Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Palačinke koje se ne cepajuGotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro.
U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
27. april
Koje biljno mleko se za šta koristi?Zato je dobro da znamo koje biljno mleko se za šta koristi.
Ovseno mleko ima neutralan ukus i može da bude umućeno u lep late ili kapućino....
09. okt.
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Pile u koje ćete se zaljubitiStavlja se u vatrostalnu posudu, sipa se čaša piva i grančice svežeg ruzmarina. Odozgo se zavija aluminijumskom folijom.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sat vremena....
23. sep.
Uskršnji kolač od testa koje se mutiDodati brašno prosejano sa praškom za pecivo i mutiti mikserom.
Dodajte oceđeno i osušeno suvo grožđe i kandirane kore.
Promešajte kašikom i gustu smesu za uskršnji kolač i sipajte u kalup za kolač....
14. maj
Koje svinjsko meso se koristi za pravljenje bekona?Koje svinjsko meso se koristi za pravljenje bekona
Bekon je svinjsko meso koje ima vrlo malo soli, ali može biti i jako soljeno i dimljeno....
04. mart
Korisne namirnice, koje se brinu za naš vidDuboko zelena, sunčano žuta, jarko crvena ili narandžasta - voće i povrće jarkih boja nisu samo užitak za oko, već i zdravstvena korist za vid....
18. nov.
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
27. jun
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaU mleveno meso dodajemo krišku hleba, piskavicu, biber, kumin, đumbir i nekoliko kapljica soja sosa. Dobro promešamo i oblikujemo 6 ili 8 ćuftica....
01. dec.
Koje meso je najštetnije za naš organizam?Sa druge strane, dinstano meso je korisno za naše telo, posebno kada se kombinuje sa povrćem....
14. avgust
Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?Svakako treba da sačuvate ovaj članak kao vaš omiljeni, jer će vam uvek biti od koristi....
20. maj
Za koja jela se koristi majoran?Koristi se za začinjavanje ribe, omleta, jela od mlevenog mesa i kobasica....
07. mart
Koji začin se za šta koristi?Takođe se koristi u pripremi jela od kupusa ili cvekle, jela od paradajza, salata od povrća i pita od povrća....
25. nov.
Koje testo se koristi za kiš?Testo za kiš (Pate brisee) može se koristiti za tart ili tartlete i slani keks.
Takođe, sa dodatkom više šećera i aroma, od njega se mogu praviti slatki deserti - slatki tart, tartalete itd....
20. maj
Brašno koje se samo diže - kako se pravi i koristiObično se koristi obično belo brašno, ali se po želji može koristiti i celuloza, pšenica ili druga specifična vrsta brašna prema vašim ličnim preferencijama....
23. jul
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto koristite za pravljenje omiljenih pica sa nadevom po ukusu!
Prijatno!...
27. maj
Pečurke koje se koriste u medicinske svrheU medicinske svrhe se koristi njen nadzemni deo....
23. april
Koje namirnice su korisne za jetru?Korisne kašice
Kaša od heljde, ovsena kaša, proso i kukuruzno brašno takođe pomažu jetri.
7. Korisne masti
Od masnoća, koje su biljne, preporučujemo maslinovo ulje - hladno ceđeno.
8....
09. mart
Neslućene koristi ulja od ruzmarinaU obliku začina ruzmarin ima niz svojstava korisnih za organizam. Međutim, danas ćemo razgovarati o onima koje poseduje ulje od ruzmarina....
19. jun
Pile Udaj se za meneOvo je čuveno pile Udaj se za mene (Merry me chicken) - sočno i krhko, istopiće srce svakog muškarca.
Meso se pokriva svežom folijom i čekićem se izudara, ali da se ne pokida....
08. jun
1
Kako se koristi špric (poš) za torte?Uvek se setite da svako mođe da koristi ljuštilicu, naprimer....
02. jun
Za šta i kako se koristi rujKoristi od ruja
Ruj se koristi kod rana
Zbog dragocenih sastojaka u listovima biljke, ruj se koristi kod rana, uključujući i one gnojne....
25. jul
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. nov.
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuOvo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju.
Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
26. maj
1