Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Plavi patlidžan na roštiljuPlavi patlidžan na roštilju
24. sep.
1
Pasirajte očišćen beli luk sa solju, malo bibera, sirćeta ili ulja, toliko da se dobije retka kaša. Ovom kašom namažite plave paradajze sa svih strana. Zagrejte roštilj i ispecite patlidžane ravnomerno sa obe strane....
Pečeni plavi patlidžan i paprikePečeni plavi patlidžan i paprike
03. okt.
Paprike i plavi patlidžan ispeći. Oljuštiti ih i naseći na komade. Smesu od porvća posoliti. Ulje prepržiti i ostaviti da se ohladi. Sjediniti ga sa sirćetom i naliti u povrće. Dodati naseckane peršun i beli luk....
Plavi patlidžan na francuski načinPlavi patlidžan na francuski način
14. sep.
Plavi patlidžan naseći na kriške, pa ih pobiberiti. Staviti ih u nauljenu tavu, pa ih preliti preostalim maslinovim uljem. Peći ih 5 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni....
Plavi patlidžan sa kiselim mlekom i belim lukomPlavi patlidžan sa kiselim mlekom i belim lukom
03. dec.
Kada je patlidžan pustio vodu, ocediti ga pa svaki kolut uvaljati u brašno i pržiti samo da omekša....
Prženi plavi patlidžanPrženi plavi patlidžan
29. sep.
Patlidžan (odaberite onaj sa svetlijom korom) nasecite na dugačke trake. Posolite ga. U tiganju ugrejte ulje i pržite patlidžan sa obe strane do lepe boje....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Plavi patlidžan sa belim lukom, topljenim sirom i kačkavaljemPlavi patlidžan sa belim lukom, topljenim sirom i kačkavaljem
11. avgust
Preko paradajza poređati red grilovanog plavog patlidžana. Preko svakog kolutića plavog patlidžana staviti kolutić topljenog sira, a preko sira ponovo plavi patlidžan. Peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Pogledajte još praktičnih ideja za patlidžan: - kako pržiti patlidžan; - kako uzgajati patlidžan; - kako peći patlidžan....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
plave ili zelene šare?...
Kako se peče ceo komad mesaKako se peče ceo komad mesa
01. maj
Meso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus. U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
Kako se peče jagnje - korak po korakKako se peče jagnje - korak po korak
10. maj
U sledećim redovima ćemo vam pokazati korak po korak kako da pečete jagnje. - Kada ste već nabavili jagnjetinu, obavezno je operite hladnom vodom. Ostavite nekoliko sati da se ocedi od vode, a zatim možete preći...
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Kada patlidžan omekša, izvadite ga iz rerne. Patlidžan se može peći i u mikrotalasnoj peći. U tom slučaju isecite gordnji deo patlidžana. gde se nalazi drška....
Kako da sterilizujemo patlidžanKako da sterilizujemo patlidžan
25. maj
Predložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan....
Patlidžan u rerniPatlidžan u rerni
19. avgust
Oljuštite patlidžane i isecite ih na kocke ili krugove, posolite ih i ostavite da odstoje izvesno vreme da se odvoji gorčina. Operite ih i osušite kuhinjskim ubrusom....
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeKako se peče zec u rerni - uputstvo za početnike
06. nov.
Zečije meso je jedno od najkorisnijeg mesa kojeg organizam lako svari. Ali takođe, to je suvo meso i ne nalazi se među onim koje domaćice najčešće spremaju, zbog toga što njegova priprema iziskuje malo više iskustva i znanja...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom. Ako je...
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Patlidžan sa majonezomPatlidžan sa majonezom
04. sep.
Patlidžan operite i ispecite u rerni ili na šporetu. Oljuštite ih i isecite. Ređajte ih u dublju posudu, dodajte izgnječeni beli luk i posolite po ukusu. Umutiti mikserom ili viljuškom....
Patlidžan sa mocarelomPatlidžan sa mocarelom
15. april
Kad patlidžan omekša, poređamo mocarelu, isečemo na kriške i pečemo, dok se ne rastopi i zapeče....
Patlidžan sa nadevomPatlidžan sa nadevom
20. sep.
Predjelo se peče u zagrejanoj rerni 6-7 minuta....
Najukusniji patlidžan u rerniNajukusniji patlidžan u rerni
29. mart
Operite patlidžane, odsecite dršku i isecite ih na komade debljine nekoliko milimetara. Posolite ih blago i stavite ih u đevđir na sat vremena kako bi izgubili gorčinu. Nakon tog vremena ih isperite i osušite....