Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zdrava ishrana i zdravo teloU kombinaciji sa vežbanjem, adekvatnim unosom vode i šetnjama na svežem vazduhu, zdrava ishrana čini čuda....
07. dec.
Beli luk, limun i đumbir: Prirodni eliksir za zdravljeAko često bolujete od prehlada i virusnih infekcija, ako imate probleme sa srcem i krvnim sudovima, začepljenim arterijama ili visokim krvnim pritiskom, vreme je da učinite nešto, kako bi poboljšali opšte zdravstveno...
01. jul
Detoks eliksirDetoks eliksir je veoma svežeg i priajtnog ukusa, pored toga što je neverovatno koristan, zahvaljujući sastojcima poznatim po svom detoksirajućem svojstvu....
28. januar
Ovsena voda - obnovite telo sa ovim čudesnim eliksiromOvsena voda je veoma korisna za telo, osim što pomaže kod gubljenja kilograma, u borbi protiv lošeg holesterola, dijabetesa, ona efikasno čisti krv.
Zahvaljujući vlaknima koje ima, pomaže regulisanju stomačno-crevnog...
01. nov.
Kineski KupusKineski kupus je čudesna i najviše zdrava dopuna svakoj dijeti. Sadrži veoma malo kalorija - tek 9 u svakoj posudici.
Štetnost kineskog kupusa
U kineskom kupusu se nalaze glukozinolati....
27. jun
Zimska salata EliksirTako nazvana zimska salata Eliksir je neverovatna u kombinaciji sa dobrom domaćom rakijom tokom hladih zimskih nnoći!...
18. okt.
Eliksir od bananeOvo je jedan izuzetno koristan, jednostavan i zdrav napitak koji će vas napuniti energijom.
Probajte i vi ovaj banana šejk....
01. jun
Salata sa šargarepom za atletsko teloIseku se paprike i šargarepa. Skuvaju se jaja i takođe se iseku.
Stavljaju se u tanjir ili posudu za salatu, odozgo se posipa sir.
Na kraju se začinjava kriškama limuna i maslinovim uljem (maslinama). Sastojci su jednu...
04. okt.
Eliksir od zelenih orahaEliksir rasporedite u flaše. Možete eksperimentisati sa ukusima.
Probajte da u jednu flašu stavite vanilu, u drugu karanfilić, a treću začinite štapićima cimeta....
28. jun
Omlet koji zasićujeSastojke za omlet dobro umutite i stavite u tiganj sa mašću da se omlet ne zalepi.
Kad ga ispržimo, vadimo ga na tanjir, a u tiganj stavljamo mleveno meso i pržimo i njega.
Namažemo omlet paradajz pireom i ređamo topljeni...
02. sep.
Čaj od šipuraka za jačanje zdravljaČaj od šipurka za jačanje zdravlja je odličan način za vraćanje organizma u stanje!...
11. jun
2
Ovo je najmoćniji prirodni antibiotik, koji će pročistiti vaše telo!Zaštite svoje zdravlje prirodnim sredstvima! ! !...
21. feb.
Saveti za zdrav post koji ne šteti zdravljuZato se pridržavajte dolenavedenih saveta za zdrav post, kako biste iz posta izašli zdraviji i zaista očišćeni.
Ne preterujte sa belim brašnom
Proizvodi od belog brašna generalno nisu zdravi....
20. april
Kineska anđelikaJoš pre 1000 godina su Kinezi počeli da koriste ovu biljku. Zbog neverovatnog uticaja koje je ova biljka imala na žensko zdravlje, Kinezi su Angelica sinensis nazvali ženski ženšen....
12. april
Eliksir Čudo od zelenih orahaEliksir od zelenih oraha pomaže:
- poboljšanju funkcije mozga,
- poboljšanju cirkulacije,
- poboljšanju pamćenja,
- štitnoj žlezdi,
- jačanju imunog sistema,
- povišavanju efikasnosti celog organizma
- kod anemije...
10. jul
Kineski peljmeniPoređajte kineske peljmene i pržite sa jedne strane dok ne dobiju zlatnu boju.
Kad postanu zlatni, sipajte bujon u tiganj i poklopite da se kuva na pari bujona....
08. sep.
Kineski specijalitetIsecite meso na tanke šnicle, nakon toga svaku isecite na tanke ivice. Beli luk i đumbir sitno iseckajte, luk na polumesec, a dve vrste paprike i šargarepu isecite na trakice.
Stavite dubok tiganj ili vok, da se ugreva...
19. januar
Uštipci koji se sami okrećuJaja umutite žicom. Dodajte kiselo mleko, umućeno sa sodom i nakon toga brašno u koje ste umešali prašak za pecivo i vanilin šećer. Smesu dobro promešajte dok ne dobijete gusto testo za biskvit.
Uz pomoć 2 kašike, potopljene...
13. mart
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko.
Tepsiju za pečenje od 25*20 cm obložite papirom za pečenje....
25. januar
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniUključite rernu na 180 stepeni.
Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom.
Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
08. feb.
Čizkejk koji se ne pečeZa donji deo:
Mutiti mikserom 150 g šećera u prahu, margarin, dobro izmešati pa dodati keks, sok i sve izmešati, preliti u kalup tj. pleh i poravnati, staviti u frižider.
Za fil:
50 ml vode i 1 želatin izmešati i ostaviti...
21. april
1
Žižula - Kineska urmaJoš u 17. veku Džerard je primetio da kineska urma je odličan lek za razne probleme, a najviše je korisna za pluća i bubrege. Kod nas je kineska urma dospela još od davnina....
04. maj
Prženi kineski kupusPre nego što počnete sa kuvanjem operite sve sastojke i isecite ih na sitno.
Stavite masnoću da se zagreva u dubokom tiganju ili šerpi. Zapržite u njoj luk, a posle i pečurke.
Čim sastojci dovoljno omekšaju, dodajte...
27. sep.