk?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
261225
Kako se marinira beli luk?

Beli luk je začin neverovatnog ukusa i hranljive vrednosti. To je izuzetno koristan proizvod, koji se koristi u kulinarstvu kao začin u mnogim receptima.

Beli luk se može pripremiti na različite načine, a jedan od najčešćih je mariniranje belog luka.

Postoje različite metode mariniranja, u zavisnosti od veštine kuvara i vremena kojim on raspolaže . Evo najpopularnijih načina za mariniranje belog luka:

Klasičan način mariniranja belog luka

Za njega su vam potrebni beli luk, voda, mirođija, so, šećer, sirće i malo ljute paprike. Prvo treba da pustite da voda proključa, a zatim oljuštite beli luk. Kada voda proključa, u nju stavite biber, so, šećer i mirođiju. Posle nekog vremena dodajte sirće. Istovremeno, ova tečnost se mora ohladiti, a beli luk treba da se potopi u vrelu vodu. Na kraju oljuštite i stavite beli luk u tegle. Prelijte ohlađenom tečnošću sa začinima i zatvorite tegle. Beli luk treba ostaviti u marinadi najmanje mesec dana;

Marinirani beli luk sa dodatkom cvekle

Potrebni su vam beli luk, voda, sirće, cvekla, krupna so, šećer, mirođija, peršun, ren, bosiljak, štapić cimeta i lovorov list.

Pustite vodu da provri, a zatim dodajte šećer i so. U to stavite beli luk da se blanšira. Zatim stavite bilje iz recepta u tegle i u njih dodajte beli luk i dobro ga pritisnite jedan uz drugi. Sledeći korak je da narendate cveklu i iscedite sok od nje. Gotov sok se zajedno sa sirćetom sipa u marinadu i sve se sipa u tegle sa ukiseljenim belim lukom.

Pogledajte još predloga za:

- kiseli beli luk;

- marinirane masline;

- marinirana riba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji