Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto se testo lepi?Zašto se testo lepi?
27. april
Svaka domaćica se suočavala sa problemom kod mešenja testa za hleb ili kolače. Čak i kada se tačno pridržava datog recepta sa preciznim količinama, ponekad je testo lepljivo....
Kako da se testo ne lepi?Kako da se testo ne lepi?
05. januar
Sa druge strane, testo za uskršnji kolač treba da bude meko i lepljivo. Upravo zbog toga, odgovor na pitanje, zašto se testo lepi, ponekada može da bude - zato što tako treba da bude!...
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Masno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije....
Kako se mesi glatko testo?Kako se mesi glatko testo?
07. nov.
Premesite testo na radnoj površini Izvadite testo iz posude direktno na pripremljenu radnu površinu. Prilikom mešanja treba da se stvori lepljiva lopta, što znači da je testo gotovo za mešnju. 4....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Sada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
Zašto se to dešava i kako to da predupredimo? Da se ne bi dešavali ovakvi mini incidenti treba pažljivo da namažete roštilj masnoćom - to može biti ulje ili maslac, a u najboljem slučaju parče slanine....
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
U svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela. Postoji...
Zašto se testo mrvi?Zašto se testo mrvi?
26. mart
Na prvom mestu razgraničavamo testa za keksiće i kolače od onih za pogače i hlebove, osnovni faktor je podizač testa, koji koristimo....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Lepi mafini sa višnjamaLepi mafini sa višnjama
31. dec.
U posudu sipajte brašno, sodu bikarbonu, kakao, šećer i cimet. Izmešajte suve sastojke, pa dodajte kiselu vodu i ulje. Sve dobro umutite da dobijete glatku smesu. Ocedite višnje iz kompota i dodajte ih u smesu. U kalupe...
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeOvako se priprema savršeno testo za palačinke
20. jul
Tajna dobre palačinke se krije u testu....
Kako se prave kuvano i pareno testoKako se prave kuvano i pareno testo
23. sep.
Pareno testo Pareno testo je veoma lako za pripremu i slično je kuvanom.. Za razliku od kuvanog, parenom testu su potrebne tačne proporcije za pripremu....
Lepi sendviči za dečiji rođendanLepi sendviči za dečiji rođendan
25. jul
1
Namažite po malo maslaca na svaku krišku. Na nju stavite slaninu isečenu po dijagonali i šunku, trougao topljenog sira i na vrh list zelene salate. Paradajz isecite na pola i isecite na polumesec. Na svaki sendvič stavite...
Lepi mafini za dečiji rođendanLepi mafini za dečiji rođendan
10. april
1
Gotove mafine izvadite i ostavite da se ohlade. Ukrasite mafine tečnom čokoladom ili pavlakom, šećernim bombonama i šarenim šećernim mrvicama....
Zašto testo postaje žilavo?Zašto testo postaje žilavo?
23. april
Kako testo od maslaca, tako i sve vrste testa sa hemijskim sredstvima za dizanje testa poput praška za pecivo i sode, nema potrebe da se mnogo mesi, već samo da se objedine sastojci dok se ne dobije homogeno i glatko testo...
Zašto testo ne narasta?Zašto testo ne narasta?
19. april
Ali ponekad, uprkos svim našim naporima, testo ne naraste ili ne naraste dovoljno i tada sami sebi postavljamo pitanje zašto nije uspelo....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?
02. nov.
Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni. Intolerancija na hranu Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
Saće - kada se i zašto konzumira?Saće - kada se i zašto konzumira?
22. jul
Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
Zašto se gojimo u predelu stomakaZašto se gojimo u predelu stomaka
26. jun
Ljudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!
29. jun
Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
Ukusni i lepi roščići sa siromUkusni i lepi roščići sa sirom
07. feb.
Umesiti meko elastično testo. Staviti ga u posudu na toplom da naraste. Nakon toga, testo podeliti na 5-6 loptica i svaku razviti oklagijom, i tako dobijenu koru narezati na osam trouglova....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem javlja i kako ga izbeći....
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?
13. april
Svako voli da jede sirove ili pečene orašaste plodove, ne samo zato što su ukusni i zasitni, već i zato što su veoma korisni. Kroz njih dobijmo neophodne proteine i masti. Ali da bismo dobijali samo pluseve od konzumiranja...