Bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo»Zamene za kravlji maslac

Zamene za kravlji maslac

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
4096
Zamena za maslac

Sinonim za srećne dane detinjstva je ideja o kriški domaćeg hleba sa ​maslacem​ - mirisan i ukusan i hranljiv doručak.

Već odrasla deca takođe ne vole sendvič sa sirom ili lososom bez maslaca namazanog na hlepčić.

Zbog vitke figure, narušenog zdravlja ili opasnosti od bolesti, posledice prekomerne težine, dobro je imati alternativu kravljem maslacu, kao i onu koja može zameniti bilo koju životinjsku masnoću.

Kada procenite, možete koristiti ukusni puter od kikirikija, kao i bilo koji drugi napravljen od različitih orašastih plodova i semenki. Takozvani tahiniji su idealni za mazanje na krišku. Osim toga, veoma su ukusni i dosta korisni.

Avokado

U mnogim receptima za mršavljenje se nudi zamena maslaca mesnatim delom avokada. Sa sirom i povrćem postaje dosta ukusan i kaloričan, tako da sendvič nije jadan po pitanju ukusa. Posebno, avokado je veoma bogat polinezasićenim masnim kiselinama, a njegov mesnati deo je veoma sličan kravljem maslacu u pogledu nežne konzistencije i masnoće.

Voćni pire

pire od jabuka umesto maslaca

Oni koji vode strogo zdrav način života i ishrane, odavno su kravlji maslac zamenili posnim puterom, ali u keks stavljaju margarin. Kod kuće margarin je apsolutno zamenjiv sa maslacem. Ali on se javlja kao nezdravija hrana od bilo koje masti za kuvanje. Palmino ulje, transmasti, boje, arome i konzervansi su štetni sastojci koje ćete konzumirati ako maslac zamenite margarinom. Umesto toga, voćni pire - pire od jabuke, banane, kajsije, šljive obaviće isti posao u receptima za vazdušasti kolač.

Kokosovo ulje

Kokosov maslac umesto kravljeg

Ono je savršena alternativa za kravlji maslac kao i za krem sir. Sadrži samo jedan sastojak i nema natrijum ili holesterol u svom sastavu.

Maslinovo ulje

Na tržištu već postoje stvrdnuta biljna ulja uz učešće maslinovog ulja - ovo je egzotičan predlog sa manje zasićenih masti od tradicionalnog ulja. Predstavljaju biljni sprej od maslinovog ulja koji proizvodi polovinu manjih emisija gasova staklene bašte u poređenju sa proizvodnjom maslaca od kravljeg mleka.

Ghi maslac

Ghi zamenjuje kravlji maslac

Ovo je kravlji maslac iz kojeg je uzeta sva voda i proteini. Sadrži masnu kiselinu, koja smanjuje upalu i podržava sistem organa za varenje. Masovno se koristi u indijskoj kuhinji.

Vegansko ulje

Ovi predlozi su obično na biljnoj bazi. Jedan od predloga je ulje od pasiranih zrna limuna. Bez glutena, bez soje i na biljnoj bazi. Konzistencija zrna limuna je kremasta sa malo kalorija i masti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest