Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako nes kafa deluje na organizam?Kako nes kafa deluje na organizam?
01. april
Za početak da se upoznamo sa načinom pripreme granula nes kafe. Za dobijanje nes kafe se koriste ispečena zrna kafe, koja se melju. Postoje dva načina obrade, kod jednog se zrna kuvaju oko 4 sata, nakon toga se sve filtrira...
Kafa na brazilski načinKafa na brazilski način
18. okt.
Mlečnu čokoladu narendajte na krupno. Skuvajte kafu i dok je vruća, u nju dodajte narendanu čokoladu. Mleko prokuvajte i dodajte ga po malo u kafu, uz neprestano mešanje....
Prženi pirinač - ne na kineski načinPrženi pirinač - ne na kineski način
13. jun
Pirinač se opere i skuva se u posoljenoj vodi. Nakon što je gotov iscedi se i opere hladnom vodom. U šerpu se stavlja maslinovo ulje da se zagreje. Kada je maslinovo ulje spremnog dodaje mu se krupno isečen luk. Kada luk...
Kako deluje odricanje od hleba na teloKako deluje odricanje od hleba na telo
18. jul
Kod većine dijeta je najvažnije odreći se hleba i proizvoda od testa. Vrlo je rasprostranjeno i mišljenje da ćete, kada se odreknete hleba, skinuti kilograme. Čitamo da je hleb štetan, da se od njega goji, i td....
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuEvo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomaku
08. okt.
Pitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
Krem-kafa na bazi vodeKrem-kafa na bazi vode
28. nov.
Mutimo na niskoj brzini da se pomešaju sastojke. Silikonskom spatulom mutimo oko ivica posude da se ne zalepi kafa. Nakon toga mutimo na najvišoj posudi oko 5-7 minuta....
Ledena kafa na moj načinLedena kafa na moj način
22. april
Mutiti mutilicom za nes dok se ne napravi gusta pena. U pripremljenu penu dodati kockice leda, uliti hladnu vodu i hladno mleko. Staviti cevčicu i poslužiti....
Koliko vremena deluje kafa?Koliko vremena deluje kafa?
12. april
Uprkos tome, ne postoji tačan podatak koliko kafa okrepljujuće deluje nakon ispijanja. Razlog je, zato što veliki broj faktora, od kojih zavisi trajanje okrepljujućeg efektt kafe....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Zašto ne treba jesti voće uvečeZašto ne treba jesti voće uveče
28. april
1
Nedavno istraživanje lekara specijalista je pokazalo koliko štetan može biti unos voća u večernjim satima. Koliko i da je u principu voće korisno, postoji realna opasnost ako se ne konzumira u umerenim količinama. Voće...
KafaKafa
03. avgust
Pored toga, kafa pozitivno deluje i na raspoloženje jer sadrži prirodne antioksidanse....
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Beli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi. Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?
31. maj
Neki lekovi deluju samo protiv određene vrste bakterija, dok drugi uništavaju veoma širok spektar mikroorganizama....
Najskuplja kafa na svetu se dobija iz životinjskog izmetaNajskuplja kafa na svetu se dobija iz životinjskog izmeta
16. mart
Napitak br. 1 u svetu - kafa je prvo nešto što milioni ljudi na svetu vide ujutru. Priprema jutarnje doze kofeina je ritual koji mnogi od nas nastavljaju da izvode tokom većeg dela dana. Delujući kao doping, kafa je važan...
Pile Udaj se za menePile Udaj se za mene
08. jun
1
Meso se pokriva svežom folijom i čekićem se izudara, ali da se ne pokida. Stavlja se u brašno i pospe se sa obe strane....
Palačinke za tebe i menePalačinke za tebe i mene
21. januar
Na isti način napravite sve palačinke. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, svaku gotovu palačinku namažite slatkom od malina. Odozgo namažite maslacem i jedite sa voljenom osobom....
Zašto kafa izaziva stolicu?Zašto kafa izaziva stolicu?
10. maj
Interesantno je da više poznajemo štetne posledice, od korisnih stvari kojima kafa deluje na ljudski organizam....
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
07. jun
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider? U našoj užurbanoj svakodnevici često moramo da kuvamo večeru. Veći deo ljudi čeka da se jelo ohladi, a upravo pre nego što ga stave u frižider....
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Vadimo iz posude na nabrašnjenu površinu i ponovo mesimo rukama dok se ne dobije homogeno testo. Ukoliko je potrebno, dodajemo još brašna....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-50 minuta. Kad je izvadite, poprskajte sa malo vode i pokrijte na oko 10-15 minuta. Uživajte u jednoj divnoj piti. Neka vam je slatko....
Zašto testo ne narasta?Zašto testo ne narasta?
19. april
Ali ponekad, uprkos svim našim naporima, testo ne naraste ili ne naraste dovoljno i tada sami sebi postavljamo pitanje zašto nije uspelo....
Kako đumbir deluje na jetru?Kako đumbir deluje na jetru?
11. mart
Kako đumbir deluje na jetru? Đumbir pomaže u smanjenju rizika od hepatoze jetre. Stimuliše rastvaranje masti iz dvanaestopalačnog creva. Đumbir podržava ovu funkciju tako što ubrzava metabolizam masti u našem telu....
Kako so deluje na pritisak?Kako so deluje na pritisak?
17. jun
So se ne preporučuje ljudima koji imaju visok krvni pritisak. Naučno je dokazano da so povišava krvni pritisak. Prekomerna upotreba soli utiče na nervni sistem, dovodi do povećanog lučenja adrenalina, sužava arterije...
Kako grejpfrut deluje na pritisak?Kako grejpfrut deluje na pritisak?
09. maj
Grepfrut ili grejp, kako ga skraćeno zovemo, ima dosta korisnih osobina i deluje pozitivno na zdravlje. Najčešće se koristi za čišćenje organizma od toksina, ali ima široku upotrebu i u kulinarstvu....
Kako ljuto deluje na organizam?Kako ljuto deluje na organizam?
01. mart
Ljuto poboljšava imunitet i deluje preventivno protiv upala. Mnoga proučavanja pokazuju da redovna konzumacija karija i čilija smanjuje rizik od kancerogenih oboljenja....