Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo.
Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće komade.
Možemo ostaviti komade na rastojanju jedno od drugog na podlozi u frižideru i tek kad se zamrzne da je prebacimo u kese i kutije.
Možemo direktno staviti u kesu, ali prethodno treba da podelimo na odgovarajuće porcije za kuvanje.
Možemo pripremiti i pire od bundeve, koje takođe možemo da zamrznemo za kasnije, pasiramo sirovi deo očišćene bundeve sa malo vode i rasporedimo u odgovarajuće čaše i kaupe i zmrznemo.
Ima još jedna varijanta koja je odgovarajuća za pripremu, posebno hrane za bebe. Prvo skuvamo bundevu, pasiramo i ponovo stavljamo u odgovarajuće kalupe i zamrznemo, već gotove kockice od bundeve su spremne za upotrebnu, kada nam zatrebaju.
Zamrznuta bundeva i pore se mogu čuvati oko godinu dana u zamrzivaču.
Komentari