Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Indijski OrahIndijski Orah
23. jun
- Maslac od indijskog oraha treba da se stavi odmah u frižider nakon što je otvoren. Kulinarska upotreba indijskog oraha Jezgra indijskog oraha najčešće se nude pečena, kao meze uz različita alkoholna pića....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da ispečete kikiriki?Kako da ispečete kikiriki?
26. maj
Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
Kako da napravite indijski čaj Masala?Kako da napravite indijski čaj Masala?
21. okt.
Možda ste čuli za čaj Masala, koji se koristi pretežno u Indiji. To je čaj bogatog sastava. Njegovo drugo ime je indijski čaj....
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Orahe lagano poprskajte smesom vode i soli i ispecite ih. Mandarine oljuštite i očistite ih od omotača. Salata uključuje i dresing, pripremljen od senfa, balzamiko sirćeta i maslinovog ulja. Promešajte sve u salati....
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
Kako da ispečemo orašaste plodove?Kako da ispečemo orašaste plodove?
22. feb.
Bolje je da se oslonite na sopstveni nos, ali ako treba da ispečete malu količinu orašastih plodova, mikrotalasna pećnica će vam pomoći....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Želite da napravite domaći hleb i da se prisetite ukusa iz detinjstva? Napravite hleb koji je skoro kao onaj u prodavnicama, samo što je pravi i ukusniji. Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost...
Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?Kako sveže makarone pomažu da bolje ispečete kolač?
31. mart
voćnim kolačima, tortama, kuglofima; - Treba da znamo da testo upija razne mirise i ako smo u rerni pekli ribu ili jelo s jakim začinima, dobro je da je prethodno dobro provetrimo; - A kako da znamo da li je testo ispečeno...
Čoko orahČoko orah
24. januar
Izmešati i ostaviti malo da odstoji. Uzimati delove smese i oblikovati. Rastopiti čokoladu i preliti preko svakog formiranog deserta. Na desert staviti po pola jezgra oraha. Ostaviti par sati u frižideru....
Moje orah kifliceMoje orah kiflice
03. januar
Napraviti jufkicu i na kratko je ostaviti da odstoji. Kada ste u žurbi, ni ne mora da odstoji, može i odmah da se pravi. Testo kidati i praviti male loptice. Valjati u dlan i praviti oblik kiflica....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Da ispečemo semenke suncokretaDa ispečemo semenke suncokreta
20. jun
Suncokret se prvi put uzgaja u stepama Severne Amerike, između zapadne obale današnjeg Perua i centralnog Meksika. U Evropu biljka se unosi kao dekorativna u Madridsku Botaničku baštu 1510. godine. Kao kultura koja daje...
Kokosov orah od čokoladeKokosov orah od čokolade
12. mart
Ostavljamo da se malo ohladi i mažemo okrugle silikonske kalupa. Ostavljamo u frižideru da se stegne. Topimo jednu belu čokoladu na pari. Dodajemo 4-5 kapi ruma i kašiku kokosovog brašna....
Kola OrahKola Orah
28. dec.
Koka-kola je nesumnjivo napoznatiji gazirani napitak na svetu, kojem se i do dan danas čuva tajni recept. Poznato je da je 1886. godine farmaceut Džon Pembrantn iz Atlante pomešao orahe kola drveta sa biljkom kokom i malo...
Sapunski OrahSapunski Orah
27. sep.
Sapunjave bobice se dobijaju od sapunskog drveta (Sapindus mukorossi) koje raste u Indiji i Nepalu. Sapunjavo drvo je zaista neobično, jer praktično proizvodi sapun....
Kokosov OrahKokosov Orah
09. jun
Za njenu prapostojbinu smatra se zapadni deo Tihog okeana i ostrva u Indijskom okeanu. Kokosov orah raste na palmama visokim do 30 metara koji spram vrste i uzrasta daju od 5 do 150 plodova godišnje....
Brazilski OrahBrazilski Orah
23. maj
Brazilski orah (Bertholletia excelsa) je najbolji i efikasan prirodan izvor selena. Ovo jedinstveno orašasto voće sreće se samo u šumama Amazona gde mu je drvo divlje rastinje i čak se ne kultiviše. Brazliski orah ne...
Kako da iskoristimo kokosov orah?Kako da iskoristimo kokosov orah?
10. feb.
Kokos je voće u obliku oraha i bere se sa biljke kokosove palme. Za razliku od naziva većine voća, za naziv kokos je karakteristično da potiče iz portugalskog jezika i znači majmun. Kokos je voće srednje veličine...
Najpopularniji indijski začiniNajpopularniji indijski začini
05. okt.
Saznajte više o specifičnostima najpopularnijih indijskih začina i dodajte sofisticiranost i egzotiku jelima, nadahnutim Južnom Azijom. Kari Kari je indijski začin koji se možda najviše koristi....
Pečeni orah sa himalaskom soljuPečeni orah sa himalaskom solju
03. nov.
Očistite orahe od ljuske i potrudite se da jezgro ostane celo. Naprskajte orahe toplom vodom, pa ih pospite brašnom i solju. Promešajte veoma dobro, da se so i brašno zalepe po orasima....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...