Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Kako se pravi masno testo

Kako se pravi masno testo

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1501
Masno testo

Za pripremu hrane sa testom postoji majstorluk. Ponekad recepti nisu komlikovani kao sastojci, ali ipak duže se mesi ili postoji određeno vreme za narastanje itd. Kako bismo napravili masno testo nije potrebno previše vremena, niti neke posebne pripreme. Dobro je da se isprate sastojci striktno kako su napisani u receptu, pogotovo ako ga prvi put pripremate. Kada ste jednom videli šta se dobija, možete da dopustite sebi da stavite i nešto drugo, da zamenite neki sastojak itd.

Evo šta je potrebno za masno testo:

Testo

Potrebni sastojci: 1 jaje, 1 pakovanje maslaca, 250 g brašna, 2 supene kašike vode

Način pripreme: Prvo, kako bi testo bilo idealno, neophodno je da brašno prosejete kroz sito. Bez obzira na to šta spremate s brašnom, prosejavanje je obavezno, ukoliko zaista želite da dobijete najbolji krajnji efekat. Zatim umutite jaje u posebnoj posudi. U brašno dodajete hladan maslac u kockicama, gnječeći ga prstima s brašnom - da se dobiju mrve. Brzo radite. Toplota ruku omekšava maslac u testu, što nije poželjno.

Takođe, važno je da se istakne da maslac ne treba da bude u potunosti istopljen, cilj je da ostanu grudvice u samom testu, da se oseti. Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu. Zatim lepo umesite testo i stavite ga u frižider na pola sata.

Pita sa masnim testom

Masno testo može da bude spremljeno sa mašću ili sa maslacem. Takođe, možete da napravite testo sa kombinacijom masti i maslaca. Tako je najukusnije. Međutim, većina domaćica preferira maslac, jer u desertima koje serviramo hladne, svinjska mast neće imati prijatan ukus.

Kombinacija ove dve vrsta masti je veoma pogodna za slana iznenađenja od testa koja imaju različite vrste madeva. Nezavisno od toga šta ste odlučili da stavite, slani sastojci u kombinaciji sa aromom testa sa dve vrste masti, su savršeni. Dobro je da se ove poslastice od testa jedu dok su tople, pa čak i vruće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest