Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da skuvate od ostataka hleba?Šta da skuvate od ostataka hleba?
16. januar
1
Hrana ponekad zaostaje i gubi svežinu i ukus, ali je i dalje jestiva. Tada je jedina opcija priprema hrane po novom receptu. Najčešće od trpeze ostaje hleb koji se suši i počinje da se mrvi. Od starog hleba koji vam ostane...
Šta da skuvamo za večeruŠta da skuvamo za večeru
04. mart
Skuva se krompir, oljušte se i iseku na sitno....
Šta da skuvamo sa bundevomŠta da skuvamo sa bundevom
02. nov.
Među zlatnim darovima jeseni, bundeva zauzima značajno mesto, jer nudi više nego ukusna jela i mirisne jesenje uspomene. Ona krije ključ za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. To je zato što nakon toplotne obrade,...
Šta da skuvamo za 5 minuta?Šta da skuvamo za 5 minuta?
30. jun
Ali kada se osećamo bukvalno „slomljeno“, dobro je da znamo šta bismo mogli da skuvamo za najviše 5 minuta. Evo nekoliko ideja....
Šta da skuvamo sa enoki pečurkamaŠta da skuvamo sa enoki pečurkama
19. sep.
Naravno, zajedno sa posudicama upravo skuvanog jasmin pirinča i povrća po izboru....
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
pripremljena sa ukusnim skrivenim povrćem (uključujući paprike), odlična za ljude na bezglutenskoj ishrani; - karamelizovani luk i paprike - karamelizovani luk sa bojom karamele, pomešan sa sotiranim paprikama ide uz ukusnu šniclu...
Pitice od preostalih žumanacaPitice od preostalih žumanaca
13. avgust
Presavijte na pola da napravite dugačku traku. Na jednom kraju stavite 1 kašiku fila za pitu. Presavijte u trougao i tako nastavite do kraja. Isto uradite i sa preostalim korama....
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaŠta možemo da skuvamo za 30 minuta
17. mart
Predlažemo vam nekoliko mnogo brzih i ukusnih recepata koje ćete spremiti za veoma kratko vreme. Za neke od njih biće potrebno da prethodnog dana pripremite namirnice ili bar da ih odmrznete, inače suštinski deo vam zaista...
Šta da napravimo od preostalih belanaca?Šta da napravimo od preostalih belanaca?
22. mart
Sa preostalim belancima možete pripremiti i različite maske za kosu. Belanca su u osnovi za masku za masnu kosu i u maskama za prihranjivanje. Ovo je samo deo stvari koje možete da napravite od preostalih belanaca....
Šta da napravimo sa preostalim korama za pituŠta da napravimo sa preostalim korama za pitu
03. jul
Preostale kore za pitu mogu da se koriste za pravljenje raznih brzih recepata, od slanih do slatkih....
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?
16. januar
Omleti Kada se pitamo šta možemo brzo da skuvamo, a ne samo ukusno, već i hranljivo, omlet nam uvek padne na pamet....
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Brancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju. Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
Čaj od hibiskusa - šta treba da znamoČaj od hibiskusa - šta treba da znamo
17. mart
Čaj je veoma popularno piće, spori se da li ga kafa po tome nadmašuje. Poznate su različite sorte čaja - crni, zeleni, voćni, biljni i mnogi drugi. Čaj je lekovit, prijatan po ukusu i ima svoje rezervisano mesto u svakodnevnoj...
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeŠta da pripremimo sa brašnom od heljde
23. dec.
Korisna svojstva heljdinog brašna se uglavnom povezuju sa sadržajem gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora, joda, cinka, magnezijuma, mangana, vlakana i aminokiselina. Brašno od heljde se još uvek ne...
Ulje od soje - šta treba da znamo?Ulje od soje - šta treba da znamo?
26. jul
Tečno ulje iz semena soje ekstrahovano je pre oko 6.000 godina u Kini. Zatim je soja usvojena kao sveta biljka i prenosi se u Koreju i Japan. Inače, njena rodna mesta su Daleki istok, Don i Kuban. Nije slučajno što je...
Čaj od maslačka - šta treba da znamoČaj od maslačka - šta treba da znamo
23. jun
Svi vole da piju čajeve i to ne samo zbog odličnog ukusa, već i zbog mnogih korisnih svojstava. Čaj od maslačka pomaže kod brojnih zdravstvenih tegoba, ali u isto vreme ovaj napitak ima veoma poseban i zanimljiv ukus....
Meso od soje - šta treba da znamoMeso od soje - šta treba da znamo
10. jun
Odlična alternativa mesu je soja. Ovaj proizvod već dugo koriste vegetarijanci i ljudi koji vode zdrav životni stil. Pre nego što u svoj meni uključite meso od soje, ili sojine odreske, morate da saznate više o njemu...
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Nemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Kada je već ukiseljen, dolazi vreme da ga skuvamo....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za: - špagete Bolonjeze; - špagete Karbonara; - špagete sa pečurkama; - ili špagete sa piletom;...
Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicle
28. sep.
Ako želite perfektne šnicle, predlažemo vam da koristite recepte Šnicle iz rerne, Pileće šnicle na roštilju, Šnicle sa vinom, Teleće šnicle u tiganju, Šnicle sa belim vinom, Ramstek, Svinjski kotleti na roštilju...
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?
20. jun
Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
Šnicle u sosu od pečurakaŠnicle u sosu od pečuraka
24. jun
Gotove svinjske šnicle prelijem sosom od pečuraka, u koji sam dodao ono što je ostalo preliva šnicli. Šnicle sa sosom od pečuraka - omiljeni klasik nekoliko generacija....
Šta da skuvamo sa kiseljakom?Šta da skuvamo sa kiseljakom?
10. avgust
Kiseljak je aromatična biljka poznata po svom kiselom ukusu, koji podseća na koru limuna. Karakterističan ukus kiseljaka javlja se zbog oksalne kiseline, koja je prisutna u mnogim namirnicama, ali je posebno koncentrisana...
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!
31. jul
Jela, napravljena u đuvečari su jedna od najbržih i najukusnijih - nije važno da li je reč o nečemu posnom ili jelu s mesom. Osim što bude gotovo veoma brzo, može da se improvizuje - čak i da vam fali nešto iz samog recepta...