Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Bulgur u rerniU posudu za pečenje sipajte bulgur, dodajte zaprženo povrće i još začina po ukusu.
Dolijte vruću vodu tek toliko da se prekriju sastojci.
Stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok se tečnost ne apsorbuje....
27. april
Postan bulgur s paradajzomObratite pažnju, da to važi za bulgur srednje veličine, ali postoji i sitniji i krupniji. Držite se instrukcija za kuvanje naznačenih na pakovanju....
15. maj
Bulgur sa spanaćemPrelijte bulgur sa spanaćem prelivom. Vratite u rernu. Pecite dok ne bude gotovo ~ 15 minuta (dok se ne pojave tamne fleke i zalazna boja preliva).
Ovaj bulgur sa spanaćem je veoma ukusno i korisno jelo....
17. mart
Bulgur sa koprivomDodajemo opran i odeđen bulgur.
Propržimo i dodajem vodu, da pokrije smesu 2 cm. Poklopimo i smanjujemo vatru i ostavljamo tako 15 minuta.
Prebacujemo u pleh i pečemo na 200 stepeni 20 minuta....
01. okt.
Bulgur za bebe - kako i kada?Možete čak da pretvorite skuvani bulgur sa mlekom u jedan veoma hranljiv doručak!...
21. mart
Bulgur sa sušenim paradajzomNakon toga dodati bulgur, i sve pržiti još 2-3 minuta.
Dodati boraniju i vodu (oko 600-700 ml). Nakon toga, dodati i paradajz i zeleni začin.
Ostaviti jelo da se krčka na tihoj vatri, desetak minuta....
28. jul
BulgurOn sadrži vitamine B grupe, koji su odgovorni za rad nervnog sistema, lep kosu i čistu kožu, vitamin A, koji je neophodan za dobar vid i zaštitu od infekcija, vitamin E (štiti od prevremenog starenja), vitamin D...
06. sep.
Bulgur sa pečurkama i povrćemOsozgo, po želji, bulgur sa pečurkama i povrćem može da se garnira narendanim kačkavaljem i sa strane sa zelenom salatom....
13. april
Bulgur sa šparglama i keljomDanas sam prvi put napraviio ovu stvar, odnosno ovu ukusnu salatu od bulgura, kelja i špargli.
Da budem iskren, nisam očekivao da će nam se toliko dopasti takva kombinacija salate sa bulgurom.
Evo kako sam uspeo!...
05. jun
Bulgur sa spanaćem i prelivomRaskošno zapečeno jelo sam pekla na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok se nije dobila zlatkasta boja.
Ispao je prilično ukusan bulgur sa spanaćem i prelivom koji vam preporučujem da probate!...
09. april
Bulgur sa spanaćem i šargarepomOdmah ga izvadimo i prelivamo hladnom vodom, da se preseče kuvanje. Isečemo ga na sitno.
U posudu, u kojoj ćemo spremati bulgur, stavlljamo maslinovo ulje da se zagreje....
22. nov.
Bulgur sa tikvicama i patližanomKad se lepo izdinsta dodajte isečen paradajz, biber i peršun. Posolite po ukusu, po želji možete staviti vegetu po ukusu.
Nakon dva-tri minuta dodajte opran i oceđen bulgur....
20. jul
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Zatim ih napunite hladnom, čistom vodom i stavite ih nazad u frižider. Jedan čist frižider čuva hranu da se ne pokvari....
24. avgust
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.