Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Mirisi ostaju, a nije baš prijatno kada se probudite da vidite neurednu kuhinju. Operite sudove i stavite hranu koja vam je ostala u frižider ili je bacite.
2....
24. januar
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeTrešnje povišavaju nivo energije, Ako se osećate malaksalo, nemate energije ni za šta, prosto pojedite trešnje. Odmah nakon konzumiranja ćete osetiti priliv energije;
14. Trešnje su idealna hrana za ravan stomak....
26. jun
Da napravite sami koktel trešnjeKoktel trešnje, takođe poznate i kao maraskino trešnje, složene su za proizvodnju kada se prave u fabrici....
01. maj
Da napravimo domaću slatku pavlakuTokom prva tri sata treba da mešate pavlaku tri puta, nakon čega se ostavi da se ukiseli na miru....
28. mart
Kako da kontrolišete svoju želju za slatkimOvo vas tera da mislite da slatko rešava vaše probleme....
31. avgust
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleSaznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle.
Sveže slatko od ribizle
Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
20. sep.
TrešnjeTrešnje su kratkotrajne i retko sazrevaju nakon berbe. Da bi se čuvale trešnje, moraju se odmah nakon kupovine staviti u frižider. Trešnje mogu da ostanu sveže u frižideru bar dva dana....
26. nov.
Kako odabrati zrelu i slatku lubenicu?Ako je tup i dubok zvuk, onda je ovo vaša slatka lubenica.
Pogledajte dršku
Potrudite se da pogledate oblik drške ploda – ako je dobro sazrela, ovaj deo treba da bude suv....
29. nov.
Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!Naravno da možete da jedete po nešto slatko ponekad, a ne da se to pretvara u cilj vešg života, zaboravljajući na sve druge radosti.
Međutim, u nekim slučajevima izbacivanje slatkog je posebno važno....
24. avgust
Kako se pravi slatko testoSada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
28. feb.
Karamelizovane TrešnjeDodajte trešnje.
Karamel će se zgustiti, ali ovo ne treba da vas brine.
Trešnje će pustiti vodu/sok i istopiće se.
Smanjite ringlu i kuvajte dok ne ostane bez tečnosti....
12. jul
Domaće kandirane trešnjeZatim sirup procedite i kuvajte dok se ne zgusne (treba da se smanji na 2/3 zapremine).
Vratite trešnje u sirup i kuvajte 5 minuta. Uklonite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi....
29. avgust
Sirup od trešnjeAko je previše gusto, možete da razredite sa malo vode.
4. Procedite koncentrat od trešnje kroz finu cediljku i sipajte u flaše, dobro ih zatvorite i čuvajte u frižideru....
12. feb.
Rakija od trešnjeIzaberite uzrele trešnje, bez trulih mesta i oštećenja. Dobro ih operite. Uklonite koštice i ispasirajte trešnje. Dodajte šećer i vodu i dobro promešajte....
05. jun
Domaći liker od trešnje/undefined Trešnje dobro operite i očistite, a one treba da budu dobro zrele i ne zelenkaste.
Rasporedite ih u flaše sa širokim grlom i ravnomerno pospite šećerom....
11. mart
Jednostavni kolač od trešnjeOčistite trešnje od koštica.
Napravite testo muteći jaja sa šećerom, dodajte brašno i ostale sastojke, osim šećera u prahu.
Promešajte dobro i dodajte trešnje (možete da koristite i zamrznuto voće)....
17. jun
Kako da pogača ostane mekana?A kada je testo umešeno, kvalitet pogače nakon pečenja je takav da ona ostaje mekana i vazdušasta.
Dodajte više masnoće u testo i tada će pogača imati drugačiji izgled i mekša je od pogače bez ulja u testu....
04. maj
1
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.