Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se konzumira đumbirOsim za slana jela, u Kini je veoma popularan konzervisan đumbir - u ove svrhe se koristi specijalna vrsta đumbira - konzerviše se mesnatiji i ne toliko ljut đumbir....
29. jul
Kako da narendamo čokoladu?Čokoladu možete narendati na krupnom ili sitnijem sečivu rendeta. Uz pomoć rendeta mogu da se naprave čokoladne ljuspice kojima se posipaju torte ili drugi kolači....
08. avgust
ĐumbirSveži đumbir ima jak ukus koji je ljut i istovremeno prijatan miris limuna. U ovom obliku, najpopularniji je u Aziji. Tamo se svež đumbir narenda ili iseče na kriške, a zatim natopi u vodi nekoliko sati....
28. nov.
Kako da osušimo đumbir?Kako da izaberemo đumbir?
Prodavnice domaćicama nude gotov zeleni đumbir....
01. april
Đumbir sa limunom i medom za jak imunitetĐumbir sa limunom i medom za jak imunitet je odličan narodni lek za zimske mesece!...
30. okt.
Čaj od svežeg đumbira i limunaKoren đumbira isecite na sitne komade i stavite na dno posude....
25. april
Kako napraviti domaće pivo od đumbiraSastojci:
- đumbir - 0, 4 kg
- šećer od trske - 1, 5 šolja
- limun - 2 komada
- crni biber u zrnu - 8 komada
- gazirana voda - 2 l
- čista voda - 4 šolje
Način pripreme:
- Narendati ili sitno iseckati oljušteni...
07. avgust
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Božićni kantučini sa ukusom đumbira i mandarineDodajte mu ispasiranu bananu, iseckane urme, narendan đumbir (nemojte preterivati, da ne bud eljuto, već je potrebno samo da se oseti aroma), rendana kora mandarine i ceđeni sok, orašasti plodovi - iseckani....
10. maj
Super koristan napitak od đumbira i kurkumeOljuštite i narendajte đumbir. Prelijte ga vodom i stavite na vatru. Čim voda provri, sačekajte 5 minuta i skinite sa vatre. Poklopite posudu, da se popari 6-7 minuta....
27. maj
Alkalni napitak od limuna, đumbira i menteStavite đumbir i mentu - dobro oprane da se melju u malim komadima sa 300 do 500 ml vode.
Promešajte da puste sokove i miris i procedite detoks napitak....
16. april
Kako da najlakše narendamo bundevu za pitu?I ovde se dolazi do trenutka kada ćete razumeti kako da lako narendate bundevu za pitu....
12. mart
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da sačuvamo sirNajbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje.
Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
06. mart
Kako da zamrznemo kukuruz?Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima.
Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma...
20. dec.
Kako da čuvamo krompir?Krompir je jedan od najpopularnijih proizvoda za kuvanje. Zimi zahteva posebne uslove skladištenja. Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati...
16. dec.