Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro. U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
Koje biljno mleko se za šta koristi?Koje biljno mleko se za šta koristi?
09. okt.
Zato je dobro da znamo koje biljno mleko se za šta koristi. Ovseno mleko ima neutralan ukus i može da bude umućeno u lep late ili kapućino....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Stavlja se u vatrostalnu posudu, sipa se čaša piva i grančice svežeg ruzmarina. Odozgo se zavija aluminijumskom folijom. Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sat vremena....
Uskršnji kolač od testa koje se mutiUskršnji kolač od testa koje se muti
14. maj
Dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo i mutiti mikserom. Dodajte oceđeno i osušeno suvo grožđe i kandirane kore. Promešajte kašikom i gustu smesu za uskršnji kolač i sipajte u kalup za kolač....
Koje svinjsko meso se koristi za pravljenje bekona?Koje svinjsko meso se koristi za pravljenje bekona?
04. mart
Koje svinjsko meso se koristi za pravljenje bekona Bekon je svinjsko meso koje ima vrlo malo soli, ali može biti i jako soljeno i dimljeno....
Korisne namirnice, koje se brinu za naš vidKorisne namirnice, koje se brinu za naš vid
18. nov.
Duboko zelena, sunčano žuta, jarko crvena ili narandžasta - voće i povrće jarkih boja nisu samo užitak za oko, već i zdravstvena korist za vid....
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviKrem čorba od povrća od koje se ozdravi
27. jun
Očišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac. Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju. Možemo posuti peršunom....
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaĆuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustima
01. dec.
U mleveno meso dodajemo krišku hleba, piskavicu, biber, kumin, đumbir i nekoliko kapljica soja sosa. Dobro promešamo i oblikujemo 6 ili 8 ćuftica....
Koje meso je najštetnije za naš organizam?Koje meso je najštetnije za naš organizam?
14. avgust
Sa druge strane, dinstano meso je korisno za naše telo, posebno kada se kombinuje sa povrćem....
Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?
20. maj
Svakako treba da sačuvate ovaj članak kao vaš omiljeni, jer će vam uvek biti od koristi....
Za koja jela se koristi majoran?Za koja jela se koristi majoran?
07. mart
Koristi se za začinjavanje ribe, omleta, jela od mlevenog mesa i kobasica....
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Takođe se koristi u pripremi jela od kupusa ili cvekle, jela od paradajza, salata od povrća i pita od povrća....
Koje testo se koristi za kiš?Koje testo se koristi za kiš?
20. maj
Testo za kiš (Pate brisee) može se koristiti za tart ili tartlete i slani keks. Takođe, sa dodatkom više šećera i aroma, od njega se mogu praviti slatki deserti - slatki tart, tartalete itd....
Brašno koje se samo diže - kako se pravi i koristiBrašno koje se samo diže - kako se pravi i koristi
23. jul
Obično se koristi obično belo brašno, ali se po želji može koristiti i celuloza, pšenica ili druga specifična vrsta brašna prema vašim ličnim preferencijama....
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto za picu koje brzo nadolazi
27. maj
Testo koristite za pravljenje omiljenih pica sa nadevom po ukusu! Prijatno!...
Pečurke koje se koriste u medicinske svrhePečurke koje se koriste u medicinske svrhe
23. april
U medicinske svrhe se koristi njen nadzemni deo....
Koje namirnice su korisne za jetru?Koje namirnice su korisne za jetru?
09. mart
Korisne kašice Kaša od heljde, ovsena kaša, proso i kukuruzno brašno takođe pomažu jetri. 7. Korisne masti Od masnoća, koje su biljne, preporučujemo maslinovo ulje - hladno ceđeno. 8....
Neslućene koristi ulja od ruzmarinaNeslućene koristi ulja od ruzmarina
19. jun
U obliku začina ruzmarin ima niz svojstava korisnih za organizam. Međutim, danas ćemo razgovarati o onima koje poseduje ulje od ruzmarina....
Pile Udaj se za menePile Udaj se za mene
08. jun
1
Ovo je čuveno pile Udaj se za mene (Merry me chicken) - sočno i krhko, istopiće srce svakog muškarca. Meso se pokriva svežom folijom i čekićem se izudara, ali da se ne pokida....
Kako se koristi špric (poš) za torte?Kako se koristi špric (poš) za torte?
02. jun
Uvek se setite da svako mođe da koristi ljuštilicu, naprimer....
Za šta i kako se koristi rujZa šta i kako se koristi ruj
25. jul
Koristi od ruja Ruj se koristi kod rana Zbog dragocenih sastojaka u listovima biljke, ruj se koristi kod rana, uključujući i one gnojne....
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. nov.
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto za mekike koje ne zadržava masnoću
26. maj
1
Ovo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju. Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....