Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Za razliku od našeg tipičnog sočiva, crveno sočivo se kuva brže od nje (ako običnom sočivu treba oko 20 minuta da bude gotovo, crveno sočivo se kuva samo oko 7 minuta) i verovatnoća da ga "prekuvate" je ogromna....
Crveno sočivo u multikukeruCrveno sočivo u multikukeru
11. nov.
Ako se ne prokuva do kraja, ponovo dovršimo na programu „boil“. Gozbu od sočiva služimo hladnu! Prijatno! Crveno sočivo u multikukeru serviramo sa hlebom iz multikukera....
Crveno sočivo sa ćorizomCrveno sočivo sa ćorizom
15. dec.
Ostavljamo supu od sočiva da se krčka na slaboj vatri oko 30 minuta, nakon čega pasiramo grubo i serviramo sa ćorizom i kiselim mlekom, posuto alevom paprikom. Crveno sočivo sa ćorizom je gotovo....
Crveno sočivo u orijentalnom stiluCrveno sočivo u orijentalnom stilu
23. feb.
Skidamo sa vatre crveno sočivo u orijentalnom stilu i ostavljamo poklopljeno na 10 - 15 minuta da upije ukuse....
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Možete da sretnete crvenog zubatca po ceni od otprilike 15 evra 1 kg, 1 komad divljeg crvenog zubatca je obično više od 35 leva....
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
U crveni pasulj se ne stavlja so za vreme termičke obrade, ovo se vrši neposredno pre nego što bude sklonjen sa vatre. Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji prethodno nije bio potopljen?...
Brzo crveno sočivo sa pečurkamaBrzo crveno sočivo sa pečurkama
01. jun
Kod kuće se domaće skuvano sočivo pojede za čas, pogodno je kao glavno jelo, ali i kao garnirung. Bude gotovo za manje od pola sata. Nadam se da će vam se svideti recept za brzo crveno sočivo sa pečurkama....
Ukusno crveno sočivo sa belim lukomUkusno crveno sočivo sa belim lukom
09. april
Operite sočivo u dve vode i stavite u šerpu, sipajte vodu, ali ne mnogo, zato što se sočivo brzo kuva. Isecite luk, šargarepu i papriku i sipajte u sočivo. Dodajte oljušten beli luk....
Crveno sočivo sa tikvicom i zelenišemCrveno sočivo sa tikvicom i zelenišem
24. sep.
Sipa se crveno sočivo, naseckani listovi bokvice i kuva se na umerenoj vatri tako što se periodično meša dok se sočivo ne skuva. Voda mora da ispari i da ostane gotovo na masti....
Crveno sočivo sa kinoom i tikvicomCrveno sočivo sa kinoom i tikvicom
20. okt.
Sipa se malo vode i dinsta se kratko. Posipa se alevom paprikom, sipa se topla voda i kada provri sipa se crveno sočivo i kinoa. Kuva se dok zrnca ne budeu gotova, 15-20 minua da upije vodu i gotovo je....
Ljuto crveno sočivo na indijski načinLjuto crveno sočivo na indijski način
19. januar
Sočivo i voda se kuvaju zajedno sa malo soli i ulja dok se ne raskuva sočivo. U ulju se zaprže na sitno isečeni luk, beli luk, ljute paprike, ljuta aleva paprike i kumin....
Posno crveno sočivo sa crvenim lukomPosno crveno sočivo sa crvenim lukom
30. avgust
Operemo veoma dobro pod tekućom vodom sočivo. Sipamo sočivo u povrće i prelivamo vodom. Kuvamo dok ne bude gotovo, začinimo po ukusu solju i čubrom....
Crveno sočivoCrveno sočivo
17. feb.
Smesu povrća kuvajte oko 10 minuta i dodajte očišćeno i oprano sočivo. Smanjite jačinu ringle na srednje jako i dokuvajte oko 15-20 minuta....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Sa crvenim sočivom se mogu pripremiti sva jela, koja se pripremaju sa običnim sočivom. Važno je znati da se crveno sočivo brže kuva, i zbog toga treba paziti da se ne prekuva i postane kaša....
Crveno SočivoCrveno Sočivo
09. nov.
Kuvanje crvenog sočiva Crveno sočivo je način da obogatite i diversifikujete jelovnik, a pogodno je i za osetljiv stomak. Dovoljno je 12-15 minuta da se crveno sočivo skuva....
Gusto crveno sočivoGusto crveno sočivo
06. okt.
Luk i šargrepa se iseku na kocke veličine sočiva. Stavljaju se u posudu na ringlu i dinstaju se dok ne omekšaju. Dodajemo i sočivo na minut-dva i dodajemo vodu. Nakon što voda provir, dodajemo začine....
Posno crveno sočivo sa krompirom na baštovanski načinPosno crveno sočivo sa krompirom na baštovanski način
06. nov.
Tako će sočivo biti zdravije bez zaprške, a ako želite zapršku propržite ulje sa alevom paprikom i dodajte. Crveno sočivo se kuva veoma brzo, zato svo povrće dodajte još na početku....
Posno crveno sočivo BolonjezePosno crveno sočivo Bolonjeze
26. sep.
Pomešajte sočivno sa svim sastojcima i dodajte vodu.Kuvajte na umerenoj vatri, promešajte s vremena na vreme, dok sočivo ne omekša - 20-30 minuta....
Crveno sočivo bez brašnaCrveno sočivo bez brašna
30. sep.
Beleška: Crveno sočivo, za razliku od običnog, se skuva za desetak minuta....
Crveno sočivo na tajlandski način u sosu od kikirikijaCrveno sočivo na tajlandski način u sosu od kikirikija
26. okt.
Na kraju se dodaje i sočivo i veganska janija se ostavlja na još nekoliko minuta. Servira se crveno sočivo na tajlandski način u sosu od kikirikija sa pirinčem ili pljosnatim nudlama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Indijsko crveno sočivo - Masur DalIndijsko crveno sočivo - Masur Dal
10. januar
Indijsko crveno sočivo - Masur Dal je janija od crvenog sočiva inspirisana Indijom i jedno je od mojih omiljenih jela zbog brzine kojom se sprema....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena...