Kako da ubrzamo peristaltiku creva?

Kako da ubrzamo peristaltiku creva?

Mnogo ljudi bez razloga okrivljuju želudac kada imaju problema sa stolicom. U stvari, poremećaj želuca je prilično netačan, jer su u stvari creva zaslužna za svoje pražnjenje. Peristaltika ili kretanje creva može da bude usporeno ili otežano zbog niza faktora.

Usporena peristaltika, često je rezultat urođenog dužeg debelog creva, spadanje creva, smanjenog unosa celuloze u organizam, potiskivanje refleksa defekacije, tumor i dr.

Jedan od najlakših i prirodnih načina da se ubrza peristaltika creva je povećanje dnevnog unosa tečnosti i namirnica bogatih celulozom. Preporučuje se sveže voće i povrće, kiselo mleko, pšenične mekinje i druge namirnice bogate vlaknima, koje treba dodati svakodnevnoj ishrani.

Specijalisti savetuju ljude koji pate od spore peristaltike da ne žure sa uzimanjem lekova i preparata, već da prvo probaju da prevaziđu to stanje uz pomoć narodne medicine.

Za ubrzavanje peristaltike možete uzimati po 1 kašiku meda ujutru na prazan stomak, koju ste rastvorili u 1 šolji tople vode. Isto dejstvo imaju i neke biljke kao što je majčin list (sena), koren rabarbare, pazdren, seme lana i dr.

Ne treba da zaboravljate da uzimate dovoljnu količinu tečnosti tokom celog dana, a posebno ujutru. Isto tako, dobro je da izbacite iz menija suvu hranu, gotove sendviče i testenine, beli hleb i rafinisani šećer.

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji