Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je avokado koristan?Pogledajte i neke ideje za pripremu ukusnog i zdravog avokada:
- predjela sa avokadom;
- salate sa avokadom....
28. okt.
Da li je avokado voće?Polovina malog avokada (ili jedna trećina avokada srednje veličine) koji ima otprilike 50 g, smatra se jednom porcijom....
25. okt.
Da li je avokado štetan?Avokado jedite umereno kako biste izvukli najbolje iz njega i kako biste izbegli neželjene nuspojave.
Avokado ulazi u sastav mnogih recepata, zato preporučujemo da probate neke od naših recepata sa avokadom....
19. okt.
Da li pravilno jedemo avokado?Koštica avokada takođe ima korisne primene. Zahvaljujući njoj se može kontrolisati holesterol, ima antikancerogeno dejstvo, jača imuni sistem, pomaže da izgubite na težini i leči stomačne tegobe....
04. mart
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Takođe saznajte da li je koštica avokada jestiva, kako se pravi ulje avokada i za šta se koristi koštica avokada....
01. nov.
Da li su korisne koštice kajsije?Za odraslog čoveka sadržaj amigdalina u 50 koštica može biti doza sa fatalnim ishodom nakon konzumacije.
Smrtonosna doza amigdalina - 1 gram - nalazi se u 100 g koštica kajsija....
09. avgust
Da li se deblja od pirinča?Pirinač je hrana nedovoljno cenjenih kvaliteta. Izuzetno je bogat složenim ugljenim hidratima, koji su glavni izvor energije za ljudsko telo. Postoji predrasuda da je skrob koji se nalazi u pirinču razlog za nakupljanje...
21. dec.
Koliko često je dobro da se jede meso?Mnogi od nas smatraju da vegetarijanci imaju izuzetno uravnoteženu ličnost i da žive mnogo zdravije od ljudi koji jedu meso. Da li je to zaista istina?
Ljudi postaju vegetarijanci iz različitih razloga. Neki, naročito...
05. avgust
Da li se goji od fruktoze u voću?Voće je oduvek smatrano za jedan od važnijih elemenata koji su obavezni ako se zdravo hranite. Mnogi ljudi koji su na dijeti se pitaju da li im fruktoza iz voća smeta da smršaju, posebno ako ih jedu samo pre spavanja....
30. jun
Trikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jedeSvi znaju da je stari pasulj teška hrana i zato se jede jednom nedeljno. Ljudi ga izbegavaju zbog zdravstvenih problema- kod kolitisa, gastritisa itd, ali on je veoma koristan.
Prema različitim izvodima, bugarski pasulj...
11. okt.
Kako se jede avokado?Pročitajte i kako brže da sazri avokado, kako čuvati avokado i za šta je dobro ulje avokada.
Takođe pročitajte kako čuvati avokado, kako zamrznuti avokado i kako oljuštiti avokado....
28. okt.
Predjelo od avokada i škampaOljuštite avokado, koji ste pri kupovini odabrali da bude zreo - mora imati tamno zelenu koru i male crne mrlje na sebi. Oljušteni avokado isecite na komade i dodajte u posudu sa belim lukom....
26. jul
Sladoled od avokada i limeteAvokado presecite na pola, odstranite košticu, a mekani deo odvojite kašikom.
Dodajte sok od limete i ispasirajte. Dodajte vanilu i šećer, promešajte, dodajte jogurt i ponovo sve ispasirajte....
19. okt.
Sendvič od avokada i jajaStavite prženo jaje na oko tako da žumance ostane tečno.
Zatvorite sa drugim delom avokada. Posuti crnim susamom....
13. januar
Salsa od avokada i mangaZreli avokado i mango iseći na kocke.
Luk iseći sitno, paradajz bez pulpe iseći na kockice.
Svež list korijandera sitno iseckati.
U odgovarajućoj činiji pomešati avokado i mango sa lukom i paradajzom....
22. feb.
Rolat od avokada i bananePomoću čačkalce proverite da li se kora ispekla. Ako se ništa ne lepi, zanči da je gotova i treba da se izvadi iz rerne.
Ostavite je da se ohladi 2-3 minuta i izvadite iz posude u kojoj se pekla....
22. januar
Umak od avokada i paradajzaAvokado se raseče na dva dela, izvadi se koštica i oguli koža.
Mesasti deo se izdubi kašičicom i izgnječi viljuškom. Dodaje se krem sir, istucani čen belog luka....
22. jun
Zašto da jedemo više avokada?Koštica avokada se čuva, već znate zašto. Avokado veoma zasiti, ako za ručak pojedete polovinu voća sa svojim ručkom, nakon 3 sata nećete biti gladni....
18. okt.
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca.
Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
28. januar
Kako iskoristiti košticu avokada?Korišćenje koštice od avokada
U stvari, 70% aminokiselina u sastavu avokada nalazi se upravo u koštici avokada....
21. nov.
Hladna supa od avokada i krastavacaBon apetit :)
Sa avokadom preporučujemo da probaš i ovaj sjajni gvakamole ili naše salate sa avokadom....
13. avgust
Namaz od avokada i kuvanih jajaBeli luk se narenda i dodaje u smesu.
Promešajte i poslužite namaz od avokada sa hlebom.
Uživajte u neodoljivom ukusu namaza od avokada i kuvanih jaja....
20. sep.
Krem supa od avokada i tikvicaTako čorbu od tikvica ostavite da se kuva ispod poklopca 20 minuta.
Nakon što se povrće dobro skuva, dodajte avokado, isečen na komade - trebalo bi da bude vrlo mekan....
26. jun
Umak od avokada i susamovog tahinijaAvokado treba da bude mekan i dobro uzreo. Prepolovi se na pola, sklanja se koštica.
Pomoću kašike se izdubi ceo mesnati deo i stavlja se u blender....
16. feb.
Mus od avokada i kisele pavlakeAvokado se oljušti, odstrani se koštica i sipa se u posudu.
Prvo se gnječi viljuškom, a nakon toga se muti ručnim mikserom.
Dodaje se sok od limuna....
24. april