Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brzo skidanje masnih naslaga u predelu stomakaSama dijeta nije dovoljna da bi se suvišne masti skinule sa stomaka. Obavezno je da radite vežbe, posebno ako želite da brzo skinete stomak. Najvažnije je da radite kardio vežbe....
07. april
Dijeta za muškarce za mršavljenje u predelu stomakaMuškarcima se masne naslage najčešće skupljaju u predelu stomaka. Kod većine njih glavni razlog je količina piva, koju piju gotovo svake večeri....
12. april
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuPitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
08. okt.
Od čega se gojimo prema krvnoj grupiNamirnice koje bi trebalo da smanjite, ali ne potpuno da izbacite su mleko i slatkiši, zato što one čine da se gojite. Od povrća bi bilo dobro da ograničite paradaz, krompir i paprike, iz istog razloga....
18. jul
Visokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimoEvo nekih od namirnica o kojima ste najviše zabluđeni i koje su stvarno visokokalorične, i od njih ne samo da ne mršavite - gojite se neprimetno....
08. maj
Zašto mi se ne pije voda?Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
01. okt.
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni.
Intolerancija na hranu
Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
02. nov.
Saće - kada se i zašto konzumira?Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
22. jul
Zašto i kako se potapa čia?Prema rečima specijalista za ishranu, pojava želirajućeg efekta se dešava i u našem stomaku kada jedemo takvu hranu....
03. dec.
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
29. jun
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Svako voli da jede sirove ili pečene orašaste plodove, ne samo zato što su ukusni i zasitni, već i zato što su veoma korisni. Kroz njih dobijmo neophodne proteine i masti.
Ali da bismo dobijali samo pluseve od konzumiranja...
13. april
Uzroci velikog stomakaU određenom periodu života kod velikog broja ljudi počinje da se skupljaju masnoće u predelu stomaka, a nije retkost ni da se sam stomak poveća....
09. april
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Davanje kurbana (prinošenje žrtve) u našim zemljama je mnogo više od okupljanja naših najmilijih i jedenja ukusne jagnjeće kurban čorbe. Hiljadama godina postojao je običaj da se prinese krvna žrtva da bi se tražilo nešto...
06. dec.
Koktel protiv sala na stomakuOstavljamo pet minuta da se ohladi i pomešamo med u njemu.
Dodajemo u sok od povrća.
Koktel pijemo 30 minuta pre spavanja, pomaže topljenju masnoće na stomaku....
25. jul
Jedite ove namirnice i ubrzo ćete se otarasiti sala sa stomakaSalo na stomaku može negativno uticati na samopouzdanje, pa čak i kod najuverenije žene. Sa druge strane, zategnuti mišići na stomaku su uvek bili povod za divljenje....
14. jun
Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?Češća od alergije na mleko je intolerantnost na laktozu kod koje deca mogu da podnesu neke mlečne proizvode, ali razvijaju gasove, dijareju, stomačne bolove, mučninu i naduvenost stomaka, ukoliko uzimaju previše mnogo ili...
14. avgust
Jede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zaštoLjudski organizam je sam po sebi jedinstven sistem. U njemu protiče mnogo procesa, što je zaista neverovatno, jer su oni sinhronizovani i rade kao jedan mehanizam.
Kada nešto nije u redu, naš organizam nam šalje signale...
22. jul
Orada se koricom od oraha1. Očistite oradu i odvojte dva fileta sa kožom. Pincetom izvadite sve ostale fine koščice.
2. Stavite u blender ili ručno sitno iseckajte orahe, sveže začine po izboru i beli luk.
Pomešajte sa maslacem, prezlama i...
25. avgust
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pile Udaj se za meneMeša se i ostavlja se da se krčka 3-4 minuta, da se blago zgusne.
Pile sa pavlakom se vraća u tiganj sa svojim sokovima, zaliva se nekoliko puta vrućim sosom i dodaje se još 25 g maslaca, izmeša se....
08. jun
1
Pica se pestom i česteromOdmrznemo testo za picu (ako je zamrznuto), prvo u fizu frižidera a posle na sobnoj temperaturi. Satvljamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje.
Prvo namažemo testo pastom od paradajza, nakon čega posipamo...
31. maj
Palačinke o kojima se pričaServiramo čokoladne palačinke o kojima se priča sa isečenim bademima....
27. dec.