Nudimo vam dva recepta za pečenog brancina, druge pogledajte na linku. Ako kuvate za više ljudi, prosto povećajte sastojke. Prvi recept ja za brancina sa spanaćem - količina spanaća zavisi od veličine riba. Evo i koji su ostali potrebni sastojci:
Brancin sa spanaćem
Potrebni sastojci: 2 fileta brancina, spanać, 1 glavica luka, ½ šolje belog vina, crni biber, so, maslac.
Način pripreme: Odsecite dva komada aluminijumske folije i dobro ih namažite uljem. Odozgo dodajte opran i oceđen spanać - rasporedite ga ravnomerno na dva komada folije. Nakon toga sitno iseckajte glavicu luka i pospite po spanaću.
Filete brancina pospite sa obe strane solju i crnim biberom, nakon čga ih stavite na spanać i luk. Na ribu stavite nekoliko madnića maslaca i pospite belim vinom. Zatvorit efoliju kao paket, kako bi riba mogla dobro da se dinsta.
Ispecite ribu u rerni, nakon čega pažljivo otvorite pakete i sipajte sos iz dva fileta u posudicu. U plitki tanjir stavite spanać i brancin, a odozgo pospite sosom u kojeg ste dodali malo limunovog soka.
Ribu možete da servirate sa garnirungom od pečenih mladihkrompirića, kuvanog pirinča sa začinom ili salatom od krastavaca.
Sledeći recept je lakši i brži za pripremu. Za njega će vam biti potrebni celi brancini. Operite i očistite brancina, nakon čega treba da napravite dijagonalne razreze po koži čak do kičme brancina.
Pazite da ne odsečete kost.
U te proreze dodajte nekoliko grančica ruzmarina. Stavite začin i u trbušnu duplju brancina. Stavite ribu u tepsiju sa papirom, pospite je solju i namažite maslacem. Stavite ulje i so i u trbušnu duplju brancina.
Pecite u prethodno zagrejanoj umerenoj rerni, ali bez uvijanja aluminijumskom folijom. Cilj je da riba ima hrskavu koricu. Kada se ispeče, odvojte filete od kičme i lepo zalijte limunovim sokom, dodajte i malo maslinovog ulja. Servirajte sa salatom od svežeg povrća.
Osim pečenog brancina, takođe probajte:
- brancina na roštilju;
Komentari