Bonapeti.rs»Saveti»Kako da pohujemo lignje?

Kako da pohujemo lignje?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako da pohujemo lignje?

Pohovane lignje se nalaze visoko na listi najomiljenijih mezetluka na našim prostorima. One se odlično slažu sa dobro ohlađenim pivom, kao i sa belim vinom, a prema rečima obožavalaca, najukusnije su u društvu prijatelja.

Ima različitih načina za pohovanje lignji, a zajedničko im je to da lignje treba pržiti u jako zagrejanom ulju što kraće vreme.

Samo tako pohovane lignje ostaće sočne i nežne, a masa za pohovanje će biti hrskava i neće upiti višak masnoće.

Ako ste kupili smrznute lignje iz prodavnice, prvo ih ostavite da se razmrznu. Nakon toga ih prelijte vrelom vodom i ostavite ih u njoj ne više od jednog minuta.

Izvadite lignje i očistite ih, a zatim ih naseckajte na kolutove željene debljine. Po želji, posolite ih, dodajte biber ili druge začine.

Sledi najvažniji momenat kod pohovanja lignji - priprema smese za pohovanje.

Belance umutite sa prstohvatom soli u sneg. Kolutove uvaljajte u brašno i spuštajte u belance, a nakon toga pažljivo promešajte sve rukom. Po nekoliko kolutova lignji spuštajte u jako zagrejano duboko ulje i pržite oko 1 minut.

Gotove lignje stavite na kuhinjski ubrus da se ocedi višak masnoće i nakon toga su spremne za jelo.

Ukusne ideje za pohovane lignje možete pronaći kod nas, a toplo vam preporučujemo da probate Pržene lignje za kornfleksom i pohovane lignje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni