Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kriške starog hleba u rerni bez masnoćePospite odozgo kriške ponovo susamom i stavite ih i prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne dobiju preplanulost po vašoj želji.
Prijatne kriške sa ukusom pite bez masnoće....
20. sep.
Prepečene kriške hleba sa graškom i tikvicamaPoređajte kriške u pripremljeni pleh i pecite ih u rerni oko 5 minuta. Preko njih sipajte smesu sa graškom i zapecite još 10 minuta....
30. jul
Kako da se odreknemo hlebaČime zameniti beli hleb
- integralni hleb - pažljivo pročitajte etiketu, pre nego što ga kupite, jer je veoma često samo reklama. Ovaj hleb sadrži vlakna, cink, gvožđe, vitamine E i grupu B....
30. januar
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Dobro je da bude narezan na kriške – tako će se brže zamrznuti. U takvom stanju može da izdrži do 2 meseca.
4....
10. dec.
Pečene kriške hleba sa belim lukom, čedrom i mocarelomRasporedite smesu na hleb.
Poređajte hleb sa belim lukom u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Neophodno je oko 5 minuta.
Pečene kriške hleba sa belim lukom, čedrom i mocarelom su gotove....
07. jul
Pečene kriške hleba sa dimljenom svinjetinom, kačkavaljem i pečurkamaDimljeni svinjski file se iseče prvo po dužini na tanke kriške, a nakon toga na kvadrate. Poređaju se na kriške hleba....
11. maj
Kako da pripremimo sočnu teletinu u rerniMeđutim, teletina je prilično hirovita u pripremi i ako se uradi na pogrešan način može da postane suviše suva, posebno kada želite da ispečete teletinu u rerni....
22. jul
Kako da ispečemo domaći hlebPecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-30 minuta.
Dva hleba mogu da stanu u jedan veći pleh....
24. jul
Kako da napravimo mekani hlebPotpuna zabluda je da u tu svrhu treba da budete snabdeveni nekim danas modernim pećnicama, zato što hleb može da se ispeče i u najobičnijoj rerni....
08. jul
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?U najjednostavnijoj rerni takođe možete napraviti odličan kvalitetan hleb, koji zahteva samo kvalitetno brašno i malo truda s vaše strane....
24. april
Kako da očistimo rernu bez hemikalijaSmesa sirćeta i sode za hleb će vam pomoći za skidanje čak i najstarije naslage na zidovima rerne. Nakon čišćenja se ispere toplom vodom sa sapunicom....
09. mart
Kriške sa povrćem pečene u rerniReđajte kriške u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumene....
21. januar
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešPrelijte uljem i šoljom vode, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni na 180 stepeni 2 sata.
Izvadite iz rerne i odvojite sos....
22. april
Kako da napravimo kiselo testo za hlebNeophodni sastojci:
2 kriške kvasnog hleba, 6-8 kašika integralnog brašna, 100-150 ml vode
Način pripreme:
U teglu se nacepkaju kriške kvasnog hleba....
10. april
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Da li ste ikada probali meki, mirisni i narasli hleb koji ste upravo izvadili iz rerne? Decenijama su male pekare prodavale upravo takav hleb....
19. okt.
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka....
21. jun
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Pecite u rerni na 180 stepeni. Trebalo bi da se peče oko sat vremena. Izvadite ga iz posude i premažite ceo hleb četkom umočenom u toplu vodu.
Stavite hleb na pamučnu krpu da se ohladi....
03. jun
Kako da prepečemo brašno?Lako je da prepečete brašno u rerni na plehu. Ovaj način se koristi kako bi prepekli veću količinu brašna odjednom. Prepečeno brašno nakon toga možete čuvati i hermetički zatvorenoj tegli....
03. feb.
Pečene kriške sa jajima iz rerneUzmite polovinu hleba i isecite na dva dela. Svaki deo namažite maslacem.
U posudi umutite jaje. Dodajte mrvljeni sir (smesa treba da bude gusta, a ne retka da jaje ne isteče).
Rasporedite smesu na dve kriške....
09. sep.
Skuša na kriškama hleba u rerniU tepsiju za pečenje stavljam kriške hleba i na njih ređam pripremljenu ribu!
Pečem u umerenoj rerni dok ne bude gotovo! Nije potrebno da se dugo peče, ali zavisi od rerne....
08. sep.
Da očistimo zagorelu rernuU tim slučajevima možete da izađete na kraj samo uz pomoć jednog limuna - isecite ga na kriške i sa njima natrljajte ivice rerne....
28. dec.
Evo kako da napravimo koristan Živi hleb (Seoski hleb od kiselog testa)Naraste na još sat vremena i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Od gotovog kvasac pre mešenja se odvajaju 1-2 supene kašike i meša se sa novim brašnom i vodom za novi kvas. Kvas se meša drvenom kašikom....
12. januar
1