Med se dodaje u turšiju da bi joj dodao slatkoću i izbalansirao ukus. Ovo je uobičajena praksa u nekim receptima za turšije, u kojima med može poboljšati ukus i kompenzovati kiselost povrća.
Med je poželjniji aditiv u odnosu na šećer zbog svoje visokih kvaliteta ukusa. Pored toga, med može da deluje i kao konzervans koji pomaže da se produži rok trajanja turšije.
Turšija sadrži bogatu raznolikost povrća i bogata je mlečnim mikroorganizmima, koji se razvijaju tokom procesa fermentacije. Ove dobre bakterije mogu da podrže zdravu funkciju creva i ojačaju imuni sistem.
Turšije sadrže važne hranljive materije kao što su vitamin K, vitamin C, folna kiselina i minerale kao što su kalijum i magnezijum.
Turšije imaju malo kalorija, što ih čini pogodnim za ljude koji paze na svoju težinu.
Kao dodatak ishrani, turšije mogu podstaći konzumaciju veće količine povrća i pomoći ljudima da diverzifikuju svoje navike u zdravoj ishrani.
Pogledajte takođe:
- Zašto se seme slačice stavlja u turšiju;
- Kako da presečete turšiju aspirinom.
Komentari