Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je crna čokolada korisnija od obične?Da li je crna čokolada korisnija od obične?
02. sep.
Uopšteno, što manje šećera i mleka ima u čokoladi i što je veći sadržaj kakaa, čokolada je korisnija. Crna čokolada ima mnogo korisnih svojstava. Povoljno djeluje na srce, moždane aktivnosti i smanjuje stres....
Koliko je korisna crna čokoladaKoliko je korisna crna čokolada
28. jun
Uprkos svim koristima, ova visokokalorična namirnica treba da se konzumira u umerenim količinama....
Domaća crna čokoladaDomaća crna čokolada
10. april
Domaća čokolada se ostavlja da se stegne na papiru za pečenje, foliji ili kalupu za čokoladu/bombone/led. Imate pravu domaću crnu čokoladu za čas....
Zdrava crna čokolada sa maslacem od kokosaZdrava crna čokolada sa maslacem od kokosa
10. maj
Stavljamo u frižider na 10-12 sati da se stegne....
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Da bi slanina bila korisna, jedimo je po ovom hladnom vremenu, naravno - umereno i da ne preterujemo....
Da li je pobelela čokolada štetna za zdravljeDa li je pobelela čokolada štetna za zdravlje
05. april
Oni tvrde da u većini slučajeva da se to dešava zbog neodgovarajućih atmosferskih uslova u kojima je čuvana čokolada. To se obično dešava kada se čokolada čuva na hladnom mestu....
Crna čokolada - šta treba da znamoCrna čokolada - šta treba da znamo
16. sep.
Međutim, prava crna čokolada, dobijena pre svega od sazrelih zrna kakaa je korisna i zdrava. A kako se došlo do naziva čokolada, nije skoz jasno....
Da li je kafa bez kofeina korisna?Da li je kafa bez kofeina korisna?
02. dec.
To je zato što zrna od kojih je napravljena imaju veći sadržaj masti od onih u običnoj kafi....
Da li je korisna preterana konzumacija maslina?Da li je korisna preterana konzumacija maslina?
06. nov.
Sva hrana koja sadrži omega 3 masne kiseline je veoma korisna za zdravlje srca, metabolizam i nervni sistem prema mišljenju nutricionista....
Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?
30. avgust
Simptomi zavisnosti od čokolade uključuju neobuzdanu želju za čokoladom, dugotrajnu konzumaciju čokolade, čak posle značajnog debljanja i nemogućnost kontrolisanja unosa čokolade, uprkos pokušajima da se prestane sa njenom...
Fitinska kiselina - da li je korisna ili štetna?Fitinska kiselina - da li je korisna ili štetna?
31. avgust
Fitinska kiselina, još poznata i kao fitat, je sastavni deo omotača većine orašastih plodova, žitarica i mahunarki i služi kao osnovni oblik čuvanja fosfora u semenkama. Ona se često dodaje antihranljivim materijama zbog...
Da li je kurkuma zaista baš toliko korisna?Da li je kurkuma zaista baš toliko korisna?
27. jun
Kao što većina nas zna, kurkuma je začin jarko žute boje. Ona se veoma mnogo koristi u indijskoj i jugoistočnoj azijskoj kuhinji. Priprema se od korena biljke Curcuma longa i takođe se koristi kao prirodan pigment u prehrabmenoj...
Da li je bela čokolada korisna?Da li je bela čokolada korisna?
23. nov.
Međutim, isto ne važi i za belu čokoladu, koja je među omiljenim vrstama ovog slatkog iskušenja. Da li je bela čokolada korisna?...
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom....
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Dok voće započinje svoj život od cveta biljke i često sadrži semenke, povrće obično uključuje stabla, cvetne pupoljke, korenje ili listove....
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
Takođe je bogat vlaknima, proteinima i korisnim fitohemikalijama. Avokado se koristi za snižavanje nivoa holesterola u još mnogo loših zdravstvenih stanja....
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Zbog se masne vrste sireva jakog mirisa i bogatog ukusa, kao što su feta, parmezan i plavi sir, smatraju korisnim. S druge strane, sirevi sa niskim sadržajem masti (18-20%) su definisani kao štetni....
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
Osnovna komponenta običnog majoneza je ulje. Sadrži vitamine E, F i beta karoten....
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Drugo, esencijalne masne kiseline (Essential Fatty Acids) su promenjene i nekad su čak pretvorene u antagonistične sastojke, tj. umesto korisnih, postale su štetne....
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Od želatina se obično brave obloge u farmakoliškim kapsulama da bi se njihov sadržaj lakše gutao. Hipromeloza je vegetarijanski kolega želatina, ali je skuplji za proizvodnju....
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Stevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?Gde je najbolje da čuvamo čokoladu?
22. okt.
Iako kakao zrna u čokoladi često dolaze iz toplih tropskih zemalja, toplota nije najbolji prijatelj čokoladnim štanglama. Ali i hladnoća nije mnogo korisna za njih. Gde onda da držimo čokoladu?...
Da li je toliko zdravo? Kokosovo ulje je štetnije od svinjske mastiDa li je toliko zdravo? Kokosovo ulje je štetnije od svinjske masti
18. sep.
Tokom poslednjih godina se tendencija da se zdravije hranimo i potraga za večnom mladošću je postala prava manija, koja je omogućila da se pojedine namirnice predstave kao korisnija alternativa namirnicama koje svakodnevno...
Sušeno voće je korisnije od svežegSušeno voće je korisnije od svežeg
22. januar
Suve kajsije su bogate provitaminom A i kalijumom, što ih čini korisnim kod srčanih i bubrežnih oboljenja. Takođe su odlično sredstvo za povećanje hemoglobina u krvi....
Da li se deblja od pirinča?Da li se deblja od pirinča?
21. dec.
Konzumacija pirinča je i važna i korisna za telo. Bogat je supstancama kao što su proteini, lipidi, ugljeni hidrati. Kompleksni šećeri koji se nalaze u pirinču obezbeđuju dugotrajno i sporo oslobađanje energije....