Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da skuvate od ostataka hleba?Hrana ponekad zaostaje i gubi svežinu i ukus, ali je i dalje jestiva. Tada je jedina opcija priprema hrane po novom receptu. Najčešće od trpeze ostaje hleb koji se suši i počinje da se mrvi.
Od starog hleba koji vam ostane...
16. januar
1
Šta da skuvamo sa bundevomMeđu zlatnim darovima jeseni, bundeva zauzima značajno mesto, jer nudi više nego ukusna jela i mirisne jesenje uspomene. Ona krije ključ za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. To je zato što nakon toplotne obrade,...
02. nov.
Šta da skuvamo za 5 minuta?Ali kada se osećamo bukvalno „slomljeno“, dobro je da znamo šta bismo mogli da skuvamo za najviše 5 minuta. Evo nekoliko ideja....
30. jun
Šta da skuvamo sa enoki pečurkamaNaravno, zajedno sa posudicama upravo skuvanog jasmin pirinča i povrća po izboru....
19. sep.
Šta da skuvam sa paprikama?pripremljena sa ukusnim skrivenim povrćem (uključujući paprike), odlična za ljude na bezglutenskoj ishrani;
- karamelizovani luk i paprike - karamelizovani luk sa bojom karamele, pomešan sa sotiranim paprikama ide uz ukusnu šniclu...
27. avgust
Pitice od preostalih žumanacaPresavijte na pola da napravite dugačku traku. Na jednom kraju stavite 1 kašiku fila za pitu.
Presavijte u trougao i tako nastavite do kraja. Isto uradite i sa preostalim korama....
13. avgust
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaPredlažemo vam nekoliko mnogo brzih i ukusnih recepata koje ćete spremiti za veoma kratko vreme. Za neke od njih biće potrebno da prethodnog dana pripremite namirnice ili bar da ih odmrznete, inače suštinski deo vam zaista...
17. mart
Šta da napravimo od preostalih belanaca?Sa preostalim belancima možete pripremiti i različite maske za kosu. Belanca su u osnovi za masku za masnu kosu i u maskama za prihranjivanje.
Ovo je samo deo stvari koje možete da napravite od preostalih belanaca....
22. mart
Šta da napravimo sa preostalim korama za pituPreostale kore za pitu mogu da se koriste za pravljenje raznih brzih recepata, od slanih do slatkih....
03. jul
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Omleti
Kada se pitamo šta možemo brzo da skuvamo, a ne samo ukusno, već i hranljivo, omlet nam uvek padne na pamet....
16. januar
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju.
Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
16. feb.
Čaj od hibiskusa - šta treba da znamoČaj je veoma popularno piće, spori se da li ga kafa po tome nadmašuje. Poznate su različite sorte čaja - crni, zeleni, voćni, biljni i mnogi drugi. Čaj je lekovit, prijatan po ukusu i ima svoje rezervisano mesto u svakodnevnoj...
17. mart
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeKorisna svojstva heljdinog brašna se uglavnom povezuju sa sadržajem gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora, joda, cinka, magnezijuma, mangana, vlakana i aminokiselina.
Brašno od heljde se još uvek ne...
23. dec.
Ulje od soje - šta treba da znamo?Tečno ulje iz semena soje ekstrahovano je pre oko 6.000 godina u Kini. Zatim je soja usvojena kao sveta biljka i prenosi se u Koreju i Japan. Inače, njena rodna mesta su Daleki istok, Don i Kuban.
Nije slučajno što je...
26. jul
Čaj od maslačka - šta treba da znamoSvi vole da piju čajeve i to ne samo zbog odličnog ukusa, već i zbog mnogih korisnih svojstava. Čaj od maslačka pomaže kod brojnih zdravstvenih tegoba, ali u isto vreme ovaj napitak ima veoma poseban i zanimljiv ukus....
23. jun
Meso od soje - šta treba da znamoOdlična alternativa mesu je soja. Ovaj proizvod već dugo koriste vegetarijanci i ljudi koji vode zdrav životni stil.
Pre nego što u svoj meni uključite meso od soje, ili sojine odreske, morate da saznate više o njemu...
10. jun
Kako da skuvamo savršen pirinačNemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
30. april
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...
19. maj
Kako da začinite šnicleAko želite perfektne šnicle, predlažemo vam da koristite recepte Šnicle iz rerne, Pileće šnicle na roštilju, Šnicle sa vinom, Teleće šnicle u tiganju, Šnicle sa belim vinom, Ramstek, Svinjski kotleti na roštilju...
28. sep.
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
20. jun
Šnicle u sosu od pečurakaGotove svinjske šnicle prelijem sosom od pečuraka, u koji sam dodao ono što je ostalo preliva šnicli.
Šnicle sa sosom od pečuraka - omiljeni klasik nekoliko generacija....
24. jun
Šta da skuvamo sa kiseljakom?Kiseljak je aromatična biljka poznata po svom kiselom ukusu, koji podseća na koru limuna.
Karakterističan ukus kiseljaka javlja se zbog oksalne kiseline, koja je prisutna u mnogim namirnicama, ali je posebno koncentrisana...
10. avgust
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!Jela, napravljena u đuvečari su jedna od najbržih i najukusnijih - nije važno da li je reč o nečemu posnom ili jelu s mesom. Osim što bude gotovo veoma brzo, može da se improvizuje - čak i da vam fali nešto iz samog recepta...
31. jul