Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kriške starog hleba u rerni bez masnoćeKriške starog hleba u rerni bez masnoće
20. sep.
Pospite odozgo kriške ponovo susamom i stavite ih i prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne dobiju preplanulost po vašoj želji. Prijatne kriške sa ukusom pite bez masnoće....
Prepečene kriške hleba sa graškom i tikvicamaPrepečene kriške hleba sa graškom i tikvicama
30. jul
Poređajte kriške u pripremljeni pleh i pecite ih u rerni oko 5 minuta. Preko njih sipajte smesu sa graškom i zapecite još 10 minuta....
Kako da se odreknemo hlebaKako da se odreknemo hleba
30. januar
Čime zameniti beli hleb - integralni hleb - pažljivo pročitajte etiketu, pre nego što ga kupite, jer je veoma često samo reklama. Ovaj hleb sadrži vlakna, cink, gvožđe, vitamine E i grupu B....
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?
10. dec.
Dobro je da bude narezan na kriške – tako će se brže zamrznuti. U takvom stanju može da izdrži do 2 meseca. 4....
Pečene kriške hleba sa belim lukom, čedrom i mocarelomPečene kriške hleba sa belim lukom, čedrom i mocarelom
07. jul
Rasporedite smesu na hleb. Poređajte hleb sa belim lukom u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Neophodno je oko 5 minuta. Pečene kriške hleba sa belim lukom, čedrom i mocarelom su gotove....
Pečene kriške hleba sa dimljenom svinjetinom, kačkavaljem i pečurkamaPečene kriške hleba sa dimljenom svinjetinom, kačkavaljem i pečurkama
11. maj
Dimljeni svinjski file se iseče prvo po dužini na tanke kriške, a nakon toga na kvadrate. Poređaju se na kriške hleba....
Kako da pripremimo sočnu teletinu u rerniKako da pripremimo sočnu teletinu u rerni
22. jul
Međutim, teletina je prilično hirovita u pripremi i ako se uradi na pogrešan način može da postane suviše suva, posebno kada želite da ispečete teletinu u rerni....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-30 minuta. Dva hleba mogu da stanu u jedan veći pleh....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Potpuna zabluda je da u tu svrhu treba da budete snabdeveni nekim danas modernim pećnicama, zato što hleb može da se ispeče i u najobičnijoj rerni....
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
U najjednostavnijoj rerni takođe možete napraviti odličan kvalitetan hleb, koji zahteva samo kvalitetno brašno i malo truda s vaše strane....
Kako da očistimo rernu bez hemikalijaKako da očistimo rernu bez hemikalija
09. mart
Smesa sirćeta i sode za hleb će vam pomoći za skidanje čak i najstarije naslage na zidovima rerne. Nakon čišćenja se ispere toplom vodom sa sapunicom....
Kriške sa povrćem pečene u rerniKriške sa povrćem pečene u rerni
21. januar
Ređajte kriške u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumene....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Prelijte uljem i šoljom vode, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni na 180 stepeni 2 sata. Izvadite iz rerne i odvojite sos....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Neophodni sastojci: 2 kriške kvasnog hleba, 6-8 kašika integralnog brašna, 100-150 ml vode Način pripreme: U teglu se nacepkaju kriške kvasnog hleba....
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?
19. okt.
Da li ste ikada probali meki, mirisni i narasli hleb koji ste upravo izvadili iz rerne? Decenijama su male pekare prodavale upravo takav hleb....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka....
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Pecite u rerni na 180 stepeni. Trebalo bi da se peče oko sat vremena. Izvadite ga iz posude i premažite ceo hleb četkom umočenom u toplu vodu. Stavite hleb na pamučnu krpu da se ohladi....
Kako da prepečemo brašno?Kako da prepečemo brašno?
03. feb.
Lako je da prepečete brašno u rerni na plehu. Ovaj način se koristi kako bi prepekli veću količinu brašna odjednom. Prepečeno brašno nakon toga možete čuvati i hermetički zatvorenoj tegli....
Pečene kriške sa jajima iz rernePečene kriške sa jajima iz rerne
09. sep.
Uzmite polovinu hleba i isecite na dva dela. Svaki deo namažite maslacem. U posudi umutite jaje. Dodajte mrvljeni sir (smesa treba da bude gusta, a ne retka da jaje ne isteče). Rasporedite smesu na dve kriške....
Skuša na kriškama hleba u rerniSkuša na kriškama hleba u rerni
08. sep.
U tepsiju za pečenje stavljam kriške hleba i na njih ređam pripremljenu ribu! Pečem u umerenoj rerni dok ne bude gotovo! Nije potrebno da se dugo peče, ali zavisi od rerne....
Da očistimo zagorelu rernuDa očistimo zagorelu rernu
28. dec.
U tim slučajevima možete da izađete na kraj samo uz pomoć jednog limuna - isecite ga na kriške i sa njima natrljajte ivice rerne....
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)
12. januar
1
Naraste na još sat vremena i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Od gotovog kvasac pre mešenja se odvajaju 1-2 supene kašike i meša se sa novim brašnom i vodom za novi kvas. Kvas se meša drvenom kašikom....