Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Nadutost stomaka i krčanje crevaNadutost stomaka i krčanje creva su čest problem, a ujedno i veoma neugodan. Posebno neprijatne situacije su kada čovek ne može da uđe u određene komade odeće....
25. feb.
Pletenica od jagnjećih creva i sarmiceIsperite creva pod mlazom tople vode, jedno po jedno, vodeći računa da mlaz prolazi kroz crevo.
Svaki pravougaonik umotajte sa oko 20 cm creva i vežite tako da dobijete malu sarmu....
05. dec.
Pročišćavanje debelog creva sa dva sastojkaSameljite laneno seme na brašno. Prebacite u staklenu teglu sa poklopcem.
U posudu stavite kiselo mleko i 1 supenu kašiku lanenog semena. Promešajte i servirajte.
Prve nedelje uzimajte 100 g kiselog mleka sa 1 supenom...
03. april
Jareća crevca u rerniMaslac se rastapa i sipa se preko crevca. Posipaju se solju, biberom i sa malo sumaka. Meša se dobro.
Peče se u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok se ne zarumeni....
22. januar
Jagnjeća crevca u rerniJagnjeća crevca se operu u obilnoj količini vode, okreću se i peru ponovo, pri čemu se trljaju solju da se odstrane ljigavi delovi.
Pletu se u pletenicu i popare se u kipućoj vodi....
18. dec.
Jagnjeća crevca u rerni sa mladim lukomUbacite crevca, šargarepu, celer i paradajz pire. Prebacite sve u pleh, pospite naseckanim peršunom i nanom i prelijte sa oko 300 ml bujona u kome su se crevca kuvala.
Pecite u umereno zagrejanoj rerni....
27. avgust
Pogledaj kako da pročistiš krvne sudove i creva sa lanenim semenomKaša od lanenog semena za pročišćenje creva
Da biste pripremili treba da skuvate laneno seme na žele....
03. sep.
Kako da ubrzamo peristaltiku creva?Usporena peristaltika, često je rezultat urođenog dužeg debelog creva, spadanje creva, smanjenog unosa celuloze u organizam, potiskivanje refleksa defekacije, tumor i dr....
17. januar
Kako spremiti svinjska crevca?Pržena svinjska crevca
svinjska crevca - 500 g, očišćena
luk - 2 glavice
so - po želji
biber - po želji
ulje - za prženje
Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
27. mart
Da prečistimo creva samo za dan!Nakon obilnog jela oko Božićnih i Novogodišnjih praznika, dana odmora i mnogo slavlja, stomak i naša creva jasno imaju potrebu za prečišćavanjem i odmorom.
Zašto da to ne uradimo samo za jedan dan?...
02. mart
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Jednostavna čorba od jagnjećih crevaOperemo i očistomo dobro, spolja i iznutra, jagnjeća creva.
Skuvamo ih u posoljenoj vodi....
15. jun
Jednostavan recept kod lenjih crevaRecept jejednostavan za pravljenje i veoma efikasan kod problema sa lenjim crevima, neredovnim odlaskom u toalet ili hroničan zatvor (konstipacija)....
07. feb.
Detoksikacija crevaDetoksikacija creva je popularan alternativno sredstvo koje uklanja otpad i toksine iz debelog creva.
Debelo crevo treba da se očisti za optimalno zdravlje varenja....
21. dec.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da blanširamo pirinač?Blanširanje je jedna od osnovnih tehnika kuvanja. To je proces u kome se blanširani proizvod - povrće ili meso - potapa u ključalu vodu na nekoliko minuta. Najčešće se blanšira povrće koje će biti duboko zamrznuto u...
23. januar
Kako da zamrznemo kukuruz?Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima.
Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma...
20. dec.
Kako da čuvamo krompir?Krompir je jedan od najpopularnijih proizvoda za kuvanje. Zimi zahteva posebne uslove skladištenja. Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati...
16. dec.
Kako da čuvamo brokoli?Sa niskim sadržajem kalorija, ali bogatstvom vitaminima iz B grupe, vitaminom C, provitaminom A, vlaknima, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, fosforom itd. brokoli je među najzdravijim povrćem za jelo.
U svom prirodnom...
04. dec.