Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Od davnina je poznato da konzumacija luka ima zaštitnu funkciju za organizam i da je korisna za svaki njegov deo....
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
U ovom članku ćemo vam reći kako je kelj koristan za naše telo i zašto ga morate uključiti u ishranu....
Zbog čega je tarator toliko koristan?Zbog čega je tarator toliko koristan?
13. avgust
Ne samo da ga je vrlo lako napraviti, već je i tako osvežavajuć i koristan predlog....
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...
Šta sadrži ribizla i zbog čega je korisnaŠta sadrži ribizla i zbog čega je korisna
25. jun
Takođe sadrži magnezijum, kalcijum, fosfor, mangan, gvožđe, bakar, cink i jod....
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Zbog čega nam je potreban magnezijum?
29. nov.
Magnezijum je mineral, koji se najčešće nalazi u prirodi u obliku različitih hemijskih jedinjenja sa kalcijumom. Nalazi se u morskoj vodi, mineralnim izvorima i u zelenom pigmentu biljaka. Poznato je da je magnezijum...
Zbog čega je lešnik koristan?Zbog čega je lešnik koristan?
10. maj
U njima možemo da otkrijemo velike količine vitamina iz B grupe, kao i elemente bakar, kalijum, fosfor, kalcijum i mnogo vlakana....
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?
07. okt.
Osim toga, njeno mekano meso puno je hranljivih materija Koristi od skuše i njena svojstva Skuša sadrži: fluorid, magnezijum, kalcijum, cink, kalijum, fosfor, jod, natrijum....
Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?
07. mart
Korisna svojstva ove čudotvorne biljke bila su poznata Indijancima koji su živeli u Americi u srednjem veku. Koristili su lipu u raznim salatama, varivima, supama, pa čak i u vinu....
Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?
03. avgust
U sledećim redovima ćemo podeliti neke od glavnih koristi za zdravlje kokosovog mleka. Kokosovo mleko ima visok sadržaj minerala, uključujući gvožđe, selen, kalcijum, gvožđe, magnezijum i fosfor....
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?
03. avgust
Da bismo ove osnovne grupe hrane transformisali u materijale koje naše telo može da koristi, potrebno je da imamo tri grupe enzima: proteaze, lipaze i amilaze....
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?
14. april
Izraz detoksikacija označava čišćenje organizma iznutra od nagomilanoh toksina u njemu. Tužno, ali je istina, mi živimo u zagađenoj sredini i otrovi nas vrebaju sa svih strana - hemijsko zagađenje vazduha, teški metali,...
Zbog čega je bundeva korisna?Zbog čega je bundeva korisna?
14. maj
Ako ostavimo šalu na stranu, možemo reći da su korisna svojstva bundeve poznata čoveku još iz davnih vremena....
Zbog čega pileća supa leči?Zbog čega pileća supa leči?
12. januar
Para same supe je takođe vrlo korisna ako smo prehlađeni, čime znatno ublažavamo prehladu i začepljenost nosa....
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?
25. maj
Koristi čaja od kamilice su odavno poznate: to je drevni lek koji umirujuće deluje na anksioznost, leči nesanicu i ublažava menstrualne bolove....
Zbog čega je koristan kalijum u organizmu?Zbog čega je koristan kalijum u organizmu?
25. april
Šta je to kalijum i zbog čega je kalijum koristan u organizmu? Uloga kalijuma u ljudskom organizmu je važna. Pravilan rad mišića i nerava zavisi od ravnoteže natrijuma i kalijuma u organizmu....
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog čega su korisne pečene jabuke?
23. nov.
U njima su vitamini i mikroelementi prisutni u ogromnim količinama: vitamin C, A, K, vitamini grupe B, magnezijum, kalijum, fosfor itd., Kao i pektini, dijetetska vlakna, antioksidansi i drugi....
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
Spelta sadrži i fosfor, kalijum i magnezijum, kao i mnoge druge minerale: kalcijum, natrijum, gvožđe, mangan, bakar, selen i cink....
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?
30. april
U njegovoj proizvodnji koristi se oko 20% goveđeg mesa. U zemljama van Bliskog istoka ponekad se koristi svinjetina....
Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?
29. maj
Ostali važni minerali u sastavu paprike su magnezijum sa sadržajem od 12 mg, fosfor sa 26 mg....
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životEvo zbog čega ljute paprike produžavaju život
24. nov.
Ljuta paprika se koristi se samo za rešavanje medicinskih već i kozmetičkih problema. Sastavni su deo mnogih domaće izrađenih maski....
Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?
27. okt.
Semenke bundeve su bogate proteinima i korisnim mastima - tako je zapisano u mnogim tekstovima i uputstvima. Ali mora se reći da reč bogato uopšte ne prikazuje stvarnu sliku. Ove semenke su mnogo korisnije nego što očekujete...
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?
10. avgust
Pogledajte koje su to koristi i naučite zbog čega je korisno da jedete tikvice redovno....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Ovo svojstvo se manifestuje u drugom obliku kada se koristi u pripremi turšije. Uključen u pravoj dozi, aspirin ne dozvoljava da samo povrće omekša i postane kaša. Deluje kao prirodni konzervans bez štete po organizam....
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?
09. maj
Promoviše prodiranje fosfora i kalcijuma u ​​kosti. Sam element takođe zavisi od drugih elemenata koji comogućavaju da se magnezijum dobro apsorbuje....