Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo pravi espreso kod kućeDa biste mogli da napravite lepu kafu, investirajte u dobru mašinu, izbegavajući one sa kapsulama, s obzirom na to da je u njima kafa odavno samlevena, a možete da se okrenete ili ručnoj mašini za espreso, iil automatu...
22. nov.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da uzgajamo bambus kod kućeBambus je sobna biljka koja se veoma jednostavno uzgaja. Njemu je potrebna svetlost, toplota, ali treba da bude izložen direktnoj sunčevoj svetlosti. Može da se uzgaja i na suvom vazduhu.
Bambus možete uzgajati u saksiji...
05. mart
Brzi i jednostavni burgeri kod kućeServiram sa brzim i jednostavnim burgerima kod kuće sa ostalim sosom.
Bon Apeti!...
29. nov.
Napravite sangriju kod kućeSangrija je lagan i osvežavajući napitak, a može se napraviti i kod kuće....
18. sep.
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeLuk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. Postoji mnogo vrsta luka. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela...
30. nov.
Omiljene makarone kod kuće sa sirom u rerniOmiljene makarone kod kuće sa sirom u rerni su mnogo ukusne....
17. feb.
Kako da napravite ružinu vodicu kod kuće?A da li znate kako da napravite ružinu vodicu kod kuće?
Potrebno vam je samo nekoliko šaka svežih latica ruže koja sadrži ulje, zatim destilovana voda, suva staklena posuda za čuvanje....
04. april
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Kako da napravite mleko od konoplje kod kuće?Možda izgleda čudno, ali priprema mleka od konoplje je korisna i zdrava praksa. A ako ste vegetarijanac, ovo biljno mleko je idealna zamena za mlečne proizvode.
Konopljino mleko se pravi od semena konoplje.
Sastav...
14. mart
Detoksikacija organizma kod kućeRedovno čišćenje organizma omogućava čoveku da održi dobro zdravlje dugi niz godina, a i da uživa u produženoj mladosti i lepoti.
Štetne materije u organizam najčešće dospevaju kroz želudac, a takođe i kroz pluća, kožu...
24. feb.
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Prikupite sastojke za pravljenje suncokretovog brašna
Da biste napravili suncokretovo brašno, biće vam potrebni sledeći sastojci:
- Sirovo seme suncokreta (oljušteno ili ne);
- blender ili procesor za hranu;
- Sito...
10. jul
Kako da sami napravimo čvarkeČvarci su veoma ukusni i prave se od sveže potkožne masti, poznate kao slanina, a takođe i od unutrašnje masnoće svinje, dobro očišćene od ostataka mesa i dobro oprane.
Slanina se iseče na komade, stavi u šerpu odgovarajuće...
17. jun
Kako da napravimo kandirano voće?Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
22. maj
Kako da napravimo idealan milfojDa napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
18. april
Kako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
11. mart
Kako da napravimo ukusne kroasaneTopli kroasani sa delikatnom koricom sa čokoladom, kremom ili nadevom sa sirom su simbol francuske kuhinje. Mnogo domaćica traži odgovarajući recept za pripremu kroasana zato što su domaće pripremljena peciva mnogo...
03. jul
Kako da napravimo karamelizovane jabukeIako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće.
Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
27. feb.