Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brzo skidanje masnih naslaga u predelu stomakaBrzo skidanje masnih naslaga u predelu stomaka
07. april
Sama dijeta nije dovoljna da bi se suvišne masti skinule sa stomaka. Obavezno je da radite vežbe, posebno ako želite da brzo skinete stomak. Najvažnije je da radite kardio vežbe....
Dijeta za muškarce za mršavljenje u predelu stomakaDijeta za muškarce za mršavljenje u predelu stomaka
12. april
Muškarcima se masne naslage najčešće skupljaju u predelu stomaka. Kod većine njih glavni razlog je količina piva, koju piju gotovo svake večeri....
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuEvo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomaku
08. okt.
Pitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
Od čega se gojimo prema krvnoj grupiOd čega se gojimo prema krvnoj grupi
18. jul
Namirnice koje bi trebalo da smanjite, ali ne potpuno da izbacite su mleko i slatkiši, zato što one čine da se gojite. Od povrća bi bilo dobro da ograničite paradaz, krompir i paprike, iz istog razloga....
Visokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimoVisokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimo
08. maj
Evo nekih od namirnica o kojima ste najviše zabluđeni i koje su stvarno visokokalorične, i od njih ne samo da ne mršavite - gojite se neprimetno....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?
02. nov.
Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni. Intolerancija na hranu Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
Saće - kada se i zašto konzumira?Saće - kada se i zašto konzumira?
22. jul
Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Prema rečima specijalista za ishranu, pojava želirajućeg efekta se dešava i u našem stomaku kada jedemo takvu hranu....
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!
29. jun
Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?
13. april
Svako voli da jede sirove ili pečene orašaste plodove, ne samo zato što su ukusni i zasitni, već i zato što su veoma korisni. Kroz njih dobijmo neophodne proteine i masti. Ali da bismo dobijali samo pluseve od konzumiranja...
Doručak za ravan stomakDoručak za ravan stomak
25. feb.
Doručak za ravan stomak je gotov!...
Uzroci velikog stomakaUzroci velikog stomaka
09. april
U određenom periodu života kod velikog broja ljudi počinje da se skupljaju masnoće u predelu stomaka, a nije retkost ni da se sam stomak poveća....
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?
06. dec.
Davanje kurbana (prinošenje žrtve) u našim zemljama je mnogo više od okupljanja naših najmilijih i jedenja ukusne jagnjeće kurban čorbe. Hiljadama godina postojao je običaj da se prinese krvna žrtva da bi se tražilo nešto...
Koktel protiv sala na stomakuKoktel protiv sala na stomaku
25. jul
Ostavljamo pet minuta da se ohladi i pomešamo med u njemu. Dodajemo u sok od povrća. Koktel pijemo 30 minuta pre spavanja, pomaže topljenju masnoće na stomaku....
Jedite ove namirnice i ubrzo ćete se otarasiti sala sa stomakaJedite ove namirnice i ubrzo ćete se otarasiti sala sa stomaka
14. jun
Salo na stomaku može negativno uticati na samopouzdanje, pa čak i kod najuverenije žene. Sa druge strane, zategnuti mišići na stomaku su uvek bili povod za divljenje....
Pileća čorba za zdrav stomakPileća čorba za zdrav stomak
05. april
Posula sam pileću čorbu za zdrav stomak peršunom. Prijatno!...
Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?
14. avgust
Češća od alergije na mleko je intolerantnost na laktozu kod koje deca mogu da podnesu neke mlečne proizvode, ali razvijaju gasove, dijareju, stomačne bolove, mučninu i naduvenost stomaka, ukoliko uzimaju previše mnogo ili...
Jede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zaštoJede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zašto
22. jul
Ljudski organizam je sam po sebi jedinstven sistem. U njemu protiče mnogo procesa, što je zaista neverovatno, jer su oni sinhronizovani i rade kao jedan mehanizam. Kada nešto nije u redu, naš organizam nam šalje signale...
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Orada se koricom od orahaOrada se koricom od oraha
25. avgust
1. Očistite oradu i odvojte dva fileta sa kožom. Pincetom izvadite sve ostale fine koščice. 2. Stavite u blender ili ručno sitno iseckajte orahe, sveže začine po izboru i beli luk. Pomešajte sa maslacem, prezlama i...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pile Udaj se za menePile Udaj se za mene
08. jun
1
Meša se i ostavlja se da se krčka 3-4 minuta, da se blago zgusne. Pile sa pavlakom se vraća u tiganj sa svojim sokovima, zaliva se nekoliko puta vrućim sosom i dodaje se još 25 g maslaca, izmeša se....
Pica se pestom i česteromPica se pestom i česterom
31. maj
Odmrznemo testo za picu (ako je zamrznuto), prvo u fizu frižidera a posle na sobnoj temperaturi. Satvljamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje. Prvo namažemo testo pastom od paradajza, nakon čega posipamo...
Palačinke o kojima se pričaPalačinke o kojima se priča
27. dec.
Serviramo čokoladne palačinke o kojima se priča sa isečenim bademima....