Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Hobotnica u vinegretu/undefined Hobotnicu isecite na tanke krugove, a luk i dve vrste paprika na male kockice, a dva krastavca na još manje kockice.
Ulje i sirće dobro pomešamo i u njih dodajemo prethodno isečeno povrće i hobotnicu....
25. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Hobotnica na žaruHobotnicu kuvati sa povrćem u malo vode 45 do 60 minuta, da omekša. Ocediti je i dopeći na grilu....
16. januar
Hobotnica na tiganjuHobotnicu je potrebno prvo skuvati na tihoj vatri 2-3 h.
Izvaditi hobotnicu iz šerpe i ostaviti 10 minuta da se ohladi. Kad se ohladi iseckati hobotnicu na lomade....
30. mart
Kako se kuva artičokaArtičoka se čisti i skuva u vodi sa dodatkom soka od limuna, da ne potamni. Kuvanu artičoku sečmo na tanke komade i stavljamo u pleh, namazan maslacem....
15. jun
Kako se kuva grašakAko nije, onda sipajte vodu i sipajte čistu, a nakon toga sačekajte još oko pola sata.
Takođe, pre nego što skuvate grašak operite ga i koristite šerpu sa debelim dnom, da ne zagori....
13. jun
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Marinirana hobotnica na roštiljuPomešajte sve sastojke za marinadu, prelijte isečenu hobotnicu i ostavite da se marinuje nekoliko sati u frižideru.
Ocedite hobotnicu, a marinadu stavite da se kuva, dok ne ispari da ostane jedna šolja....
21. jun
Hobotnica na grčki načinUverite se da je hobotnica dobro očišćena i da je mastilo odvojeno. Ugrejte je u šerpi sa vodom i 100 ml sirćeta. Ostavite da se kuva 1 i 20 minuta na umerneoj vatri....
10. avgust
Hobotnica sa belim lukomKuvajte celu hobotnicu sa sokom od limuna 50 minuta. Izvadite iz vode, ohladite hobotnicu i isecite je na komade....
31. avgust
Kako se kuva lep pirinačPirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
10. feb.
Kako se kuva sa multikukerom?Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.
Osim što štedi domaćici...
24. januar
Kako se kuva Crveni zubatac?Obično se on prodaje očišćen, a ukoliko nije, čisti se kao i svaka druga riba....
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
14. okt.
Kako se kuva sveži kupusSvako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
01. avgust
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Kuvana hobotnica na grčki načinHobotnica se očisti, pri čemu se odstrane oči i sadržaj glave.
Hobotnica se skuva dok ne omekša u malo vode - 20-25 minuta. Ocedi se i odstrani se koža....
23. sep.
Hobotnica sa povrćem iz rerneHobotnicu je najbolje zamrznuti prije nego je pripremate u pećnici kako bi bila mekša.
Hobotnica se stavi u veći lonac i vrlo laganu vatru, zaliti sa sokom limuna i poklopiti na 25 minuta....
25. nov.
Pipci hobotnice na žaruOperemo pipke hobotnice i isečemo jedan po jedan, pošto su dva po dva....
24. jul
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.