Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaća pašteta od tunePripremljenu paštetu izmešati špatulom i ukoliko je potrebno začiniti još po ukusu (dodati so, biber ili još neki začin po svom izboru).
Domaću paštetu od tune preručiti u činiju i poslužiti....
29. maj
Domaća pašteta od pečurakaSledi pasiranje paštete od povrća dok se ne dobije lepa konzistencija.
Domaća pašteta od pečuraka može da se servira sa brusketima. Veoma je ukusna sa prlenkom od belog luka....
21. jun
Domaća pašteta od džigericaDomaća pileća pašteta se stavlja u teglu ili posudicu i preliva se preostalim maslacem koje se istopi.
Recept za domaću paštetu od džigerica je idealan za upotrebu pečenih džigerica u rerni, ako su nam višak!...
23. april
Domaća pašteta od džigericeNakon što sklonite s vatre pasirajte dok se ne dobije glatka smesa, dodajući i maslinovo ulje da biste lakše pasirali. Servirajte paštetu sa kriškama hleba....
05. dec.
Domaća pašteta od pastrmkeKada pašteta bude homogena, dodajte koru od 1 limuna.
Servirajte tako što napravite kanape od smese od jabuka i stavite paštetu preko njega....
07. maj
Domaća pašteta za decuOvako dobijena pašteta odgovara za decu, zato što ne sadrži dodatne masti i emulgatore, a po ukusu se ne razlikuje od kupovnih pašteta.
Možemo mazati na kriške, slani keks ili parti zalogaje....
30. jun
Domaća pašteta od jajaOljuštite ih i stavite u blender zajedno sa drugim sa drugim sastojcima, ali bez soli i neka se smesa ispasira. Probajte i ako je potrebno, tada dodajte so....
22. maj
Domaća pašteta od guščije džigericePrebacujemo domaću paštetu od guščije džigerice u posudu i ostavljamo u fružideru da se ohladi 2-3 sata....
12. feb.
Domaća pašteta od pileće džigericePaštetu preručiti u posudu po izboru i zaliti otopljenim maslacem.
Ohladiti....
06. feb.
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Domaća pašteta od jaja za decuOva pašteta je neverovatno ukusna i deca je obožavaju na kriškicama sa krastavčičima odozgo.
Domaća pašteta od jaja za decu je gotova....
14. januar
Domaća pašteta sa džigericom i povrćemNakon što se skuvani sastojci ohlade, pasirajte dok ne bude glatko.
Sipajte paštetu u male tegle.
Istopite maslac (možete da koristite i svinjsku mast) i prelijte domaću paštetu, da se zapečati....
06. maj
Domaća pileća pašteta za decuPaštetu preručiti u činjiju sa poklopcem i odložiti u frižideru. Ostaviti da odstoji oko 30 minuta, zatim poslužiti kao namaz na hlebu....
07. maj
Domaća pileća pašteta sa pečurkamaTako se oformi nešto poput poklopca, koje štiti i bolje čuva domaću pileću paštetu sa pečurkama....
09. dec.
Domaća paštetaPresipa se domaća pašteta u kontejner za čuvanje sa poklopcem i drži se u frižider dok se u potpunosti ne stegne (barem 4 sata).
Neka vam je ukusno sa mojom domaćom paštetom....
30. mart
Domaća pileća pašteta sa vilinim prstenomPaštetu sipajte u male teglice i zalijte ih preprženim maslinovim uljem sa malo majčine dušice.
Domaću pileću paštetu sa vilinim prstenom čuvajte u frižideru do 3-4 dana....
30. maj
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima.
Najpoznatija je pileća supa....
05. avgust
Sterilisana domaća paštetaDžigerica se veoma dobro opere i prelije se vrelom vodom.
Džigericu, slaninu i meso od svinjskog buta sameljite u mašini za mlevenje mesa i to dva puta, kako bi naša domaća pašteta bila finija....
29. april
Domaća ljutenica iz prošlih vremenaNakon hlađenja, paprike se oljušte i propuštaju kroz seckalicu ili robot zajedno sa patlidžanom, šargarepom, crnim lukom, belim lukom i peršunom.
Dok se povrće peče, paradajz se melje u mlinu....
28. avgust
Koliko vremena se pasterizuju pečurke?Koliko se dugo pečurke pasterizuju
Rasporedite tegle u posudu pogodnu za kuvanje. Tegle sa pečurkama stavljaju se da se kuvaju. Nakon što voda počne da ključa merite 3 sata i tek onda ih sklonite sa vatre....
19. maj