Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da banane brže sazru?Druga varijanta je da stavite pored banane zreo paradajz ili avokado - prirodni etilen iz voća će dozvoliti da brže sazru banane....
06. maj
Kako da naterate paradajz da brže sazri?Prve četiri tehnike u nastavku se fokusiraju na to kako učiniti da paradajz brže sazri dok je još na biljci....
19. april
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Takođe saznajte da li je koštica avokada jestiva, kako se pravi ulje avokada i za šta se koristi koštica avokada....
01. nov.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da čuvamo avokado?
Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
26. feb.
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kiseli kupus je popularna fermentisana namirnica koja je poznata po svom posebnom kiselom ukusu. Priprema kiselog kupusa od nule je dugotrajan proces, koji može potrajati nekoliko nedelja.
Međutim, ako nemate dovoljno...
25. nov.
Kako da trajno smršamo sa avokadomTakođe pročitajte kako da vam avokado ostane svež i da li pravilno jedemo avokado?...
27. okt.
Kako raste avokado?Avokado se ne sme odvojiti od drveta dok se u njemu ne stvori najmanje 8-10% masti. U suprotnom plod nikada neće sazreti....
17. avgust
Genijalni trik sa kojim avokado sazri za 1 noćNemojte se očajavati, imamo genijalan trik sa kojim ćemo naterati tvrdi avokado da sazri za jednu noć.
Kako da nateramo avokado sa brzo sazri....
05. jun
Ulje od avokada - kako da kuvamo s njimŠta predstavlja ulje avokada i koje mesto zauzima u kuvanju?
Ulje avokada se dobija prilikom presovanja mesastog dela avokada, nakon što je koštica uklonjena....
16. dec.
Pečeni avokado sa jajetomIsečemo avokado na polovine i sklonimo koru.
Posipamo začinima. Razbijemo po jedno jaje u svaku polovinu.
Pečemo dok jaje ne bude gotovo oko 15 minuta na 200 stepeni....
01. feb.
Avokado sa kiselom pavlakomBeli luk treba da ispečete sa svih strana. Oljuštite avokado i ispasirajte ga u posudi.
Dodajte semenke, sok od limete i začine. Oljuštite i izgnječite beli luk i dodajte ga u smesu....
18. sep.
Da li je avokado koristan?Pogledajte i neke ideje za pripremu ukusnog i zdravog avokada:
- predjela sa avokadom;
- salate sa avokadom....
28. okt.
Da li je avokado voće?Polovina malog avokada (ili jedna trećina avokada srednje veličine) koji ima otprilike 50 g, smatra se jednom porcijom....
25. okt.
Da li je avokado štetan?Avokado jedite umereno kako biste izvukli najbolje iz njega i kako biste izbegli neželjene nuspojave.
Avokado ulazi u sastav mnogih recepata, zato preporučujemo da probate neke od naših recepata sa avokadom....
19. okt.
Da li pravilno jedemo avokado?Sve ove koristi možete da obezbedite ako u ishranu redovno uključujete:
- salate sa avokadom;
- deserte sa avokadom....
04. mart
Pečeni avokado sa plavim siromPečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni, ne više od 15 minuta, da punjeni avokado ne izgubi korisne masnoća nakon termičke obrade....
15. mart
Zašto da jedemo više avokada?Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
18. okt.
Kako da testo brže naraste?Da bi testo brže naraslo, prvo, treba testo da umesite sa namirnicama koje su na sobnoj temperaturi. Kod samog mešenja, kvasac treba da bude dobro aktiviran i da je ispunio posudu u koju ste ga stavili.
Nikada ne stavljajte...
01. maj
1
Avokado sa škampima na kiparski načinOsim salate od avokada, od avokada možete napraviti odličan gvakamole....
13. jul
AvokadoNezreli avokado može da sazreva u skladištu na sobnoj temperaturi oko nedelju dana. Kada avokado dobro sazri, koža mu počinje postepeno da tamni. I dalje zeleni avokado ne treba čuvati u frižideru....
27. nov.
Kako da avokado omekša?Avokado ima nizak glikemijski indeks i u praksi ne utiče na nivo insulina.
Kako bi pripremili pesto sa avokadom, avokado sa račićima ili ukusnu salatu sa avokadom, ovo voće mora da bude dobro sazrelo....
19. feb.
Kuskus sa avokadom i mocarelomAvokado se iseče na dva dela, izvadi se koštica, unutrašnjost se izvadi kašikom i iseče na kockice. Paradajz se oljušti i iseče na kockice, krastavac takođe....
08. avgust