Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Lepinje za sendvičeČim lepinje narastu ubacite ih u rernu i pecite oko 7-8 minuta ili dok ne narastu i ne dobiju lepu boju.
Ostavite ih na rešetci da se ohlade, pa ih zatim umotajte u krpu i čuvajte u kutiji za hleb....
13. nov.
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Sendvič za petoroProcedura se ponavlja dok se ne istroše sastojci, završava se hlebom.
Pomešajte jaja, sir, kačkavalj i sipajte smesu odozgo. Stavite terin na dno rerne na 10 minuta na 200 stepeni....
08. jun
Sendvič za usputDobijene sendviče upakujte u plastičnu foliju. Po želji možete dodati i salvetu....
24. jul
Moji hlepčići za sendviče za 5 minutaOvakve hlepčiće možete da ispećete u tavi bez ulja poklopljeno, u rerni ili kao podlogu za picu, ali isto tako i u aparatu za sendviče. Aparat prethodno dobro zagrejati i staviti hlepčiće, peći 5 min....
18. januar
Kako se zamrzava bundeva?Zamrznuta bundeva i pore se mogu čuvati oko godinu dana u zamrzivaču....
06. jun
Kako se zamrzava povrćePravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste.
Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira....
27. april
Lepinje za pljeskaviceGotove lepinje izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.
Lepinje su veoma ukusne i mekane i idealne su za pljeskavice (ili ćevape, čak i sendviče možete od njih napraviti)....
20. feb.
Lepinje za hot dogVazduđaste lepinje za hot dog su gotove.
Pogledajte i kako se prave lepinje za hamburgere ili kako da pripremite korn dog....
08. okt.
Domaće lepinje za donereDomaće lepinje za donere se spremaju tako što se potrebni sastojcu pomešaju i umesi se testo, ostavlja se da odmori desetak minuta i posle se u dozama prave same lepinje....
05. avgust
Kako se pravilno sastavlja burger i sendvič?Teoretski, burger je sendvič, ali u praksi je malo drugačiji od mnogih vrsta sendviča.
Možda do sada niste razmišljali o tome, ali pravilno sastavljanje burgera ili sendviča je razlog što je on toliko ukusan....
28. sep.
Vazdušaste lepinje za Duhovske ZadušniceMekane kao pamuk i ukusne lepinje za Duhovske Zadušnice!
Od preostalog testa pripremila sam pržene mekike....
27. jul
Keto hleb za sendvičeOvo je keto hleb za sendviče, ali može i samostalno da se jede sa kiselim mlekom ili uz glavno jelo.
Recept je sa niskim procentom ugljenih hidrata!...
02. nov.
Brze zemičke za sendvičeRavan pleh, obložen papirom za pečenje.
Radite mikserom ili možete mesiti hlepčiće ručno.
U posudu miksera sipajte brašno, šećer i suvi kvasac, promešajte. Dodajte so, promešajte....
02. avgust
Arapski hlepčići za sendvičePre serviranja sačekajte da se ohlade malo i jedite kao sendvič, prepolovite ga i punite različitim nadevima po izboru. To je samo predlog, možete napraviti i nešto drugo.
Prijatno!...
27. nov.
Sendvič sa viršlomNauljiti pleh u kome će se peći sendviči. Hleb naređati i namazati sa malo masnoće, nakon čega ga namazati paradajz pireom.
Poređati viršle, nasečene na kolutiće, nakon čega dodati pečurke i sir....
18. maj
Sendvič sa žumancemSendvič odozgo pospite izmrvljenim belancem i ukrasite trakicama paprike i maslinom presečenom na 4 dela....
24. maj
Beli francuski hleb za sendvičeKalup za kolače - 30/13 cm - 1 komad
1. Prethodno nadolaženje testa
U posudi srednje veličine se pomešaju brašno, kvasac, so. Dodaje se hladna voda i oblikuje se testo rukama....
14. sep.
Kako se pravi ukras za tortuPostoji mnogo načina da se jedna torta ukrasi. Može se koristiti razno voće, puslice, čokoladne mrvice, samleveni ili celi orašasti plodovi, keks, piškote, ukrasi od karamela itd.
Sve zavisi od vaše fantazije...
06. mart
Kako se pravi salamura za sirDa bi se napravio sir je potrebno majstorstvo. Čak i da ste ste uspeli u tome, trebalo bi da znate da njegovo čuvanje nije manje važno od njegovog pravljenja. Da biste sačuvali sir na duži vremenski period, potrebno je...
13. feb.