Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sos od oraha za pečenu ribuOvaj sos možete da servirate uz pečenu ribu prema vašoj želji....
14. okt.
Moja uspešna marinada za pečenu ribuPokrivaju se i ostavljaju se na hladnom da se začine bar jedan sat.
Ispeku se na dobro zagrejanom roštilju po nekoliko (oko 3.4) minuta sa svake strane....
19. avgust
Dinstane jabuke sa lukom kao prilog uz pečenu ribuZagrejati u tiganju malo maslinovog ulja, propržiti luk da počne da se karamelizuje.
Dodati jabuke, preostalo ulje i uz mešanje ili protresanje tiganja dinstati oko 4-5 minuta....
05. april
Čime da zamenimo pavlaku?Kako zameniti pavlaku u pečenim proizvodima
Ponekad se u testo dodaje pavlaka. U ovom slučaju potrebno je uzeti u obzir kakvu konzistenciju treba da ima gotovo testo....
17. jul
Čime da zamenimo šećer?Da li volite slatko?
U ovom članku Vas nećemo ubeđivati da ga izbacite. Naprotiv. Ispričaćemo vam o zdravoj alternativi - kako da zadovoljite svoju želju za ukusnim desertom i da se osećate dobro.
Evo koji su prirodni...
16. mart
Sa čime da serviramo prženu ribu?Za prženu ribu je odgovarjaući prilog od pirinča, testenina /sitna/, domaće prpremljeni gust sos od paradajza ili pečeni paradajz sa maslacem....
12. mart
Kako da spremimo pečenu bundevuIzvadite tepsiju i posipajte bundevu sa šećerom, pa vratite još 10 minuta da se peče. Ako želite, možete umesto šećera koristiti med.
Bundeva sa začinima iz rerne: uklonite semenke i koru bundeve....
27. feb.
Kako da spremimo najukusniju ribuPrilikom pečenja rive takođe važi pravilo da se prati boja oka - ona treba da postane mlečno bela da bismo bili sigurni da je dobro skuvana....
27. dec.
Kako da prepoznamo dobru ribu?Nemasna riba se široko koristi u dijetalnoj ishrani.
Međutim, nije svakoj domaćici jasno da je riba proizvod koji se brzo kvari. Razlog za to je njeno krhko meso, zasićeno vodom. Ovo stvara sredinu za brz razvoj bakterija...
06. jul
Kako da pravilno pržimo ribu?Može da se priprema na različite načine - pržena, pečena, kuvana na pari ili u obliku riblje čorbe.
Prženje i pečenje su najpopularniji načini pripremanja ribe....
18. januar
Čime da zamenimo pirinač u jelima?Da se ne biste zapitali zašto bi morali da zamenite pirinač u obrocima drugim namirnicama, pojasnićemo da je reč samo o belom rafinisanom pirinču.
Za razliku od prirodnih vrsta pirinča, on je prerađen i ne sadrži...
06. okt.
Čime da zamenimo sir u ishraniSir je važan deo ishrane mnogih ljudi. Može da bude teško da se pronađu zdrave zamene sira, ale nije nemoguće! Kao dokaz za to navešćemo nekoliko zamena za sir koje treba da se probaju.
Evo koje su to:
Sir Neufchatel...
02. avgust
Sa čime da kombinujemo pržene tikviceTakođe se dobro slažu sa jelima od ribe kao što su pečeni losos ili pastrmka na žaru, gde njihov delikatan ukus lepo dopunjuje bogate i pune ukuse ribe....
26. avgust
Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?Jaje je životinjski proizvod, koji poseduje neverovatna nutritivna svojstva, kao i raznovrsne primene u mnoštvu slanih i slatkih jela.
Među najdragocenijim kvalitetima jaja je to što su izuzetno bogata proteinima,...
05. jul
Da napravimo pečenog brancinaOsim pečenog brancina, takođe probajte:
- brancina u tiganju:
- brancina na roštilju;...
15. feb.
2
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Ako volite dimljenu ribu, možete je pripremiti kod kuće i biće još ukusnija od one iz prodavnice. Pre nego što dimite ribu, treba da je usolite.
Na kilogram ribe se dodaje 100 grama soli, riba se pritisne težinom i ostavi...
30. sep.
Kako da lako i brzo očistite ribu?Ako volite da jedete ribu, preporučujemo vam da isprobate ove ukusne recepte:
- losos u tiganju;
- pečena skuša;
- pastrmka na žaru;
- pohovani tolstolobik;
- punjeni šaran;...
30. maj
Alergija na ribu - šta treba da znateNetolerantnost na riblji protein - drugi razlozi za alergiju na ribu su netolerantnosт na mišićni protein ribe i alergija na jaja;
Simptomi kod alergije na ribu
Najčešće se sreće bol u crevima, zatvor, dijareja, gasovi, pečenje...
28. dec.
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti....
05. avgust
Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?Zamena pšeničnog brašna u keto slatkišima može da bude izazov, pošto ova vrsta brašna sadrži visok nivo ugljenih hidrata. Uprkos tome, postoji nekoliko alternativa koje možete koristiti da biste pripremili ukusne slatkiše...
01. jul
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPečemo na 200 stepeni u ugrejanoj rerni 15 minuta. Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom....
30. avgust
2
Marinada za ribuPromešajte dobro sve začine za marinadu za ribu.
Spremljene parčiće ribe ili celu ribu natopite u ovoj marinadi 2-3 sata.
Nakon toga pecite na roštilju, pržite ili uvaljajte i pohujte....
19. april