Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da čuvamo kruške?Dobro je da kruške ređate u najviše tri reda.
Najbolje je da se kruške čuvaju na provetrenom mestu. Kod dobrog čuvanja, kruške mogu da izdrže do četiri meseca....
07. okt.
Kako da osušimo jujubuU dehidratoru voću treba 24 sata da se potpuno osuši.
Čuvajte suvo voće u kesama na sobnoj temperaturi. Rok trajanja im je jedna godina....
25. feb.
Kako da osušimo šljiveAko vam se ne suši u šporetu, šljive možete osušiti na suncu.
Voće poređajte na papir, stavite na sunčano i čisto mesto. Potrebno je 8-10 dana da se šljive potpuno osuše....
12. feb.
Kako da osušimo smokveAko želite da osušite smokve, isečene na dva dela, sačekajte da se ohlade malo u frižideru, da biste ih isekli. Kada su meke i tople, nože teško prolazi kroz njih zato što su lepljive....
22. januar
Kako da osušimo breskveAko vam se ne čeka, s obzirom da proces sušenja može oduzeti više od 10 dana, breskve možete osušiti u rerni.
Za tu namenu operite i isecite breskve i stavite ih u tepsiju....
03. mart
Kako da osušimo bosiljakUkoliko vam je dosadno da čekate danima dok se bosiljak ne osuši, listove osušite u rerni na četrdeset stepeni, ali ne više od pola sata. Nakon toga listovi se hlade i stavljaju se u platnene kesice ili gazu....
03. dec.
Kako da osušimo mirođiju?Možete sušiti mirođiju u stručkovima ili da je isečete i na taj način da je osušite....
22. sep.
Kako da osušimo slinavke?Nadamo se da vam je naš članak bio koristan i da ćete moći da osušite slinavke kod kuće....
10. mart
Kako da osušimo jabuke za zimu?Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine....
23. april
Kako da osušimo papriku za zimuDa biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike. Ostavite ih na tri dana u provetrivoj prostoriji, poređajte na rastojanju jednu od druge....
25. januar
Kako da osušite urmeZatim ih ponovo osušite na laganoj vatri u rerni 30 minuta.
U rerni
Voće poređajte na papir za pečenje stavljen u pleh i osušite na 80-90 stepeni....
15. dec.
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Što se tiče kruške, kora treba da bude "dovoljno čvrsta" u trenutku kupovine, ali i mekana blizu drške. Za razliku od jabuke, jedna sazrela kruška se poznaje po aromi koja je manje ili više zasićena....
05. nov.
Kruške u crvenom vinuOgulite kruške, ostavljajući netaknutu stabljiku i pazeći da ne ošteti meso krušaka. Odrežite malo od dna krušaka da biste stvorili ravno dno....
04. januar
Smuti od kruške i mandarineOljuštimo i isečemo krušku i očistimo mandarinu od semenki.
Stavljamo sve u blender i dodajemo bademovo mleko.
Dodajemo maku i konoplju. Mutimo na drugoj brzini 30 sekundi....
30. nov.
Poširane kruške u aromatičnom sosuKod tvrđih i većih krušaka ovaj proces može oduzeti 30 minuta, zato procenite dobro u zavisnosti veličine, sorte i koliko j evoće zrelo.
Pre svega nemojte da dozvolite da kruške omekšaju mnogo....
18. mart
Kruške sa gorkom čokoladomIsecite kruške po dužini na komade i uklonite semenke.
Stavljaju se u sok od đumbira i začinjavaju medom.
Otopljeni kakao maslac se pomeša sa kakaom i komadići kruške su potopljeni u ovu mešavinu....
02. nov.
Poširane kruške sa rumomOljuštite srednje mekanu sočnu krušku i lepo je utrljajte limunom da ne potamni....
19. mart
Pečene kruške u korama za pituOljuštite, prepolovite i očistite kruške od unutrašnjosti. Pospite sa svih strana sa malo soka od limuna da ne potamne.
2. Otvorite kore za pitu i namažite maslinovim ulje....
30. mart
Marmelada od kruške sa cimetomOmekšane kruške pasiraju se blenderom dok ne budu glatke.
Ostavlja se marmelada još 10 minuta da se zgusne uz stalno mešanje.
Vruća marmelada od kruške se sipa u suve tegle sa poklopcima na zavrtaj....
08. nov.
Aromatične kruške sa belim vinomKada provri i šećer se istopi, stavljamo kriške kruške. Ostavljamo da se kuvaju približno tri minuta i izvadimo kruške. U sirup dodajemo sok od limuna i ostavljamo da se skuva gust sirup....
14. dec.
Čokoladne kruške sa mirisom menteOljuštite kruške, nemojte skidati peteljku, da bi bile lepše. Dobro je da budu tvrđe, a ne prezlrele.
2. U šerpi ugrejte vodu sa šećerom, medom, maslacem i mentom....
28. okt.