Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se priprema crveno sočivo?Za razliku od našeg tipičnog sočiva, crveno sočivo se kuva brže od nje (ako običnom sočivu treba oko 20 minuta da bude gotovo, crveno sočivo se kuva samo oko 7 minuta) i verovatnoća da ga "prekuvate" je ogromna....
17. jun
Crveno sočivo u multikukeruAko se ne prokuva do kraja, ponovo dovršimo na programu „boil“. Gozbu od sočiva služimo hladnu! Prijatno!
Crveno sočivo u multikukeru serviramo sa hlebom iz multikukera....
11. nov.
Crveno sočivo sa ćorizomOstavljamo supu od sočiva da se krčka na slaboj vatri oko 30 minuta, nakon čega pasiramo grubo i serviramo sa ćorizom i kiselim mlekom, posuto alevom paprikom.
Crveno sočivo sa ćorizom je gotovo....
15. dec.
Crveno sočivo u orijentalnom stiluSkidamo sa vatre crveno sočivo u orijentalnom stilu i ostavljamo poklopljeno na 10 - 15 minuta da upije ukuse....
23. feb.
Kako se kuva Crveni zubatac?Možete da sretnete crvenog zubatca po ceni od otprilike 15 evra 1 kg, 1 komad divljeg crvenog zubatca je obično više od 35 leva....
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?U crveni pasulj se ne stavlja so za vreme termičke obrade, ovo se vrši neposredno pre nego što bude sklonjen sa vatre.
Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji prethodno nije bio potopljen?...
14. okt.
Brzo crveno sočivo sa pečurkamaKod kuće se domaće skuvano sočivo pojede za čas, pogodno je kao glavno jelo, ali i kao garnirung.
Bude gotovo za manje od pola sata.
Nadam se da će vam se svideti recept za brzo crveno sočivo sa pečurkama....
01. jun
Ukusno crveno sočivo sa belim lukomOperite sočivo u dve vode i stavite u šerpu, sipajte vodu, ali ne mnogo, zato što se sočivo brzo kuva.
Isecite luk, šargarepu i papriku i sipajte u sočivo. Dodajte oljušten beli luk....
09. april
Crveno sočivo sa tikvicom i zelenišemSipa se crveno sočivo, naseckani listovi bokvice i kuva se na umerenoj vatri tako što se periodično meša dok se sočivo ne skuva.
Voda mora da ispari i da ostane gotovo na masti....
24. sep.
Crveno sočivo sa kinoom i tikvicomSipa se malo vode i dinsta se kratko.
Posipa se alevom paprikom, sipa se topla voda i kada provri sipa se crveno sočivo i kinoa.
Kuva se dok zrnca ne budeu gotova, 15-20 minua da upije vodu i gotovo je....
20. okt.
Ljuto crveno sočivo na indijski načinSočivo i voda se kuvaju zajedno sa malo soli i ulja dok se ne raskuva sočivo.
U ulju se zaprže na sitno isečeni luk, beli luk, ljute paprike, ljuta aleva paprike i kumin....
19. januar
Posno crveno sočivo sa crvenim lukomOperemo veoma dobro pod tekućom vodom sočivo.
Sipamo sočivo u povrće i prelivamo vodom.
Kuvamo dok ne bude gotovo, začinimo po ukusu solju i čubrom....
30. avgust
Crveno sočivoSmesu povrća kuvajte oko 10 minuta i dodajte očišćeno i oprano sočivo. Smanjite jačinu ringle na srednje jako i dokuvajte oko 15-20 minuta....
17. feb.
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako da pripremimo crveno sočivoSa crvenim sočivom se mogu pripremiti sva jela, koja se pripremaju sa običnim sočivom. Važno je znati da se crveno sočivo brže kuva, i zbog toga treba paziti da se ne prekuva i postane kaša....
25. jul
Crveno SočivoKuvanje crvenog sočiva
Crveno sočivo je način da obogatite i diversifikujete jelovnik, a pogodno je i za osetljiv stomak.
Dovoljno je 12-15 minuta da se crveno sočivo skuva....
09. nov.
Gusto crveno sočivoLuk i šargrepa se iseku na kocke veličine sočiva.
Stavljaju se u posudu na ringlu i dinstaju se dok ne omekšaju. Dodajemo i sočivo na minut-dva i dodajemo vodu.
Nakon što voda provir, dodajemo začine....
06. okt.
Posno crveno sočivo sa krompirom na baštovanski načinTako će sočivo biti zdravije bez zaprške, a ako želite zapršku propržite ulje sa alevom paprikom i dodajte.
Crveno sočivo se kuva veoma brzo, zato svo povrće dodajte još na početku....
06. nov.
Posno crveno sočivo BolonjezePomešajte sočivno sa svim sastojcima i dodajte vodu.Kuvajte na umerenoj vatri, promešajte s vremena na vreme, dok sočivo ne omekša - 20-30 minuta....
26. sep.
Crveno sočivo bez brašnaBeleška: Crveno sočivo, za razliku od običnog, se skuva za desetak minuta....
30. sep.
Crveno sočivo na tajlandski način u sosu od kikirikijaNa kraju se dodaje i sočivo i veganska janija se ostavlja na još nekoliko minuta.
Servira se crveno sočivo na tajlandski način u sosu od kikirikija sa pirinčem ili pljosnatim nudlama....
26. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Indijsko crveno sočivo - Masur DalIndijsko crveno sočivo - Masur Dal je janija od crvenog sočiva inspirisana Indijom i jedno je od mojih omiljenih jela zbog brzine kojom se sprema....
10. januar
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena...
13. jun