Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Na ovaj način produžava rok trajanja domaće turšije, ako treba i godinama....
Seme slačice - koristi i primenaSeme slačice - koristi i primena
17. januar
Ono je obavezan začin u kiselim krastavčićima i turšiji, ponekad ga stavljaju i u kiseli kupus, možete da pripremite i zelene paradajze sa slačicom. Veoma ukusan bude i domaći kečap sa slačicom....
Zašto se med stavlja u turšiju?Zašto se med stavlja u turšiju?
09. nov.
Pogledajte takođe: - Zašto se seme slačice stavlja u turšiju; - Kako da presečete turšiju aspirinom....
Zašto se aspirin stavlja u turšiju?Zašto se aspirin stavlja u turšiju?
12. sep.
Aspirin produžava rok trajanja domaćih turšija, ako je potrebno i godinama....
Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?
18. avgust
Jesen je vreme za domaće spremanje, usoljavanje i konzervisanje turšija i zimnice....
Ukusna turšija u buretuUkusna turšija u buretu
23. sep.
Pretače se 2-3 puta, nakon čega se čuva na suvom i hladnom mestu. Pogledajte i zašto turšija pobeli, kada se zaustavlja kiseljenje turšije i koliko soli se stavlja u turšiju....
Parena turšija u teglamaParena turšija u teglama
18. sep.
Prelijte poređanu turšiju ohlađenom salamurom, zatvorite i sterilišite tegle 15 minuta nakon što voda proključa. Probajte i ovu parenu turšiju od crvene paprike i saznajte kako da napravite salamuru za turšiju....
Slana turšija u buretuSlana turšija u buretu
11. avgust
Nakon 3-4 dana, turšiju treba pretakati crevom. Prvih nekoliko dana pretočite je jedanput na dan, a nakon 1 nedelje možete je pretakati u nekoliko dana jednom....
Seoska turšija u buretuSeoska turšija u buretu
16. avgust
1
Sledeći je paradajz i na kraju se stavljaju kornišoni. Dok se povrće ređa stavlja se i krupno isečen celer. Kroz slojeve se stavlja i po jedna glaica belog luka isečena na pola....
Brza turšija u buretuBrza turšija u buretu
04. sep.
Povrće se sipa. Nemojte ga kuvati ili sterilisati. Brza turšija u buretu može se konzumirati već sledećeg dana. Na hladnom mestu traje više od mesec dana....
Mešana Turšija u TeglamaMešana Turšija u Teglama
26. dec.
Stavljamo sve začine u teglu, prelijemo ključalom vodom, zatvorimo i okrećemo bez kuvanja....
Hladna turšija u burencetuHladna turšija u burencetu
19. nov.
Dobićete fantastičnu hladnu turšiju u burencetu....
Jesenja turšija u šerpiJesenja turšija u šerpi
30. okt.
Ostavljamo da se ohladi. Čuvamo na prohladnom mestu, ne u frižideru. Konzumiramo jesenju turšiju nakon 2 dana, ako se ovako čuva može stajati oko 10-12 dana. Svakog dana turšija je sve ukusnija....
Šarena turšija u teglamaŠarena turšija u teglama
23. jul
Okreću se sa poklopčićima na dole. Kada se ohlade, stavljaju se za zimu u podrum ili ostavu na tamno i hladno. Šarena turšija u teglama je gotova....
Turšija u plastičnim bocamaTuršija u plastičnim bocama
25. nov.
Da bi nam bilo lakše prilikom vađenja gotove turšije, gornji deo boce isečemo, da se dobije širi otvor. Poklapamo bocu odsečenim parčetom....
Obična mešana turšija u buretuObična mešana turšija u buretu
13. avgust
Ređajte povrće u bure, tako što stavljate po malo od svih vrsta. Odozgo pospite semenom slačice i prekrijte listovima celera. Pripremite salamuru, ona je najvažniji detalj u pripremanju turšije....
Koliko se aspirina stavlja u turšiju?Koliko se aspirina stavlja u turšiju?
16. nov.
Primer za to su klasični recepti za brzu turšiju sa aspirinom i krastavce sa aspirinom sa hladnom vodom. Pogledajte takođe zašto se aspirin stavlja u turšiju i da li je aspirin štetan u turšiji....
Koliko soli se stavlja u turšiju?Koliko soli se stavlja u turšiju?
19. avgust
Kada poželite da sami pripremite ukusnu i zdravu turšiju, pored pravilnog odabira povrća, druga najvažnija stvar je pravilno balansiranje količine soli koju stavljate u turšiju....
Ulje SlačiceUlje Slačice
05. dec.
Sastav ulja slačice Ulje slačice je veoma koristan proizvod za zdravlje, budući da je veoma bogato korisnim materijama i vitaminima....
Zašto turšija omekša?Zašto turšija omekša?
07. mart
Ako jeste, ali ne znate zašto je to tako, u narednim redovima ćemo navesti razloge zbog kojih turšija omekšava. Zašto omekšava turšija 1....
Turšija u teglama od 3 litraTuršija u teglama od 3 litra
19. sep.
U sredinu stavljam preostala 4 aspirina i ponovo dodam malo začina i dopunite sa kupusom, komadićima jabuke i, po potrebi, sa ostalim povrćem. Završite ređanje sa strukom peršuna i sipajte vodu u teglu....
Turšija s karfiolom i šargarepomTuršija s karfiolom i šargarepom
20. sep.
Sipa se sirće do donje crte dodaje se so i šećer i dopunjava se do gornje ivice vodom. Zatvara se poklopcem i ostavlja da se ukiseli. Brza turšija i lagana za pripremu....
Zbog čega se stavlja šećer u turšiju?Zbog čega se stavlja šećer u turšiju?
30. sep.
Pogledajte i koliko soli se stavlja u turšiju i zašto i koliko se aspirina stavlja u turšiju....
SlačicaSlačica
25. maj
Eterično ulje slačice uglavnom sadrži alilizotiocianat. Vrste slačice Postoje tri vrste slačice - crna, bela i braon....
Brza turšija u teglama od 3 litraBrza turšija u teglama od 3 litra
18. sep.
Ugrejte sve na vatri i mešajte dok se ne istope so i šećer, skinite sa vatre i lagano prohladite. Na dno tegli od 3 litra stavite po 2 oprana lista od smokve i grančicu ili cvet mirođije....