Facebook
Omiljeno
Pinterest
Od čega se gojimo prema krvnoj grupiNamirnice koje bi trebalo da smanjite, ali ne potpuno da izbacite su mleko i slatkiši, zato što one čine da se gojite. Od povrća bi bilo dobro da ograničite paradaz, krompir i paprike, iz istog razloga....
Zašto i kako se potapa čia?Prema rečima specijalista za ishranu, pojava želirajućeg efekta se dešava i u našem stomaku kada jedemo takvu hranu....
Zašto mi se ne pije voda?Zapamtite, međutim, da kafa i crni čaj ne samo da se ne računaju, već dehidriraju telo. Ne računaju se ni slatka pića. Ako vam pomaže, pokušajte da dodate med u vodu na vrhu kašike. Pijte biljne čajeve....
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni.
Intolerancija na hranu
Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
Saće - kada se i zašto konzumira?Nabavite sebi teglu meda u kojoj je saće. Uzmite mali komadić i žvaćite ga nekoliko minuta, a zatim ispljunite ostatke voska. Uradite to 3-4 puta dnevno....
Uzroci velikog stomakaU određenom periodu života kod velikog broja ljudi počinje da se skupljaju masnoće u predelu stomaka, a nije retkost ni da se sam stomak poveća....
Koktel protiv sala na stomakuOstavljamo pet minuta da se ohladi i pomešamo med u njemu.
Dodajemo u sok od povrća.
Koktel pijemo 30 minuta pre spavanja, pomaže topljenju masnoće na stomaku....
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Ukloni se, po želji pospe svežim peršunom i podeli za zdravlje. Meso se prethodno ne osvećuje u crkvi, već se kuva i onda se deo žrtve donosi da ga sveštenik osveti.
Pogledajte naše druge recepte za kurban čorbu....
Voćni doručak za zdrav stomakPo želji, orasi se mogu samleti, ali je najbolja opcija da ih isečete nožem.
Na kraju sve pomešamo za naš zdravi doručak.
I to je to! Jednostavan brzi i kratki recept za voćni doručak za zdrav stomak....
Konkilie testenina se belim sosomDodaju se makarone i grašak.
Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Pile Udaj se za meneMeša se i ostavlja se da se krčka 3-4 minuta, da se blago zgusne.
Pile sa pavlakom se vraća u tiganj sa svojim sokovima, zaliva se nekoliko puta vrućim sosom i dodaje se još 25 g maslaca, izmeša se....
Pica se pestom i česteromOdmrznemo testo za picu (ako je zamrznuto), prvo u fizu frižidera a posle na sobnoj temperaturi. Satvljamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje.
Prvo namažemo testo pastom od paradajza, nakon čega posipamo...