Bonapeti.rs»Saveti»Zašto se med stavlja u turšiju?

Zašto se med stavlja u turšiju?

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
2862
Zašto se med stavlja u turšiju?

Med se dodaje u turšiju da bi joj dodao slatkoću i izbalansirao ukus. Ovo je uobičajena praksa u nekim receptima za turšije, u kojima med može poboljšati ukus i kompenzovati kiselost povrća.

Med je poželjniji aditiv u odnosu na šećer zbog svoje visokih kvaliteta ukusa. Pored toga, med može da deluje i kao konzervans koji pomaže da se produži rok trajanja turšije.

Turšija sadrži bogatu raznolikost povrća i bogata je mlečnim mikroorganizmima, koji se razvijaju tokom procesa fermentacije. Ove dobre bakterije mogu da podrže zdravu funkciju creva i ojačaju imuni sistem.

Turšije sadrže važne hranljive materije kao što su vitamin K, vitamin C, folna kiselina i minerale kao što su kalijum i magnezijum.

Turšije imaju malo kalorija, što ih čini pogodnim za ljude koji paze na svoju težinu.

Kao dodatak ishrani, turšije mogu podstaći konzumaciju veće količine povrća i pomoći ljudima da diverzifikuju svoje navike u zdravoj ishrani.

Pogledajte takođe:

- Zašto se seme slačice stavlja u turšiju;

- Kako da presečete turšiju aspirinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni