Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kačkavalj na sačuKačkavalj se iseče na pločice debljine oko 2 centimetra.
Svaka pločica se nakvasi vodom i uvalja se u brašno....
12. feb.
Pohovani kačkavalj na jednostavan načinSmrznuti kačkavalj isecite na trouglove.
Kačkavalj prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle.
Pohovani kačkavalj pržite u vrelom ulju dok ne bude gotov....
02. jul
Pohovani kačkavalj na sicilijanski načinGriz se promeša sa začinima. Jaja se umute dobro u posudi. Ohlađen kačkavalj se iseče na kriške....
21. sep.
Da li je bezopasna buđ na hlebu?Većina ljudi zna da se penicilin pravi od buđi. Kada se na površini hrane stvori plesen, uvek će se naći neko ko će reći: "Slobodno jedi. U čemu je problem? To je penicilin."
Međutim, da li je buđ zaista bezopasna za...
23. januar
Pohovani kačkavalj na podlozi od krompir pireaIsecitte kačkavalj na kriške, ostavite da se ohladi 15-20 minuta u komori. Umutite jaja. Potopite svako parče u smesu od jaja, posle u prezle i pržite u ugrejanom ulju....
12. okt.
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuPitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
08. okt.
Pohovani kačkavalj u rerniU posudu izrendamo kačkavalj, dodajemo umućena jaja, mleko, prašak za pecivo, so i biber i promešamo.
Sipamo u pleh i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni sve dok ne bude gotovo....
27. april
Najukusniji kačkavalj u rerniU pleh, u kojem ćemo preći kačkavalj, rastopimo kockicu maslaca u rerni sipamo gotovu smesu, poravnamo i pečemo oko 30-40 minuta na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni....
13. mart
Brz kačkavalj u rerniPecite u rerni oko 30 minuta na 200 stepeni dok ne dobije zlatastu boju.
Ostavite kačkavalj u rerni da se malo ohladi i isecite na porcije.
Brz kačkavalj u rerni je gotov!...
17. avgust
Omiljeni kačkavalj u rerniStavite ukusni kačkavalj da se peče u potpuno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pecite oko 30 minuta do prijatne boje.
Poslužite komad kačkavalja u rerni dok je topao sa salatom.
Prijatno!...
14. maj
Pohovan kačkavalj u delongijuNa trećem stepenu dok ne postane zlatasto.
Servirala sam ukusan pohovan kačkavalj sa domaćim slatkom od borovnica.
P.S. Preporučujem da odstoji u frižideru oko tri sata pre serviranja, da se dobro stegne....
23. feb.
Pohovani kačkavalj u koriKačkavalj sečemo na ploče, veličine po želji.
Kore za pitu sečemo na dva dela. Svako parče kačkavalja upakujemo u koru /po želji može i u dve kore/.
Potapamo u umućena jaja i pržimo 3-4 minuta u ugrejanom ulju....
01. sep.
Vazdušasti kačkavalj u rerniKačkavalj narendajte na krupno. Sve promešajte i od dobivene vazdušaste smese sipajte malo u pleh, u kome ste prethodno zagrejali ulje.
Pecite u jakoj rerni veoma kratko....
29. sep.
KačkavaljKačkavalj ne treba da se konzumira ako ima neprijatan i jak miris, gorak i kiseo ukus, netipičnu belu boju, a nakon što se iseče pojavljuju se male rupice.
Kačkavalj se čuva u frižideru u pakovanju, da se ne osuši....
01. jun
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaStavite ribu na roštilj i pecite 7-8 minuta sa obe strane.
Ruzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu.
Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
07. avgust
Prednosti i mane sira i kačkavalja na bazi biljakaSir i kačkavalj pripremljeni sa biljnom masnoćom ne mogu se, u principu, predstaviti kao sir i kačkavalj, jer se ovi proizvodi prave od kravljeg mleka....
05. januar
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaU sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8 kocki. Ponovo oblikujemo ćuftice, pazimo da kačkavalj bude u unutrašnjosti.
Svaku ćufticu posipamo susamom i uvaljamo lepo u kukuruzno brašno....
01. dec.
Kačkavalj sa roštiljaKačkavalj isecite na komade debljine oko 1 cm i stavite ga u zamrzivač na sat vremena. Napravite smesu od ulja, bibera i oli, belog bibera i karija....
22. jul
Pohovani kačkavalj u restoranskom stiluPrvi korak je da se kačkavalj iseče na kriške debljine oko 1 cm. Narezani kačkavalj stavljamo u zamrzivač/frižider da se stvrdne.
Za to vreme razbijte jaje u malu posudu i dobro ga umutite....
23. april
Pohovani kačkavalj u teflonskom tiganjuOvim naše tradicionalno meze će se pretvoriti u zdravije i ne sasvim prženo, već pre pečeno.
Kačkavalj obavezno izvadite iz frižidera na 20-30 minuta pre nego što ga spremite da bi bio na sobnoj temperaturi....
12. jun
Pohovani kačkavalj u turskim koramaJaja se umute sa solju i biberom.
Istopi se maslac, kačkavalj se seče na pravougaonike oko tri cm dužine....
14. maj
Jednostavni pohovni kačkavalj u trouglićimaStavljamo tiganj sa uljem na ringlu i sačekamo da se zagreje.
Svaki komad kačkavalja dobro uvaljamo u brašno, zatim u umućeno jaje, a na kraju u prezle....
20. jun
Kačkavalj u rerni sa koprivomIzvadite jelo iz rerne, dobro je da se ohladi pa da se seče, ali možete ga seći i dok je još toplo.
Kačkavalj u rerni sa koprivom je spreman....
13. avgust
Pohovani kačkavalj u lisnatom testuZbog toga je sporo prženje idealna opcija za pohovani kačkavalj (od 9 stepeni, uključite na 4-5).
5. Izvadite pripremljeni pohovani kačkavalj na papir da upije višak masnoće....
25. mart