Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kavijar sa lukomUlje treba dodavati veoma polako da ga smesa upije. Smesa treba da je glatka i da se ne oseća hleb i luk.
Prijatno! Kavijar mažite na kriške hleba....
21. januar
Kavijar od siraPrilikom serviranja oblikujemo dobijeni kavijar i posipamo rendanim belancima, malo posoljenim....
07. okt.
Kavijar sa jajimaGotovu smesu (oko 900 g) ostavite da odstoji u frižideru.
Ovako pripremljen kavijar traje 2-3 sedmice....
28. dec.
Domaći kavijar od glavočaStavljamo u frižider da odstoji nekoliko sati i tek onda serviramo. Odgovara za meze uz dobro ohlađeno piće....
04. feb.
Kari kavijar sa jajimaPromešamo i ostavljamo u frižideri da odstoji nekoliko sati.
Serviramo kad se predjelo ohladi i začini dobro....
02. feb.
Kavijar od kiselog mlekaDobijenu smesu dobro promešajte i ostavite u frižider da se stegne....
23. jun
Lažni kavijar od grizaLažni kavijar od griza se servira sa ukrasom po želji, garniran sa prepečenim hlebom kao predjelo za ručak ili večeru....
13. jul
Vegetarijanski kavijar od grizaPočnite da dodajete maslinovo ulje u tankom mlazu dok sve vreme mešate, dok smesa ne bude kremasta i glatka.
Ohladite i servirajte sa maslinama.
Koristite kavijar kao namaz ili sa kriškama hleba....
01. maj
Tarama kavijar od cipalaTaramu možete da napravite kako od crvenog, tako i od crnog kavijara.
Sipamo sadržaj kavijara iz kutijice u posudu u koju dodajemo limunov sok i malo soli po ukusu (ovaj kavijar ima malo neslaniji ukus)....
18. nov.
Kavijar od pečenih patlidžanaKad bude gotov stavite ga u šerpu da se dinsta malo, da bismo mogli lakše da ga oljuštimo.
Luk sitno isečemo i stavljamo u tiganj, pržimo na srednjoj vatri 12 minuta....
01. januar
Kako se konzumira kavijarDanas je dosta dostupniji kavijar, napravljen od lososa i jesetre.
2. Čuvajte ga na hladnom mestu
Kavijar treba da se servira hladan, nikada ne treba da se servira ako je njegova temperatura sobna....
01. april
Kavijar od tikvica i orahaOstavljamo u frižideru da se dovoljno ohladi.
Serviramo kao predjelo, posuto sa malo peršuna i sa prepečenom kriškom....
05. jun
Kavijar od povrća u tegliPo želji možete da dodate još začina ili 1-2 čena belog luka, ako volite.
Rasporedite kavijar od povrća u tegle, zatovrite i sterilišite 15 minuta....
03. avgust
Kavijar od patlidžana sa paprikamaServirajte kavijar od patlidžana hladna na kriški hleba ili kao predjelo.
Izvor: 999 najnovijih i proverenih recepata iz 1940 godine....
09. april
Kavijar od šargarepe i cvekleOčistimo šargarepu i oljuštimo cveklu.
Isečemo na krupnije komade i stavljamo u multipraktik. Meljemo dok ne dobijemo zrna.
Prebacujemo u duboku posudu, dodajemo prethodno iseckan beli luk i začinimo solju, maslinovim...
09. feb.
Kavijar od patlidžana i tikvicaOvaj kavijar možemo servirati kao prilog, kao salatu ili namazan na debelo na tanku krišku hleba - kao sendvič....
12. mart
Kavijar od babure i siraPaprike ispečemo i oljuštimo ih.
Očistimo beli luk. Stavljamo paprike i beli luk u odgovarajuću posudu za pasiranje.
Dodajemo sitno iseckanu mirođiju, ulje i sirće, nakon toga pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu...
22. dec.
Kavijar od jaja, sira i krastavacaNamažemo kavijar na kriške hleba. Ukrašavamo strukovima sveže mirođije....
12. jul
Kavijar od sira sa sosom od mirođijeKavijar serviramo u posudice, u sredinu pravimo udubljenje, u koje sipamo sos....
11. avgust
Kavijar od belog luka, hleba i orahaBeli luk se istuca sa soli. Dodaju se orasi i istuca se.
Dodaje se hleb namočen u vodi i smesa se veoma dobro umuti, uz postepano dodavanje ulja i na kraju se dodaje mleko, sirće i so....
19. okt.
Grčki namaz od kavijara i dvopekaMeljete u kuhinjskom robotu ili meljete u mlinu, kako bi bilo homogeno.
Kada ste gotovi sa smesom, u nju dodajte i kavijar koji ste prethodno ostavili na 30 minuta da upije so....
25. okt.