Ćuftice Kadan budu

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Ćuftice Kadan budu1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Danas ćemo se osloniti na tursku kuhinju, specijalno na ove ćuftice fenomenalnog ukusa i interesantnog imena"

Potrebni sastojci

  • goveđe mleveno meso - 700 g
  • luk - 2 glavice
  • pirinač - 3 supene kašike
  • jaja - 3 komada (2 za prženje i 1 za ćuftice)
  • peršun - 1/2 veze
  • prezle - 3 - 4 supene kašike
  • ulje - 1 šolja
  • so
  • biber
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pirinač i skuvamo ga sa jednom šoljom vode dok pirinač ne upije vodu.

U posebnoj posudi propržimo iseckan luk, drške peršuna i 1/2 mlevenog mesa dok voda ne ispari. Nakon toga dodajemo i preostali mleveno meso i dobro promešamo.

Nakon toga dodajemo i peršun, sitno iseckan, so, biber, cimet i 1 jaje, promešamo. Na kraju dodajemo pirinač (da ne nabubri) i ponovo promešamo.

Od smese pravimo ovalne ćuftice veličine jajeta. Prvo uvaljamo u prezle, nakon toga u jaje.

Ponavljamo sa svim ćufticama. Preostali deo jaja sipamo preko ćuftica i pržimo ih u ugrejanom ulju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: