Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo pravi espreso kod kućeKako da napravimo pravi espreso kod kuće
22. nov.
Da biste mogli da napravite lepu kafu, investirajte u dobru mašinu, izbegavajući one sa kapsulama, s obzirom na to da je u njima kafa odavno samlevena, a možete da se okrenete ili ručnoj mašini za espreso, iil automatu...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da uzgajamo bambus kod kućeKako da uzgajamo bambus kod kuće
05. mart
Bambus je sobna biljka koja se veoma jednostavno uzgaja. Njemu je potrebna svetlost, toplota, ali treba da bude izložen direktnoj sunčevoj svetlosti. Može da se uzgaja i na suvom vazduhu. Bambus možete uzgajati u saksiji...
Brzi i jednostavni burgeri kod kućeBrzi i jednostavni burgeri kod kuće
29. nov.
Serviram sa brzim i jednostavnim burgerima kod kuće sa ostalim sosom. Bon Apeti!...
Napravite sangriju kod kućeNapravite sangriju kod kuće
18. sep.
Sangrija je lagan i osvežavajući napitak, a može se napraviti i kod kuće....
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Luk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. Postoji mnogo vrsta luka. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela...
Omiljene makarone kod kuće sa sirom u rerniOmiljene makarone kod kuće sa sirom u rerni
17. feb.
Omiljene makarone kod kuće sa sirom u rerni su mnogo ukusne....
Kako da napravite ružinu vodicu kod kuće?Kako da napravite ružinu vodicu kod kuće?
04. april
A da li znate kako da napravite ružinu vodicu kod kuće? Potrebno vam je samo nekoliko šaka svežih latica ruže koja sadrži ulje, zatim destilovana voda, suva staklena posuda za čuvanje....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da napravite mleko od konoplje kod kuće?Kako da napravite mleko od konoplje kod kuće?
14. mart
Možda izgleda čudno, ali priprema mleka od konoplje je korisna i zdrava praksa. A ako ste vegetarijanac, ovo biljno mleko je idealna zamena za mlečne proizvode. Konopljino mleko se pravi od semena konoplje. Sastav...
Detoksikacija organizma kod kućeDetoksikacija organizma kod kuće
24. feb.
Redovno čišćenje organizma omogućava čoveku da održi dobro zdravlje dugi niz godina, a i da uživa u produženoj mladosti i lepoti. Štetne materije u organizam najčešće dospevaju kroz želudac, a takođe i kroz pluća, kožu...
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Kako da napravimo suncokretovo brašno?
10. jul
Prikupite sastojke za pravljenje suncokretovog brašna Da biste napravili suncokretovo brašno, biće vam potrebni sledeći sastojci: - Sirovo seme suncokreta (oljušteno ili ne); - blender ili procesor za hranu; - Sito...
Kako da sami napravimo čvarkeKako da sami napravimo čvarke
17. jun
Čvarci su veoma ukusni i prave se od sveže potkožne masti, poznate kao slanina, a takođe i od unutrašnje masnoće svinje, dobro očišćene od ostataka mesa i dobro oprane. Slanina se iseče na komade, stavi u šerpu odgovarajuće...
Kako da napravimo kandirano voće?Kako da napravimo kandirano voće?
22. maj
Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfoj
18. april
Da napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Evo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
Kako da napravimo ukusne kroasaneKako da napravimo ukusne kroasane
03. jul
Topli kroasani sa delikatnom koricom sa čokoladom, kremom ili nadevom sa sirom su simbol francuske kuhinje. Mnogo domaćica traži odgovarajući recept za pripremu kroasana zato što su domaće pripremljena peciva mnogo...
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Iako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....