Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoLeto je konačno stiglo i potpuno ste spremni za njega. Da ne biste pokvarili mesece treninga u teretani, morate znati kako da se zdravo hranite na plaži.
Plaža, more, sunce - šta može biti bolje od toga. Tokom cele godine...
09. avgust
Kako da osušimo smokveSuve smokve mogu biti pokrivene belim slojem - to su kristali šećera. Za sušenje su najodgovarajuće svetla, a ne tamna sorta smokava....
22. januar
Slatko od smokvi s limontusomU duboku šerpu stavljam oprane i isečene smokve, prethodno dobro posute šećerom i zalivam s malo vode (kao rezultat one puštaju sok)....
23. feb.
Kolač od smokvi sa orasimaNakon pečenja okrenite kolač i ostavite da se ohladi.
Kolač od smokvi sa orasima ja gotov....
24. mart
Slatko od smokava u rerniTako se peče slatko od smokava, ali na ovoj temperaturi ne ključa i ne peni se.
Povremeno promešajte i kada se sirup zgusne, ali ne previše, skoro je gotovo....
16. sep.
Džem od smokvi i konjakaLimun se opere i popari u vreloj vodi. Kora se oljušti veoma tanko i iseče se na veoma tanke tračice. Smokve se operu i iseku na sitne kocke. U velikoj šerpi se pomešaju smokve, kora limuna, šećer, konjak i so....
10. okt.
Džem od smokve sa orasimaSmokve operite i ogulite.
Nakon toga ih isecite na kockice.
Isipajte smokve u tepsiju i dodajte vodu i šećer, pa dobro promešajte. Zatim stavite u rernu....
20. april
Džem od smokvi u multikukeruOljuštimo smokve. Stavljamo ih u posudu i pomoću ručnog miksera ih pasiramo. Posipamo ih šećerom i ostavljamo oko sat sa strane.
Stavljamo ih u multikuker, dodajući i vanilin šećer....
20. mart
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Slatko od zrelih smokvi sa limetomStavljaju se smokve i meša se. Vru jako 30 minuta.
Dodaje se limuntus i narendana kora limete.
Sipa se u tegle i zapečati se. Steriliše se 10 minuta....
21. sep.
Predjelo od smokvi i plavog siraUmotajte donji deo smokve tankim komadom (kolutom) šunke. Uz pomoć čačkalice fiksirajte šunku da se ne odmota.
Pospite svaku smokvu seckanim orasima.
Poređajte gotove smokve u pleh za pečenje....
02. jul
Slatko od zelenih smokvi i limontusaSečemo drške svake smokve, peremo pažljivo, bušimo viljuškom na dva mesta svaku smokvu.
Stavljamo vodu, tek toliko da prekrije smokve. U prvu vodu dodajemo gašeni kreč - tako se čuva lepa zelena boja smokvi....
29. jul
Slatko od smokvi sa smeđim šećeromOperu se smokve, iseku se na kocke i ostavljaju se posute šećerom u posudi tokom jedne noći u frižideru.
Sledećeg dana smokve su pustile vodu....
04. okt.
Smokve s kozijim sirom i pršutomPre serviranja preko svake punjene smokve se kapne po malo balsamika....
25. april
Koliko često je dobro da se jede meso?Mnogi od nas smatraju da vegetarijanci imaju izuzetno uravnoteženu ličnost i da žive mnogo zdravije od ljudi koji jedu meso. Da li je to zaista istina?
Ljudi postaju vegetarijanci iz različitih razloga. Neki, naročito...
05. avgust
Slatko od zrelih smokvi na moj načinUbacite smokve unutra i nakon što se sirup zgusne dodajte i ostatak kiseline.
Sklonite slatko od zrelih smokvi sa ringle i aromatizujte vanilom. Ostavite da odstoji 4 do 5 sati, da smokve dobro nabubre....
22. feb.
Babino slatko od celih smokvi sa rozetlomSklanjam penu i ostvljam slatko da vri oko 15 minuta, nakon čega sklanjam sa ringle i ostavljam smokve da ostoje 5 sati, da se upiju i napoje šećernim sirupom....
18. avgust
Jednostavni kolač od smokava i sitnog siraKada se dobro upiju, dodajte vanilu i sitni sir. Počnite da dodajete brašno sa praškom za pecivo - kašiku po kašiku uz neprestano mešanje.
Preko smokava rasporedite gusto testo za kolač....
04. januar
Slatko od smokava i krušaka u rerniOstavite tako da se hlade i nakon toga stavite da se čuvaju na hladnom i tamnom mestu.
Slatko od smokava i krušaka u rerni je gotovo....
25. okt.
Jednostavno slatko od smokava i žele šećeraUključite vatru na slabo i mešajte dok se slatko ne zgusne i ne skuva.
Sipajte slatko u tegle i zatvorite ih.
Okrenite tegle sa slatkom od smokava poklopcima na dole i ostavite ih preko noći.
Prijatno....
18. okt.
Zapečene smokve sa kozjim sirom i medomZapečene smokve sa kozjim sirom i medom su fantastične!...
27. avgust