Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
27. april
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Testo koje ne stariOd testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići.
Testo koje ne stari je gotovo....
21. sep.
Prženice koje ne upijaju masnoćuKriške hleba uvaljati u pripremljenu smesu sa jajima i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Prženice odlagati na kuhunjski papir.
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće....
01. maj
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiGotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
28. nov.
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaUgrejte tiganj sa uljem i pržite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju.
Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj....
11. avgust
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuOvo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju.
Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
26. maj
1
Pile u koje ćete se zaljubitiVadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni.
Serviramo sa čašom piva i salatom.
Prijatno!...
23. sep.
Uskršnji kolač od testa koje se mutiDodajte šećer i vanilin šećer u maslac u posudi i umutite dok ne postane glatka smesa.
Dodajte jaja jedno po jedno, mikserom muteći posle svakog....
14. maj
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromDodajte ovsene pahuljice, suve brusnice, semenke bundeve, neslani badem i mešajte dok se sve ne sjedini.
Smesu prebacite u posudu dimenzija 33X22 cm obloženu papirom za pečenje....
06. januar
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
27. jun
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaU sredinu svake stavljamo komad kačkavalja, prethodno ga sečemo na 6-8 kocki. Ponovo oblikujemo ćuftice, pazimo da kačkavalj bude u unutrašnjosti.
Svaku ćufticu posipamo susamom i uvaljamo lepo u kukuruzno brašno....
01. dec.
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloUpotrebljava se i za mariniranje i konzerviranje i za razliku od većine začina stavlja se na samom početku kuvanja;/page
page11....
09. april
Slatka fidaUpržite izlomljenu fidu u malo ulja dok ne promeni boju.
Dodajte 4 šolje mlake vode, šećer i vanilu. Mešajte dok se šećer ne istopi.
Prebacite u pleh i pecite na 200 stepeni....
13. maj
Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajednoEksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo.
Alkohol sa dijetskom koka - kolom
Šećer u koka-koli...
23. feb.
Koje namirnice ne treba zamrzavatiSvaki domaćica koja poštuje sebe čuva zalihe namirnica u zamrzivaču, na koje može računati ako joj se iznenada pojave gosti ili u sred zime, kada je teško naći u prodavnicama omiljeno povrće.
Nažalost, postoje...
02. mart
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Supe i čorbe su najpopularniji recepti za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine.
Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe...
05. avgust
Namirnice koje ne izazivaju nadutost stomakaRazlozi na nadutost stomaka jeste gomilanje gasova u crevima, koje se javlja kao posledica fermentacije određenih namirnica.
Pržena hrana, mahunarke, alkohol i gazirani napici su jedan od najvećih krivaca za nadutost...
03. feb.
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Upravo zbog toga ne treba da stavljate vruću hranu u vaš frižider ako ne želite da se on ošteti....
07. jun
Brzi pirinčani rezanci sa škampimaPonovo vratite povrće u tiganj, dodajte soja sos, đumbir i hidratizovane pirinčane rezance sa vrlo malo vode. Kuvajte još najviše minut ili dok tečnost ne ispari....
27. nov.
Zašto mi se ne pije voda?Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
01. okt.
Voće i povrće koje ne treba ljuštitiMožete i dalje ljuštiti voće i povrće po navici, ali ima mnogo vrsta koje se mogu konzumirati bez ljuštenja, još više zato što im je kora puna vitaminima i minerala. Tako ćete uštedeti sebi vreme i izbaciti ljuštilicu...
04. mart
1
Zanimljive činjenice o kruškama koje ne znateKruška je/zajedno sa jabukom/, jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Nije slučajno što je legendarni grčki pesnik Homer opevao kao Dar od bogova.
Grčko poluostrvo Peloponez tokom II pre n. e. je nazivan zemlja krušaka...
14. feb.
Ovo su namirnice koje NE stvaraju gasoveŽaljenje na gasove, nadutost i nelagodu u oblasti stomaka se često sreću. Najneprijatnije je kada se to desi u prisustvu drugih - kada smo u prodavnici, na poslu ili uveče kada legnemo. Neretko drugi mogu da razumeju naše...
22. okt.