Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Plavi patlidžan na roštiljuPasirajte očišćen beli luk sa solju, malo bibera, sirćeta ili ulja, toliko da se dobije retka kaša.
Ovom kašom namažite plave paradajze sa svih strana. Zagrejte roštilj i ispecite patlidžane ravnomerno sa obe strane....
24. sep.
1
Pečeni plavi patlidžan i paprikePaprike i plavi patlidžan ispeći. Oljuštiti ih i naseći na komade. Smesu od porvća posoliti. Ulje prepržiti i ostaviti da se ohladi.
Sjediniti ga sa sirćetom i naliti u povrće. Dodati naseckane peršun i beli luk....
03. okt.
Plavi patlidžan na francuski načinPlavi patlidžan naseći na kriške, pa ih pobiberiti. Staviti ih u nauljenu tavu, pa ih preliti preostalim maslinovim uljem.
Peći ih 5 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni....
14. sep.
Plavi patlidžan sa kiselim mlekom i belim lukomKada je patlidžan pustio vodu, ocediti ga pa svaki kolut uvaljati u brašno i pržiti samo da omekša....
03. dec.
Prženi plavi patlidžanPatlidžan (odaberite onaj sa svetlijom korom) nasecite na dugačke trake. Posolite ga.
U tiganju ugrejte ulje i pržite patlidžan sa obe strane do lepe boje....
29. sep.
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Plavi patlidžan sa belim lukom, topljenim sirom i kačkavaljemPreko paradajza poređati red grilovanog plavog patlidžana.
Preko svakog kolutića plavog patlidžana staviti kolutić topljenog sira, a preko sira ponovo plavi patlidžan. Peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta....
11. avgust
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Kako se konzervira patlidžan?Pogledajte još praktičnih ideja za patlidžan:
- kako pržiti patlidžan;
- kako uzgajati patlidžan;
- kako peći patlidžan....
07. mart
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se peče ceo komad mesaMeso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom, koji mu obogaćuje ukus.
U kuhinji mnogih naraoda ima recepata za pečenje...
01. maj
Kako se peče jagnje - korak po korakU sledećim redovima ćemo vam pokazati korak po korak kako da pečete jagnje.
- Kada ste već nabavili jagnjetinu, obavezno je operite hladnom vodom. Ostavite nekoliko sati da se ocedi od vode, a zatim možete preći...
10. maj
Kako da ispečemo patlidžanKada patlidžan omekša, izvadite ga iz rerne.
Patlidžan se može peći i u mikrotalasnoj peći. U tom slučaju isecite gordnji deo patlidžana. gde se nalazi drška....
26. jul
Kako da sterilizujemo patlidžanPredložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan....
25. maj
Patlidžan u rerniOljuštite patlidžane i isecite ih na kocke ili krugove, posolite ih i ostavite da odstoje izvesno vreme da se odvoji gorčina. Operite ih i osušite kuhinjskim ubrusom....
19. avgust
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeZečije meso je jedno od najkorisnijeg mesa kojeg organizam lako svari. Ali takođe, to je suvo meso i ne nalazi se među onim koje domaćice najčešće spremaju, zbog toga što njegova priprema iziskuje malo više iskustva i znanja...
06. nov.
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom. Ako je...
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Patlidžan sa majonezomPatlidžan operite i ispecite u rerni ili na šporetu. Oljuštite ih i isecite.
Ređajte ih u dublju posudu, dodajte izgnječeni beli luk i posolite po ukusu.
Umutiti mikserom ili viljuškom....
04. sep.
Patlidžan sa mocarelomKad patlidžan omekša, poređamo mocarelu, isečemo na kriške i pečemo, dok se ne rastopi i zapeče....
15. april
Najukusniji patlidžan u rerniOperite patlidžane, odsecite dršku i isecite ih na komade debljine nekoliko milimetara.
Posolite ih blago i stavite ih u đevđir na sat vremena kako bi izgubili gorčinu. Nakon tog vremena ih isperite i osušite....
29. mart