Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da blanširamo pirinač?Blanširani pirinač se stavlja u kese koje se čuvaju u zamrzivaču. Kada se odmrznu, ne mogu se ponovo zamrznuti. Imajte na umu da blanširane proizvode nije potrebno odmrznuti na sobnoj temperaturi....
Kako da blanširamo spanać?Međutim, ukoliko želite duže vreme da ga sačuvate, dobro bi bilo da ga zamrznete. A pre toga treba i da ga blanširate. Evo kako se to radi:
- Prvo dobro pregledajte listove spanaća da slučajno neki nije oštećen....
Kako da blanširate krompirDok se voda greje, veliku činiju napunite ledenom vodom, kako bi bila spremna za kasnije.
2. Operite krompir. Ako ih blanširate za guljenje, onda ih stavite u šerpu sa kipućom vodom....
Kako da sačuvamo grašak za zimuNakon toga ih izvadite i okrenite, tako da poklopac bude dole.
Zamrzavanje graška u zamrzivaču
Drugi način kako možete čuvati grašak tokom zime jeste da ga zamrznete....
Grašak u teglamaIzvadite grašak i operite tekućom hladnom vodom. Na isti način blanširajte i iseckan luk, ako želite da ga koristite.
Pripremite vrelu salamuru, tako što stavite vodu i so da provri, 20 g soli na 1 l vode....
Postan grašak u kukeruUključite ovaj program za janiju od graška 15 minuta i zatvorite poklopac.
Nakon što istekne vreme, otvorite i pospite posni grašak u kukeru mirođijom....
Grašak sa krompiromDodajte grašak, šargarepu i krompir, lagano promešajte i dodajte bujon od povrća u kome ste rastvorili paradajz pire.
Ostavite da proključa i dodajte začine po ukusu....
Grašak na gustoDodati grašak i dinstati sve 10 minuta, u sopstvenom soku. Začiniti i mešati dok ne ispari tečnost.
Naliti vodom da ogrezne i nastaviti pirjanje da grašak omekša....
Grašak sa paradajzomSipajte smesu u kipući grašak, ostavite da provri.
Posolite i nakon 10 minuta sklonite gotovu janiju od graška, pospite čubrom i biberom, zatvorite poklopac šerpe da se izdinsta.
Prijatno uz grašak sa paradajzom....
Grašak sa piletinomNe treba dugo da se prži, samo da pobeli.
Dodati grašak i pržiti još kratko.
Naliti vodom, dodati začine, luk i kuvati dok grašak ne omekša....
Grašak sa slaninomServirajte grašak sa slaninom odmah dok je vruć, a preko svake porcije stavite trake zapečene slanine.
Prijatno!...
Kako se kuva grašakTako će grašak postati mekan, samo nakon 5.7 minuta, ali budite pažljivi, pošto ako dodate više sode, može pokvariti ukus jela.
Kako da kuvate grašak u šerpi?...
Posni grašak u ekspres loncuPoklopite i sačekajte da se podigne pritisak.
Kuvajte janiju od graška 15 minuta i isključite.
Oslobodite paru i skinite poklopac.
Pospite mirođijom i servirajte posni grašak u ekspres loncu....
Kuvani grašak sa piletinomKuva se dok grašak omekša, a potom sam dodala brašno razmućeno u malo vode da zgusne jelo. Ko voli gušće nože da doda još malo brašna....
Jednostavan grašak sa junetinomU šerpu sipati 10 ml ulja i ostaviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Dodati luk i šargarepu i dinstati ih oko 15 minuta. Naliti vodu, a zatim dodati krompir, grašak i junetinu. Ubaciti so, biber i začin C....
Polugusti grašak na kockiceDodati grašak, šargarepu i krompir. Kuvati na srednjoj vatri u polupokrivenoj posudi. Po potrebi dolivati po malo vode.
Kada je sve povrće kuvano, razmutiti brašno u šoljici vode i dodati u šerpu....
Čorbasti grašak sa ćuretinomIzrendanu šargarepu dodati luku da se dinsta. Na sve dodati grašak i izmešati.
Odvojiti meso od kostiju i dodati ga grašku. Preliti vodom u kom se kuvala ćuretina i dodati lovorov list....
Jednostavan grašak sa kečapomGrašak i šargarepu sam koristila iz zamrzivača, šargarepa je bila iseckana na kocke, odmah naliti vodom i kuvati 40 minuta.
Čim se skuva dodati kečap i ostaviti da vri još pet minuta....
Grašak sa sojinim ljuspicamaStaviti krompir i grašak da se dinsta. Posuti mlevenom crvenom paprikom, solju, biberom i sušenim paradajizom.
Dodati paradajz pire, nakon nekoliko minuta i vodu....
Grašak sa mlevenim mesomDodaju se dve tegle graška. Promeša se i ostavlja se da vri na srednje jakoj ringli oko 30 minuta.
Nakon toga se dodaje na sitno isečen paradajz. Začinjava se solju, prstohvatom šećera i biberom....
Grašak sa domaćim petlomStavite poklopac i energično izmućkajte rukom, tako da se suvi sastojci rastvore.
Sipajte kašu u šerpu u grašak i meso, promešajte i kuvajte 15 minuta dok se sos ne zgusne....