Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Specifičnosti kod spremanja na roštiljuMalo je ljudi koji ne mogu odoleti aromatičnom mesu sa roštilja. Ako još uvek niste pekli meso na roštilju, dobro je da znate pojedine trikove za pripremu mesa na roštilju:
- Kada spremate sa pravim roštiljem...
02. okt.
Specifičnosti kod spremanja sa lisnatim testomKod spremanja sa lisnatim testom bi trebalo znati specifičnosti, kako bi jela uvek bila ne samo ukusna, već i da lepo izgledaju....
05. mart
Specifičnosti kod pripreme prlenkiPrva specifičnost kod spremanja prlenki je u vezi sa brojem jaja - možete dodati 1 jaje, kako se navodi u većini recepata, ali slobodno možete napraviti prlenke i bez jaja....
23. april
Specifičnosti kod pečenja kolača/undefined Glavni uslov za ukusan kolač jeste testo da bude kvalitetno i vazdušasto, a za to je potrebno da bšarno bude prosejano, da se uklone svi dodaci iz njega i da se obogati kiseonikom.
Za pravljenje kolača...
16. jun
Finese kod spremanja spanaćaSpanać je omiljena korisna namirnica. Ko ne voli špagete sa spanaćem ili pak picu sa spanaćem. Ali pre nego što ga uključimo u svoj meni, treba da znamo kako da ga upotrebimo. Koje su finese kod kuvanja spanaća?...
30. april
Trikovi kod spremanja prepelicePrepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mangan...
28. sep.
Trikovi kod spremanja klenaNajbolja varijanta za spremanje klena jeste da ga ispečete u rerni. Možete dodati luk, paradajz i da ga ispečete, a druga varijanta jeste da ga napunite. Zavisno od toga kolika je riba....
29. sep.
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaNakon toga, ako je ostala neka voda, isipajte je, operite pasulj i on je već spreman za kuvanje....
04. feb.
Specifičnosti kod mešenja testa od spelteSpecifičnost mešenja testa od spelte je u tome što treba povećati količinu vode. Za razliku od testa umešenog sa pšeničnim brašnom, brašno od spelte zahteva više vode....
12. jun
Praziluk sa krompiromPraziluk iseckajte na krupnije i stavite da se dinsta u zagrejanoj masnoći.
Čim omekša sipajte konzervu paradajza, promešajte i dolijte šolju vrele vode (ako je potrebnoi više)....
05. dec.
Praziluk sa šljivamaKada jelo provri, dodajte seckane plave šljive i praziluk. Jelo se posoli, doda šećer i kuva na tihoj vatri do kraja....
19. feb.
Čorba od praziluka i spanaćaPraziluk i luk sitno naseckati. Šargarepu iseći na kockice a beli luk protisnuti. Paradajz bez ljuske izrendati.
Peršun sitno naseckati....
29. mart
Potaž od praziluka i pečurkiPraziluk iseći na sitne kockice, pa prodinstati na ulju. Dodati sitno iseckan krompir, so, biber i peršun po ukusu i naliti oko 0, 5 l vode.
Oprane i iseckane pečurke dodati i ostaviti da se sve krčka još 30 minuta....
20. mart
Prženi praziluk sa jajimaOčistite praziluk i isecite ga na komade po oko 3 cm.
Pržite ga u teflonskom tiganju u ugrejanom ulju, mešajte s vremena na vreme.
Prelijte umućenim jajima, posolite i kuvajte dok se jaja ne stegnu....
22. januar
Dinstani praziluk sa paradajzomUgrevamo ulje i u njemu dinstamo praziluk, isečen na kockice.
Dodajemo malo soli, alevu papriku, paradajz, masline očišćene od koštica i začine.
Ostavljamo jelo da se dinsta 10-15 minuta....
05. dec.
PrazilukZa stanovnike Velsa praziluk je simbol snage, muževnosti, volje za pobedom u borbi. Na taj dan ljudi obavezno spremaju jela sa prazilukom, a neki njime i ukrašavaju svoje domove....
19. januar
Pita od rikote, praziluka i patlidžanaProdinstati povrće dok ne omekša.
Za to vreme umutiti jaja, sa brašnom, jogurtom, praškom za pecivo, sirevima. Podmazati vatrostalnu posudu maslacem i posuti prezlom.
Dodati povrće u smesu i pomešati.
Sasuti posudu...
07. dec.
Jaja preko praziluka i paradajz sosaPraziluk dobro zapržimo, dodajemo paradajz sos da uvri.
Dodajemo peršun, biber i so, ako je potrebno.
Razbijamo jaja i kuvamo dok ne bude gotovo....
26. dec.
Namaz od praziluka i sitnog siraNamaz od praziluka i sitnog sira je lagan i prijatan, čak i ako ga namažete na krišku i tako pojedete....
16. dec.
1
Kaša od praziluka sa zaprškomOčsitimo praziluk, operemo dobro i isečemo na sitno. Stavljamo u šerpu, sipamo ulje (3-4 kašike) i vodu (1 šolju).
Dodajemo i očišćenu, narendanu šargarepu. Izdinstamo, dok ne ostane na masnoći....
17. feb.
Kaša od praziluka sa pečurkamaOperemo, očistimo praziluk i isečemo ga na kolutove. Pečurke operemo, oljuštimo i isečemo na krupno. U tiganju sa malo masnoće pržimo praziluk dok blago ne omekša, nakon čega dodajemo isečene pečurke....
23. dec.
Čorba od praziluka sa siromDodajemo dobijenu kašu u skuvani praziluk uz mešanje i ostavljamo da vri desetak minuta.
Dodajemo unapred namrvljen sir i ostavljamo da vri još 5 minuta....
28. maj