Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Sok od cvekle čisti teloCvekla je jedno od najkorisnijeg korenastog povrća, a sveže ceđeni sok od nje je pravi eliksir za telo, koji ga čisti i pomaže u oslobađanju nagomilanih toksina....
25. avgust
Sok od cvekle čini čudaSok, isceđen iz cvekle, moze učiniti prava čuda u našem telu. Sveže isceđen, on je zamena za energetske napitke....
04. mart
Kako se pravi tahini od susama?Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
06. okt.
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos.
Potrebni sastojci: 2 žumanca...
14. avgust
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
30. sep.
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
01. okt.
Salata od cvekle i jajaSastojke za sos pomešamo u posudi dok se ne dobije homogena smesa, nakraju dodajemo i čen belog luka, koji smo prethodno izgnječili. Stavljamo cveklu u tanjir za serviranje....
25. april
Salata od cvekle i krastavacaU dva tanjira rasporedimo cveklu, marinirane krastavčiće i na kraju u sredinu stavljamo mlečni sos.
Ukrašavamo maslinama....
01. feb.
Garnir od cvekle i jabukaCveklu operite, ogulite i isecite na kockice.
U tiganj sa poklopcem sipajte maslinovo ulje, malo vode, koliko da pokrije cveklu, pa stavite na srednju temperaturu....
08. jul
Salata od cvekle i renaOljuštite i narendajte cveklu. Dodajte senf i ren, nakon toga i sirće i dobro promešajte sve.
Pri serviranju pospite sa malo oraha....
02. jul
Karpačo od cvekle i siraGlavicu cvekle, oljuštenu i očišćenu, možete koristiti sirovu, pečenu ili kuvanu, kako vam se dopada.
Isecite na što je moguće tanje krugove....
24. jun
Salata od cvekle i šargarepeŠargarepa i cvekla se oljušte, operu se i narendaju na krupno rende.
Promešaju se u začinjavaju solju i sirćetom.
Po želji možete da dodate maslinovo ulje, ali i ovako je dovoljno ukusno i daje energiju :)...
26. sep.
Salata od cvekle i prazilukaOperite oljuštite i narendajte cveklu na srednje rende. Isecite praziluk na sitno.
Pomešajte cveklu i praziluk u odgovarajućoj posudi. Začinite solju, balsamiko sirćetom i maslinovim uljem....
14. sep.
Salata od cvekle i bundeveBundeva i cvekla se skuvaju u odvojenim posudama.
Nakon što se skuvaju ohlade se. Iseku se na šajbne i ređaju se u tanjir za salatu.
Posipaju se solju, balsamikom i maslinovim uljem....
11. sep.
Salata od cvekle i jabukaKisele jabuke se oljušte, očiste i rendaju na krupno rende. Pomešaju se sa cveklom i promešaju se. Prelivaju se sosom od majoneza i ponovo se promešaju. Garniramo salatu sa isečenim tvrdo skuvanim jajetom i serviramo....
27. dec.
Kroketi od cvekle i krompiraPečenu cveklu i krompir pažljivo izvadimo iz folije, da se ne bismo opekli od pare koja se stvorila. Ostavimo da se ohladi.
U posudi izgnječimo krompir viljuškom, a cveklu izrendamo....
28. januar
Salata od cvekle i tuštaCveklu i jabuku krupnije izrendamo.
Listove cvekle očistimo od žilica i tanko isečemo.
Tušt i mirođiju sitno iseckamo, ja odvajamo deblji deo od drške....
01. april
Čorba od cvekle i šargarepeDodajte sitno iseckane cveklu i krompir, začine, bujon i 1 šolju hladne vode.
Kada proključa, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka, dok cvekla ne omekša....
09. januar
1
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Ukusna supa od cvekle i kelerabeIscedite limunov sok, dodajte so i šećer u vodu od korenastog povrća.
Cveklu i kelerabu krupno izrendajte i zatim stavite u frižider....
23. jul