Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Palačinke koje se ne cepajuOd navedenih sastojaka se dobija 8-10 tankih i elastičnih palačinki....
27. april
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Kavijar od siraPrilikom serviranja oblikujemo dobijeni kavijar i posipamo rendanim belancima, malo posoljenim....
07. okt.
Kavijar od grizaVratite ponovo na vatru i kuvajte dok se ne zgusne.
Za to vreme možete iseći luk i pomešati sa sa ostalim sastojcima /bez jaja/. Kad se griz zgusne skinite sa vatre i dodajte smesu od luka....
10. januar
Domaći kavijar od glavočaDobijamo veoma gust kavijar, razredimo ga sa sokom od limuna i sa vrelom vodom - 2-3 supene kašike. Ostavljamo da bude gust po želji, ali nakon što odstoji u frižideru još više se zgusne....
04. feb.
Kavijar od kiselog mlekaKiselo mleko se cedi 12 sati uz pomoć gaze. Od žumanaca i ulja se pravi majonez, koji se dodaje oceđenom kiselom mleku.
Dodaje se narendani luk i so po želji....
23. jun
Lažni kavijar od grizaNakon što se ohladi, u kavijar se dodaju ulje, narendan luk, sok od limuna ili limontus, rastvoren u vodi po ukusu. Meša se....
13. jul
Tarama kavijar od cipalaKavijar od cipala je koristan proizvod za organizam koji sadrži vitamine iz gruše B, kao i vitamine D, A i E. Lako se vari, on pomaže u jačanju imunološkog sistema, vida i jača krvne sudove....
18. nov.
Kavijar od pečenih patlidžanaStavljamo patlidžan da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 200-220 stepeni, pečemo dok ne omekša, oko 30-40 minuta.
Da patlidžan ne naraste u rerni izbušite ga viljuškom....
01. januar
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiGotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
28. nov.
Kavijar od tikvica i orahaNakon što tikvice budu gotove i ohlade se dodajemo u začine.
Dodajemo malinovo ulje lagano i sok od limuna po ukusu. Promešamo.
Ostavljamo u frižideru da se dovoljno ohladi....
05. jun
Kavijar od povrća u tegliRasporedite kavijar od povrća u tegle, zatovrite i sterilišite 15 minuta....
03. avgust
Kavijar od patlidžana sa paprikamaDinstajte dok ne porumene, mešajte.
Servirajte kavijar od patlidžana hladna na kriški hleba ili kao predjelo.
Izvor: 999 najnovijih i proverenih recepata iz 1940 godine....
09. april
Kavijar od šargarepe i cvekleMeljemo dok ne dobijemo zrna.
Prebacujemo u duboku posudu, dodajemo prethodno iseckan beli luk i začinimo solju, maslinovim uljem i sokom od limuna....
09. feb.
Kavijar od patlidžana i tikvicaOvaj kavijar možemo servirati kao prilog, kao salatu ili namazan na debelo na tanku krišku hleba - kao sendvič....
12. mart
Kavijar od babure i siraDodajemo sitno iseckanu mirođiju, ulje i sirće, nakon toga pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Sir izmrvimo viljuškom. Dodajemo pire od paprika i promešamo.
Dodajemo majonez i ponovo promešamo....
22. dec.
Kavijar od sira sa sosom od mirođijeKavijar serviramo u posudice, u sredinu pravimo udubljenje, u koje sipamo sos....
11. avgust
Kavijar od jaja, sira i krastavacaDodajemo u smesu od jaja i sira.
Kiselo mleko pomešamo sa uljem, pasiranim belim lukom i sitno iseckanom mirođijom po ukusu i dodajemo u jaja, sir i krastavac.
Dobro promešamo. Namažemo kavijar na kriške hleba....
12. jul
Kavijar sa lukomSmesa treba da je glatka i da se ne oseća hleb i luk.
Prijatno! Kavijar mažite na kriške hleba....
21. januar
Kavijar sa jajimaU posudi miksera umuite kavijar dok ne dobijete penu.
3. Dodajte jaje i nastavite da mešate.
4. Postepeno dodajte ulje (lagano) da upije i da ne preseče smesu....
28. dec.
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromDodajte ovsene pahuljice, suve brusnice, semenke bundeve, neslani badem i mešajte dok se sve ne sjedini.
Smesu prebacite u posudu dimenzija 33X22 cm obloženu papirom za pečenje....
06. januar
Kavijar od belog luka, hleba i orahaBeli luk se istuca sa soli. Dodaju se orasi i istuca se.
Dodaje se hleb namočen u vodi i smesa se veoma dobro umuti, uz postepano dodavanje ulja i na kraju se dodaje mleko, sirće i so....
19. okt.
Kari kavijar sa jajimaDodajemo sok od limuna, majonez, kari, peršun, so, biber i sos tabasko po ukusu.
Promešamo i ostavljamo u frižideri da odstoji nekoliko sati.
Serviramo kad se predjelo ohladi i začini dobro....
02. feb.