Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jednostavni keksići za Noć vešticaOd istog testa sam napravio još bundeva i lobanja, koje sam potom ofarbao narandžastom bojom (bundeve), a lobanje sam ofarbao flomasterom sa prehrambenom bojom.
Jednostavni keksići za Noć veštica su spremni....
30. avgust
Koktel Bloody Mary za raspoloženje za Noć vešticaAko želite da napravite zabavnu atmosferu za Noć veštica kod kuće, to je dobro mesto da počnete sa finim koktelom. A šta bi moglo biti prikladnije, ako ne Bloody Mary, ali je prvobitno služio kao za praznik....
02. avgust
Keksići za Noć vešticaKada to uradite, već možete da poređate keksiće za Noć veštica i na odgovarajućem tanjiru da poslužite za praznik Noć veštica....
26. nov.
Mafini za Noć vešticaNapravite krem od bundeve, tako što skuvate oguljenu bundevu i ispsirate je. Dodajtekiselu pavlaku i šećer u prahu. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu....
10. januar
Pogača bundeva za Noć vešticaSkuvajte bundevu u posoljenonj vodi i ispasirajte je. Odvojite 130 ml bujona u kome se kuvala, a ostalo bacite. Ostavite da se ohladi, ali ne sasvim.
2....
02. jun
Mafini sa kremom za Noć VešticaDoza je za 12 velikih ili 24 mala mafina, ukoliko želite možete udvostručiti sastojke.
Mafini sa kremom za Noć Veštica su gotovi....
24. jun
Bundeve od kajsija za Noć vešticaOhlađeni kaluši se premazuju pasiranim slatkom od kajsija sa strane koja će se koristiti za leđa, i odozgo se lepi kalup za oči usta.
Bundeve od kajsije za Noć veštica su gotove....
08. nov.
Sjajne mini pice za Noć vešticaU pripreme ovih sjajnih mini pica za Noć veštica možete da uključite i decu.
Zabavljanje prilikom njihove pripreme je sigurno! Prijatno pripremanje i ukusno jelo!...
24. nov.
Kolačići od bundeve za Noć vešticaKada ste ispasirali bundevu, dodajte joj smesu sa jajima i mlečnim sastojcima, koju ste pomešali sa suvim sastojcima.
Dobijeno testo isipajte u kalupe za mafine ili druge odgovarajuće posudice i stavite u tavu....
28. jun
Torta čokoladna paučina za Noć vešticaOperite i isecite bundevu na komade, nemojte ljuštiti koru. Savite u šerpu, zajedno sa masalcem i prelijte vodom, koliko da pokrije dobro. Kuvajte 20 minuta i ocedite. Ostavite da se ohladi.
2....
28. okt.
Kako iseći meso za šnicle?Na prvom mestu, koristite veoma oštar nož, kojim ćete meso iseći lakše. Secite meso pod pravim uglom u odnosu na mišićna vlakna. Debljina šnicle zavisi od toga kakav ste način odabrali za pripremu....
24. feb.
Kako da spremimo pečenu bundevuIzvadite tepsiju i posipajte bundevu sa šećerom, pa vratite još 10 minuta da se peče. Ako želite, možete umesto šećera koristiti med.
Bundeva sa začinima iz rerne: uklonite semenke i koru bundeve....
27. feb.
Speltini mafini sa bundevom za Noć vešticaIsečeni elementi od fondana se lepe za mafine od spelte tako što se premazuju čokoladnim kremom.
Speltini mafini od bundeve za Noć veštica su odlični!...
10. januar
Grisine sa orašastim plodovima za Noć vešticaStavljamo u pleh, obložen papirom za pečenje i ostavljamo da nadođe još 15 minuta.
Grisine pečemo u sredini u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni....
15. maj
Kako se zamrzava bundeva?Prvo skuvamo bundevu, pasiramo i ponovo stavljamo u odgovarajuće kalupe i zamrznemo, već gotove kockice od bundeve su spremne za upotrebnu, kada nam zatrebaju....
06. jun
Kako se konzervira bundeva?Bundeva se pojavljuje u jesen, a osim za Noć veštica i zabave povezane sa ovim donedavno netipičnim praznikom za nas, tek počinjemo da uključujemo maštu kako da je češće uvrstimo na jelovnik....
08. nov.
Čizkejk za veštije kuvareOstavite čizkejk za veštije kuvare da odstoji u frižideru još oko 30 minuta i premažite ga slatkom od šumskog voća....
20. april
Kremići od čokolade i pomoradnže za Noć vešticaUz pomoć crnog markera nacrtajte oči, nos i usta našim mini "bundevama za Noć veštica" i ukrasite zelenim drškama na poklopcima, zavisi od vaše mašte.
Neka vam je slatko i zabavno sa ovim prazničnim kremićima!...
07. nov.
Paj od maslaca sa bundevom (verzija za Noć veštica)Preko hladne kore od maslaca se sipa pire od bundeve islatkog krompira. Peče se na 200 stepeni oko 30-35 minuta.
6. Hladni paj se posipa šećerom u prahu, pre toga se stavlja maska za Noć veštica....
30. okt.
Kolači za Helouvin - Vešticina kapaNa red dolazi drugi deo kapice veštica, a upravo narandžasti ajsing. Za njega pomešajte dobro šećer u prahu sa belancem, sokom od limuna i poslastičarskom bojom....
30. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
10. nov.