Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kavijar sa lukomKavijar sa lukom
21. januar
Ulje treba dodavati veoma polako da ga smesa upije. Smesa treba da je glatka i da se ne oseća hleb i luk. Prijatno! Kavijar mažite na kriške hleba....
Kavijar od siraKavijar od sira
07. okt.
Prilikom serviranja oblikujemo dobijeni kavijar i posipamo rendanim belancima, malo posoljenim....
Kavijar sa jajimaKavijar sa jajima
28. dec.
Gotovu smesu (oko 900 g) ostavite da odstoji u frižideru. Ovako pripremljen kavijar traje 2-3 sedmice....
Kavijar od grizaKavijar od griza
10. januar
Možete servirati kao predjelo, i kao prilog....
Domaći kavijar od glavočaDomaći kavijar od glavoča
04. feb.
Stavljamo u frižider da odstoji nekoliko sati i tek onda serviramo. Odgovara za meze uz dobro ohlađeno piće....
Kari kavijar sa jajimaKari kavijar sa jajima
02. feb.
Promešamo i ostavljamo u frižideri da odstoji nekoliko sati. Serviramo kad se predjelo ohladi i začini dobro....
Kavijar od kiselog mlekaKavijar od kiselog mleka
23. jun
Dobijenu smesu dobro promešajte i ostavite u frižider da se stegne....
Lažni kavijar od grizaLažni kavijar od griza
13. jul
Lažni kavijar od griza se servira sa ukrasom po želji, garniran sa prepečenim hlebom kao predjelo za ručak ili večeru....
Vegetarijanski kavijar od grizaVegetarijanski kavijar od griza
01. maj
Počnite da dodajete maslinovo ulje u tankom mlazu dok sve vreme mešate, dok smesa ne bude kremasta i glatka. Ohladite i servirajte sa maslinama. Koristite kavijar kao namaz ili sa kriškama hleba....
Tarama kavijar od cipalaTarama kavijar od cipala
18. nov.
Taramu možete da napravite kako od crvenog, tako i od crnog kavijara. Sipamo sadržaj kavijara iz kutijice u posudu u koju dodajemo limunov sok i malo soli po ukusu (ovaj kavijar ima malo neslaniji ukus)....
Kavijar od pečenih patlidžanaKavijar od pečenih patlidžana
01. januar
Kad bude gotov stavite ga u šerpu da se dinsta malo, da bismo mogli lakše da ga oljuštimo. Luk sitno isečemo i stavljamo u tiganj, pržimo na srednjoj vatri 12 minuta....
Kako se konzumira kavijarKako se konzumira kavijar
01. april
Danas je dosta dostupniji kavijar, napravljen od lososa i jesetre. 2. Čuvajte ga na hladnom mestu Kavijar treba da se servira hladan, nikada ne treba da se servira ako je njegova temperatura sobna....
Kavijar od tikvica i orahaKavijar od tikvica i oraha
05. jun
Ostavljamo u frižideru da se dovoljno ohladi. Serviramo kao predjelo, posuto sa malo peršuna i sa prepečenom kriškom....
Kavijar od povrća u tegliKavijar od povrća u tegli
03. avgust
Po želji možete da dodate još začina ili 1-2 čena belog luka, ako volite. Rasporedite kavijar od povrća u tegle, zatovrite i sterilišite 15 minuta....
Kavijar od patlidžana sa paprikamaKavijar od patlidžana sa paprikama
09. april
Servirajte kavijar od patlidžana hladna na kriški hleba ili kao predjelo. Izvor: 999 najnovijih i proverenih recepata iz 1940 godine....
Kavijar od šargarepe i cvekleKavijar od šargarepe i cvekle
09. feb.
Očistimo šargarepu i oljuštimo cveklu. Isečemo na krupnije komade i stavljamo u multipraktik. Meljemo dok ne dobijemo zrna. Prebacujemo u duboku posudu, dodajemo prethodno iseckan beli luk i začinimo solju, maslinovim...
Kavijar od patlidžana i tikvicaKavijar od patlidžana i tikvica
12. mart
Ovaj kavijar možemo servirati kao prilog, kao salatu ili namazan na debelo na tanku krišku hleba - kao sendvič....
Kavijar od babure i siraKavijar od babure i sira
22. dec.
Paprike ispečemo i oljuštimo ih. Očistimo beli luk. Stavljamo paprike i beli luk u odgovarajuću posudu za pasiranje. Dodajemo sitno iseckanu mirođiju, ulje i sirće, nakon toga pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu...
Kavijar od jaja, sira i krastavacaKavijar od jaja, sira i krastavaca
12. jul
Namažemo kavijar na kriške hleba. Ukrašavamo strukovima sveže mirođije....
Kavijar od sira sa sosom od mirođijeKavijar od sira sa sosom od mirođije
11. avgust
Kavijar serviramo u posudice, u sredinu pravimo udubljenje, u koje sipamo sos....
Kavijar od belog luka, hleba i orahaKavijar od belog luka, hleba i oraha
19. okt.
Beli luk se istuca sa soli. Dodaju se orasi i istuca se. Dodaje se hleb namočen u vodi i smesa se veoma dobro umuti, uz postepano dodavanje ulja i na kraju se dodaje mleko, sirće i so....
Grčki namaz od kavijara i dvopekaGrčki namaz od kavijara i dvopeka
25. okt.
Meljete u kuhinjskom robotu ili meljete u mlinu, kako bi bilo homogeno. Kada ste gotovi sa smesom, u nju dodajte i kavijar koji ste prethodno ostavili na 30 minuta da upije so....