Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneMnogi bi se složili da kuvanje jaja bez pucanja nije jednostavno. Stavljanje hladnih jaja u toplu ili vruću vodu može da prouzrokuje pukotine. Osim toga, ljuske mogu da popucaju ukoliko jaja dolaze u kontakt jedni sa drugima...
08. jul
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Vrlo mlado meso je najnežnije, ali u većini slučajeva mora se obradi kako ne bi postalo žilavo....
05. nov.
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Možete pripremiti širok izbor jela od lignji koja su ukusna, spektakularna i sofisticirana. Na primer:
- punjene lignje;
- pohovane lignje;
- lignje na grčki način;...
26. avgust
Kako da mekike ne budu masne?Mekike su tradicionalni doručak, omiljena i deci i odraslima. Ipak, ponekad su dosta masne.
Kako mekike ne bi bile masne, postoji nekoliko trikova, čiji ćemo deo danas podeliti sa vama.
- Kod mešenja testa za mekike...
13. jul
Kako da uštipci ne budu masni?Uštipci su fantastični za klasičan doručak, kojim možete da obradujete drage osobe.
U večini slučajeva kod pripreme uštipaka, oni su masni. Upravo zbog toga, većina osoba izbegava da ih pravi, jer je u današnje aktuelno...
11. jul
Kako da uštipci ne budu masni?Uštipci su jedan od omiljenih doručaka, naročito u dane odmora, kada se sakuplja cela porodica. Međutim, sve više ljudi ih izbegava, zbog toga što su prilično masni.
Naravno, kada pravimo pržena testa, ona primaju dosta...
13. maj
Kako se kuvaju lignje?Spuštajte lignje jednu po jednu u ključalu vodu.
U ključalu vodu spustite jednu lignju, brojte do deset i izvadite je kašikom sa rupicama. Sačekajte da voda ponovo provri i spustite sledeću lignju u nju....
24. januar
Kako da ne bude žilava hobotnica?Veoma je važno da ne preterate sa kuvanjem, da ne biste dobili suprotan efekat - umesto krhko, meso će postati žilavo.
Kada je gotova, isključite ringlu i ostavite unutra dok se ne ohladi, ali ne sasvim....
25. feb.
Kako da nam se ne lepi pirinačU svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela.
Postoji...
18. feb.
Kako da nam se ne lepi roštiljIzlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako.
Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
20. maj
Kako da ne mirišemo na beli lukBeli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi.
Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
29. april
Kako da zasitimo ogroman apetit, a da pritom ne preterujemoMnogo ljudi oseća potrebu da stalno jede. To se najčešće dešava realizuje putem nezdrave hrane. Prema istraživanju, ovih ljudi je blizu 50%, i kada reše da se hrane zdravo, doživljavaju neuspeh. U ovom članku ćete upoznati...
28. jun
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
03. feb.
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita.
Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
17. jun
Ćuftice Kadan buduNa kraju dodajemo pirinač (da ne nabubri) i ponovo promešamo.
Od smese pravimo ovalne ćuftice veličine jajeta. Prvo uvaljamo u prezle, nakon toga u jaje.
Ponavljamo sa svim ćufticama....
22. januar
LignjeMeso je nežno, žilavo i slatko. Lignje su blizak rođak, nimalo manje ukusnom, oktopodu i ostrigama....
25. avgust
Koje namirnice mogu da budu zamena mesu?Ponekad zaboravimo, a neki od nas ni ne znaju, da se proteini nalaze u mnogim drugim namirnicama osim u mesu. Proteinski proizvodi su jeftiniji, zdraviji i mogu se čuvati duže od mesnih proizvoda.
Pasulj. To je univerzalna...
19. nov.
Kako da obezbedite vitamin B12 ako ne jedete meso?B12 je jedini vitamin koji sadrži kobalt. Životinje su najveći proizvođači ovog vitamina, koji se nalazi u njihovom sistemu za varenje. Iz tog razloga, to je jedini vitamin koji se ne može dobiti putem biljaka i sunca....
08. maj
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukAko volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije.
Umesto da žvaćete žvaku...
16. jul
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuPostoji rasprava, odnostno da li u belom luku ima više koristi ili štete. Skoro su svi čuli da se beli luk naziva prirodnim antibiotikom. To je zbog toga što se u njemu nalazi alicin, koji je sposoban da unušti razne patogene...
24. dec.
Kako da pohujemo lignje?Ukusne ideje za pohovane lignje možete pronaći kod nas, a toplo vam preporučujemo da probate Pržene lignje za kornfleksom i pohovane lignje....
19. januar
Kako da očistimo lignje?Na kraju oljuštite kožu i već ste spremni da pripremite ukusne pohovane lignje, lignje na grčki način sa limunom i belim lukom ili lignje na roštilju....
24. april