Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se seče na tanke žilijene?Žilijen je francuski kuvarski termin za tanke trakice povrća (ili mesa, ili voća). Ivice su obično dužine otprilike 7-8 cm i debljine od nekoliko milimetara - u zavisnosti od jela i preferencija....
28. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se prave perlice šećera?na malo brašna i nakon što se osuši, usitnjava se na male komade....
10. nov.
Svinjetina žilijen na tiganjuOčistite meso i nasecite ga na tanke trake - žilijene.
U tiganju istopite maslac sa maslinovim uljem. Ispržite meso do zlatne boje. Sipajte pivo, smanjite vatru i sačekajte da tečnost ispari....
18. nov.
Kako se pravilno seče meso?Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso.
Na taj način se neće izgubiti...
18. jun
Pileći žilijen sa šunkomIsecite meso na tračice. Ispržite ga i dodajte brašno.
Izmešajte dobro i dodajte sok od paradajza.
Nakon nekoliko minuta dodajte šunku iseckanu na kockice i začine.
Rasporedite jelo u tanjire....
20. feb.
Pileći žilijen sa peršunomIsecite pileće grudi na debeli pileći žilijen.
Zagrejte u tiganju šolju maslinovog ulja i zapržite meso 2-3 minuta po strani.
Dodajte usitnjeni luk i čenove belog luka....
13. jul
Piletina žilijen u sosu od pavlakeOperite i isecite meso na žilijen.
U tiganju rastopite kravlji maslac i ulje. Pržite meso dok ne dobije zlatnu boju.
Dodajte luk, prethodno sitno iseckan.
Propržite i njega da omekša....
19. okt.
Pečena bundeva sečena na kockiceOčišćenu bundevu nasecite na male kockice veličine ratluka.
Stavite komade u odgovarajuću posudu za pečenje, na tanke listiće nasecite maslac i stavite ga preko bundeve....
18. sep.
Pileći žilijen u mlečnom sosu sa mocarelomNakon što počne blago da se krčka i mocarela da se topi, dodajte i pileći žilijen.
Ostavite na ringli 5-7 minuta, začinite solju, biberom i bosiljkom....
07. maj
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Pohovan pileći žilijen sa mlečnim sosomPileći žilijen se opere veoma dobro i očisti od žila.
Prelivaju se pivom, na 30 minuta.
Jaja se umute u penu.
Svaki komadić se izvadi iz piva.
Potapa se u jaje, nakon toga u prezle....
24. jul
Pileći žilijeni u mlečnom sosu od tikvicaPileće grudi isecite na pileće žilijene. Stavite ih u đevđir, posolitge i dobro nabrašnite. Višak brašna istresite. Sitno iseckajte luk i tikvice.
U tiganju zagrejte 1 šoljicu maslinovog ulja....
11. dec.
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoLeto je konačno stiglo i potpuno ste spremni za njega. Da ne biste pokvarili mesece treninga u teretani, morate znati kako da se zdravo hranite na plaži.
Plaža, more, sunce - šta može biti bolje od toga. Tokom cele godine...
09. avgust
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni deo naše...
26. feb.
Pileći žilijen sa povrćem i soja sosomIsecite pileće meso na žilijen i dodajte mu kašiku soja sosa. Promešajte i ostavite ga da se začini pola sata.
Za to vreme isecite sve povrće takođe na komadiće, a luk - na poluumesece....
27. okt.
Kako se šargarepa seče na štapiće?Da biste isekli šargarepu na tanke štapiće, bilo bi najbolje odabrati lepe, velike, masivne šargarepe, jer se ove šargarepe lakše režu nego tanke i sitne....
03. sep.
Piletina žilijen sa kiselim krastavčićima, pečurkama i šunkomIsečemo pileće meso na tanke, duge trakice - žilijen. Sa polovinom maslaca ispržimo meso u tiganju, dodajemo biber i so....
21. avgust
Kako se priprema riba bonito na japanski načinJapanskih recepata za pripremanje tune prugavca (Skipjack Tuna), poznate i kao bonito je bezbroj, s obzirom na to da njen ulov nikako nije mali. Bonito ribu lako možete da pripremite i kod kuće po japanskom receptu, budući...
31. jul
Sečena turšijaTegle se zapečate poklopcima i okreću dnom na gore.
Tako okrenute odstoje dva-tri dana....
17. sep.
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Domaće pile žilijen sa pečurkama, pavlakom i kiselim krastavčićimaIsecite pileći file na žilijen, pečurke na kriške. U duboki tiganj stavite maslac i zapržite pileći file dodajte so i kari....
25. avgust
Svinjetina žilijen sa crvenim pirinčem i sosom od nektarinaSvinjski kontrafile se iseče na žilijen trake. Posolite i pobiberite i uvaljajte u prezle. Stavite u pleh i dodajte maslinovo ulje.
Pecite svinjetinu u umerenoj rerni 40 minuta.
Pirinač se kuva u slanoj vodi....
21. okt.
Tanke domaće palačinkeTo se radi da se palačinka ne osuši i da joj budu mekane ivice. Tanke domaće palačinke zavijte u aluminijumsku foliju da zadrže svoju toplotu....
10. feb.
Domaća sečena ljutenicaU pleh poređamo patlidžan (na papir za pečenje), paprike i paradajz pečemo u rerni.
Kad budu gotovi, oljuštimo ih i sečemo na komade u dubokoj posudi.
Dodajemo u njuh so po ukusu i po želji peršun....
15. okt.