Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Pita od bundeve prelivena sirupomIzvadite i ostavite da se potpuno ohladi.
Skuvajte sirup od šećera, vode i vanile. Kuvajte 10 minuta i ostavite da se prohladi. Nasecite pažljivo pitu na parčiće i prelijte sirupom....
14. feb.
Sirupom preliven kolač od bundeveGotov vrući kolač od bundeve prelijte kompotom od dunja.
Sirupom preliven kolač od bundeve je neverovatno ukusan i svideće vam se ako volite kolače prelivene sirupom!...
19. nov.
Kako da pripremimo tursku pituDobijeno sečemo na lepezu, kao tortu, prelivamo toplim maslacem i prelivamo prelivom od svežeg mleka, pomešanim sa jajima. Pečemo na 180 stepeni oko 30 minuta....
01. avgust
Kako da pripremimo sirup od zoveDobijeni sirup sipajte u flaše, napunite do vrha.
Ako želite da sirup od zove bude malo gaziran u njega staviti nekoliko zrna pirinča....
01. okt.
Kako da pravilno prelijemo baklavu sirupom?Sirup, kojim će biti prelivena, treba da bude vruć.
Kada se baklava prelije, ponovo se ostavlja da se ohladi. Kada se ohladi, sirup koji nije upila se pažljivo ocedi. Nakon toga se sirup zagreje ponovo....
26. mart
1
Tart od bundeve sa korama za pituOstavlja se da se ohladi.
Da bi tart od bundeve sa korama za pitu ostao hrskav preliva se hladan hladnim sirupom.
Nek vam je slatko!...
27. okt.
Panakota sa sirupom od malinaServirajte panakotu, tako što je okrenete u tanjir i prelijete sirupom od malina. Ukrasite listićima mente....
02. sep.
Koh sa sirupom od pomorandžeU međuvremenu pripremite šećerni sirup. Pomešajte šećer i vodu u posudi na ringli. Dodajte sok od pomorandže i ostavite smesu da provri i da se redukuje u gust sirup.
Po želji narendajte koru voća u sirup....
30. april
Buhtlice sa sirupom od agaveServiramo sa kašikom domaćeg slatka od jagoda!
Sjajne buhtle sa sirupom od agave!...
28. dec.
Panakota sa sirupom od jagodaPanakotu sirupom od jagoda ukrasila sam sa malo kokosovog brašna.
Svež i lagan desert....
23. nov.
Sirup od smokavaNastavite da kuvate, sve dok kap sirupa kanuta u čašu hladne vode ne dostigne dno čaše, a da se ne rastvori.
Gotov sirup od smokava sipajte u flaše dok je još vreo i dobro ih zatvorite....
02. sep.
Sirup od borovnicaProcedite sok da uklonite semenke i kožicu voća.
Vratite sirup u lonac i kuvajte 15 minuta. Dodajte sok od limuna i posle 2-3 minuta sklonite šerpu sa vatre.
Ohlađeni sirup podeliti u flaše i čuvati u frižideru....
21. mart
Sirup od malinaSirup od malina prespite u dobro osušene teglice ili flašice i zatvorite ih. Čuvajte ga na tamnom i hladnom mestu....
13. mart
Sirup od aronijeNakon toga procedite sa dvoslojnom pamučnom gazom, tako da dobro ocedite svu aroniju. Sirup sipajte u flaše, zatvorite ih i sterilizujte 3 minuta....
09. mart
Sirup od višnjeStavite tečnost da se kuva na umerenoj vatri, dok ne dobije veću gustinu. Na kraju pomešajte sa limunskom kiselinom i sklonite sa vatre.
Sirup od višnje isipajte u flaše i zatvorite....
04. jul
Sirup od trešanjaKuvamo sirup dok se šećer ne rastopi, penu koja se stvara skidamo rešetkastom kašikom.
Pre nego što skinemo sa vatre, dodajemo limuntus.
Sipamo vreo sirup u flaše, zatvaramo i stavljamo na hladno....
29. jun
Sirup od matičnjakaDruga varijanta da sterilizujete 5 minuta sa poklopcem - tako ćete imati konzervisan sirup tokom cele godine.
Razeđen sa sodom ili vodom je veoma osvežavajuć napitak tokom leta!...
29. jun
1
Sirup od marelaTo se radi da bi crvići izašli iz voćki.
Voće se opere i očisti od drški i koštica.
Propusti se kroz sokovnik. Dodatno, ako je potrebno, može da se iscedi ponovo kroz gazu. Ja sam imala dosta preostalog soka....
17. jun
Sirup od šljivaOperite šljive, podelite ih na polovine i uklonite koštice.
Stavite šljive u veliku šerpu sa vodom na vatru i dodajte cimet i šećer.
Kuvajte dok plodovi ne omekšaju.
Nakon toga procedite tečnost kroz cediljku ili...
18. avgust
Sirup od lavandeSirup treba da odstoji 24 sata na hladnom mestu, tako da ga s vremena na vreme promešate.
Dodajte boju, ali pazite da ne preterate sa količinom....
27. sep.