Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Specifičnosti kod spremanja na roštiljuSpecifičnosti kod spremanja na roštilju
02. okt.
Malo je ljudi koji ne mogu odoleti aromatičnom mesu sa roštilja. Ako još uvek niste pekli meso na roštilju, dobro je da znate pojedine trikove za pripremu mesa na roštilju: - Kada spremate sa pravim roštiljem...
Specifičnosti kod spremanja sa lisnatim testomSpecifičnosti kod spremanja sa lisnatim testom
05. mart
Kod spremanja sa lisnatim testom bi trebalo znati specifičnosti, kako bi jela uvek bila ne samo ukusna, već i da lepo izgledaju....
Specifičnosti kod pripreme prlenkiSpecifičnosti kod pripreme prlenki
23. april
Prva specifičnost kod spremanja prlenki je u vezi sa brojem jaja - možete dodati 1 jaje, kako se navodi u većini recepata, ali slobodno možete napraviti prlenke i bez jaja....
Specifičnosti kod pečenja kolačaSpecifičnosti kod pečenja kolača
16. jun
/undefined Glavni uslov za ukusan kolač jeste testo da bude kvalitetno i vazdušasto, a za to je potrebno da bšarno bude prosejano, da se uklone svi dodaci iz njega i da se obogati kiseonikom. Za pravljenje kolača...
Finese kod spremanja spanaćaFinese kod spremanja spanaća
30. april
Spanać je omiljena korisna namirnica. Ko ne voli špagete sa spanaćem ili pak picu sa spanaćem. Ali pre nego što ga uključimo u svoj meni, treba da znamo kako da ga upotrebimo. Koje su finese kod kuvanja spanaća?...
Trikovi kod spremanja prepeliceTrikovi kod spremanja prepelice
28. sep.
Prepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mangan...
Trikovi kod spremanja klenaTrikovi kod spremanja klena
29. sep.
Najbolja varijanta za spremanje klena jeste da ga ispečete u rerni. Možete dodati luk, paradajz i da ga ispečete, a druga varijanta jeste da ga napunite. Zavisno od toga kolika je riba....
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
Nakon toga, ako je ostala neka voda, isipajte je, operite pasulj i on je već spreman za kuvanje....
Specifičnosti kod mešenja testa od spelteSpecifičnosti kod mešenja testa od spelte
12. jun
Specifičnost mešenja testa od spelte je u tome što treba povećati količinu vode. Za razliku od testa umešenog sa pšeničnim brašnom, brašno od spelte zahteva više vode....
Praziluk sa krompiromPraziluk sa krompirom
05. dec.
Praziluk iseckajte na krupnije i stavite da se dinsta u zagrejanoj masnoći. Čim omekša sipajte konzervu paradajza, promešajte i dolijte šolju vrele vode (ako je potrebnoi više)....
Praziluk sa šljivamaPraziluk sa šljivama
19. feb.
Kada jelo provri, dodajte seckane plave šljive i praziluk. Jelo se posoli, doda šećer i kuva na tihoj vatri do kraja....
Praziluk sa jajimaPraziluk sa jajima
15. nov.
1
Praziluk sa jajima se sklanja sa ringle i servira se....
Čorba od praziluka i spanaćaČorba od praziluka i spanaća
29. mart
Praziluk i luk sitno naseckati. Šargarepu iseći na kockice a beli luk protisnuti. Paradajz bez ljuske izrendati. Peršun sitno naseckati....
Potaž od praziluka i pečurkiPotaž od praziluka i pečurki
20. mart
Praziluk iseći na sitne kockice, pa prodinstati na ulju. Dodati sitno iseckan krompir, so, biber i peršun po ukusu i naliti oko 0, 5 l vode. Oprane i iseckane pečurke dodati i ostaviti da se sve krčka još 30 minuta....
Prženi praziluk sa jajimaPrženi praziluk sa jajima
22. januar
Očistite praziluk i isecite ga na komade po oko 3 cm. Pržite ga u teflonskom tiganju u ugrejanom ulju, mešajte s vremena na vreme. Prelijte umućenim jajima, posolite i kuvajte dok se jaja ne stegnu....
Dinstani praziluk sa paradajzomDinstani praziluk sa paradajzom
05. dec.
Ugrevamo ulje i u njemu dinstamo praziluk, isečen na kockice. Dodajemo malo soli, alevu papriku, paradajz, masline očišćene od koštica i začine. Ostavljamo jelo da se dinsta 10-15 minuta....
PrazilukPraziluk
19. januar
Za stanovnike Velsa praziluk je simbol snage, muževnosti, volje za pobedom u borbi. Na taj dan ljudi obavezno spremaju jela sa prazilukom, a neki njime i ukrašavaju svoje domove....
Pita od rikote, praziluka i patlidžanaPita od rikote, praziluka i patlidžana
07. dec.
Prodinstati povrće dok ne omekša. Za to vreme umutiti jaja, sa brašnom, jogurtom, praškom za pecivo, sirevima. Podmazati vatrostalnu posudu maslacem i posuti prezlom. Dodati povrće u smesu i pomešati. Sasuti posudu...
Jaja preko praziluka i paradajz sosaJaja preko praziluka i paradajz sosa
26. dec.
Praziluk dobro zapržimo, dodajemo paradajz sos da uvri. Dodajemo peršun, biber i so, ako je potrebno. Razbijamo jaja i kuvamo dok ne bude gotovo....
Namaz od praziluka i sitnog siraNamaz od praziluka i sitnog sira
16. dec.
1
Namaz od praziluka i sitnog sira je lagan i prijatan, čak i ako ga namažete na krišku i tako pojedete....
Čorba od praziluka i ćurećih batakaČorba od praziluka i ćurećih bataka
29. jun
Čorba od praziluka i ćurećih bataka je gotova....
Krem čorba od praziluka i leblebijaKrem čorba od praziluka i leblebija
03. jun
Krem čorba od praziluka i leblebija je gotova....
Kaša od praziluka sa zaprškomKaša od praziluka sa zaprškom
17. feb.
Očsitimo praziluk, operemo dobro i isečemo na sitno. Stavljamo u šerpu, sipamo ulje (3-4 kašike) i vodu (1 šolju). Dodajemo i očišćenu, narendanu šargarepu. Izdinstamo, dok ne ostane na masnoći....
Kaša od praziluka sa pečurkamaKaša od praziluka sa pečurkama
23. dec.
Operemo, očistimo praziluk i isečemo ga na kolutove. Pečurke operemo, oljuštimo i isečemo na krupno. U tiganju sa malo masnoće pržimo praziluk dok blago ne omekša, nakon čega dodajemo isečene pečurke....
Čorba od praziluka sa siromČorba od praziluka sa sirom
28. maj
Dodajemo dobijenu kašu u skuvani praziluk uz mešanje i ostavljamo da vri desetak minuta. Dodajemo unapred namrvljen sir i ostavljamo da vri još 5 minuta....