Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Da napravimo pečenog brancina

Da napravimo pečenog brancina

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1501
Pripremanje brancina

Nudimo vam dva recepta za pečenog brancina, druge pogledajte na linku. Ako kuvate za više ljudi, prosto povećajte sastojke. Prvi recept ja za brancina sa spanaćem - količina spanaća zavisi od veličine riba. Evo i koji su ostali potrebni sastojci:

Brancin sa spanaćem

Potrebni sastojci: 2 fileta brancina, spanać, 1 glavica luka, ½ šolje belog vina, crni biber, so, maslac.

Način pripreme: Odsecite dva komada aluminijumske folije i dobro ih namažite uljem. Odozgo dodajte opran i oceđen spanać - rasporedite ga ravnomerno na dva komada folije. Nakon toga sitno iseckajte glavicu luka i pospite po spanaću.

Filete brancina pospite sa obe strane solju i crnim biberom, nakon čga ih stavite na spanać i luk. Na ribu stavite nekoliko madnića maslaca i pospite belim vinom. Zatvorit efoliju kao paket, kako bi riba mogla dobro da se dinsta.

Ispecite ribu u rerni, nakon čega pažljivo otvorite pakete i sipajte sos iz dva fileta u posudicu. U plitki tanjir stavite spanać i brancin, a odozgo pospite sosom u kojeg ste dodali malo limunovog soka.

Pečeni brancin

Ribu možete da servirate sa garnirungom od pečenih mladihkrompirića, kuvanog pirinča sa začinom ili salatom od krastavaca.

Sledeći recept je lakši i brži za pripremu. Za njega će vam biti potrebni celi brancini. Operite i očistite brancina, nakon čega treba da napravite dijagonalne razreze po koži čak do kičme brancina.

Pazite da ne odsečete kost.

U te proreze dodajte nekoliko grančica ruzmarina. Stavite začin i u trbušnu duplju brancina. Stavite ribu u tepsiju sa papirom, pospite je solju i namažite maslacem. Stavite ulje i so i u trbušnu duplju brancina.

Pecite u prethodno zagrejanoj umerenoj rerni, ali bez uvijanja aluminijumskom folijom. Cilj je da riba ima hrskavu koricu. Kada se ispeče, odvojte filete od kičme i lepo zalijte limunovim sokom, dodajte i malo maslinovog ulja. Servirajte sa salatom od svežeg povrća.

Osim pečenog brancina, takođe probajte:

- brancina u tiganju:

- brancina na roštilju;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari (2)

Pošalji
Zoran505
Zoran505
11.10.2022 13:25
Svidja mi se!
0
0
Maria Kostoff
Maria Kostoff
17.02.2022 22:40
ukusno
0
0