Pohovane lignje se nalaze visoko na listi najomiljenijih mezetluka na našim prostorima. One se odlično slažu sa dobro ohlađenim pivom, kao i sa belim vinom, a prema rečima obožavalaca, najukusnije su u društvu prijatelja.
Ima različitih načina za pohovanje lignji, a zajedničko im je to da lignje treba pržiti u jako zagrejanom ulju što kraće vreme.
Samo tako pohovane lignje ostaće sočne i nežne, a masa za pohovanje će biti hrskava i neće upiti višak masnoće.
Ako ste kupili smrznute lignje iz prodavnice, prvo ih ostavite da se razmrznu. Nakon toga ih prelijte vrelom vodom i ostavite ih u njoj ne više od jednog minuta.
Izvadite lignje i očistite ih, a zatim ih naseckajte na kolutove željene debljine. Po želji, posolite ih, dodajte biber ili druge začine.
Sledi najvažniji momenat kod pohovanja lignji - priprema smese za pohovanje.
Belance umutite sa prstohvatom soli u sneg. Kolutove uvaljajte u brašno i spuštajte u belance, a nakon toga pažljivo promešajte sve rukom. Po nekoliko kolutova lignji spuštajte u jako zagrejano duboko ulje i pržite oko 1 minut.
Gotove lignje stavite na kuhinjski ubrus da se ocedi višak masnoće i nakon toga su spremne za jelo.
Ukusne ideje za pohovane lignje možete pronaći kod nas, a toplo vam preporučujemo da probate Pržene lignje za kornfleksom i pohovane lignje.
Komentari