Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko dugo je majonez dobar za upotrebu?Koliko dugo je majonez dobar za upotrebu?
30. maj
Zato je važno znati koliko vremena ima do isteka. Stručnjaci preporučuju da čuvate majonez u frižideru nakon otvaranja. Otvorena tegla Helmanovog majoneza ostaje u dobrom kvalitetu 2-3 meseca kada se pravilno ohladi....
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeKoliko vremena je potrebno testu da nadođe
15. jun
Zamesite i dolazi vreme da mesite - ovaj deo nije težak, potrebno je malo više strpljenja i želja....
Salata za dobar imunitetSalata za dobar imunitet
06. april
Promeša se i salata za dobar imunitet je spremna za konzumaciju....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
Ako se čuva u hermetički zatvorenoj posudi na tamnoj i suvoj polici, onda ostaje dobar na sobnoj temperaturi toom 18 meseci od datuma proizvodnje....
Za šta je dobar čaj od rujaZa šta je dobar čaj od ruja
29. januar
Njihova pravilna upotreba daje kako izlečenje, tako i jačanje ljudskog organizma. Jedna od univerzalnih biljaka, svima poznata je ruj ili rujevina....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Zamene za kravlji maslacZamene za kravlji maslac
06. avgust
Voćni pire Oni koji vode strogo zdrav način života i ishrane, odavno su kravlji maslac zamenili posnim puterom, ali u keks stavljaju margarin. Kod kuće margarin je apsolutno zamenjiv sa maslacem....
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluKoliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u telu
08. april
Evo koliko je potrebno vremena da se žestina razgradi. Na primer, 50 g votke se razgrađuje za sat i po, a 100 g votke za 3 - 3 i po sata....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Večernji napici za dobar sanVečernji napici za dobar san
05. okt.
Kvalitet sna u velikoj meri zavisi od napitaka pre spavanja, jer tečnost nastavljamo da pijemo posle večere sve do spavanja. Nemiran san i jutarnji umor razlog su da se preispitaju navike ispijanja napitaka uveče....
Pravilna ishrana za dobar sanPravilna ishrana za dobar san
22. jul
Masna i pikantna hrana otežava varenje, a to vas drži budnim duže vreme, nego što je potrebno. Ne preterujte sa kalorijama!...
Zamene za maslac u receptimaZamene za maslac u receptima
16. maj
Koje ulje ćete koristiti (i koliko) zavisi u potpunosti od ukusa i teksture koju tražite. Prikladno je oko 3/4 maslaca u receptu zameniti maslinovim uljem ili biljnim uljem od suncokreta, repice itd....
Maslac sa belim lukom za prlenkeMaslac sa belim lukom za prlenke
09. okt.
Perfektni maslac sa belim lukom za premazivanje prlenki. Kada su prlenke ispečene, premazuju se sa obe strane po nekoliko puta da dobro upiju smesu....
Domaća smesa za prehlade i grip tokom hladnog vremenaDomaća smesa za prehlade i grip tokom hladnog vremena
25. nov.
Dodajte 2-3 kašike prirodnog meda (dobar domaći med) i ponovo promešajte. Prebacite smesu u dobro opranu i osušenu staklenu posudu s poklopcem i stavite u frižider....
Mekane šnicle sa prazilukom i pečurkama za malo vremenaMekane šnicle sa prazilukom i pečurkama za malo vremena
27. okt.
Nasecite plećku na deblje šnicle, zasecite ih na debljim delovima ili ih izlupajte čekićem. Posolite šnicle i dodajte in biber i alevu papriku. Praziluk nasecite sitno, a pečurke na listiće ili krupnije komade. U pleh...
Koliko je korisna crna čokoladaKoliko je korisna crna čokolada
28. jun
U isto vreme, ako malo više obratimo šažnju na sadržaj čokolade, osim što sadrži ne toliko omiljene kalorije, ona ima dosta koristi za zdravlje čoveka....
Top 5 namirnica za dobar sanTop 5 namirnica za dobar san
26. feb.
Kako nije dobar za san, izbegavajte ga u večernjim satima. Osim njega, izbegavajte sir i masnu hranu. Ovakve namirnice su teške za organizam i otežavaju varenje. Preporučuje se i izbegavanje ljute i pikantne hrane....
Čaj od majorana - za šta je dobar i zašto ga treba piti?Čaj od majorana - za šta je dobar i zašto ga treba piti?
28. jul
Majoran je izuzetno korisna biljka. To je zeljasta biljka koja može imati cvetove crvene ili bele boje i vrlo jaku aromu. Izgleda slično kao origano. Ova biljka se uzgaja uglavnom u Mediteranu i severnoj Africi. Majoran...
Evo koje je idealno vreme za prvu kafuEvo koje je idealno vreme za prvu kafu
29. januar
Ako čim ujutru otvorite oči prvo pomislite kako ćete skuvati kafu, vreme je da promenite navike. U suprotnom rizikujete da imate problema sa hroničnim stresom i napetošću....
Koji je pirinač dobar za rižoto?Koji je pirinač dobar za rižoto?
16. feb.
- Finalni završetak se postiže dodavanjem parmezana i maslaca, uz pomoć kojih tekstura postaje još kremastija, kada se oni istope i razliju....
MaslacMaslac
16. jul
Kravlji maslac Kravlji maslac je mlečni proizvod, koji se pravi od sveže ili fermentisale pavlake, ili direktno od mleka....