Detalji pri farbanju jajaDetalji pri farbanju jajaNajrasprostranjeniji način farbanja je potapanje jaja u prethodno rastvorenu boju. Pratite uputstva na pakovanju za rastvaranje boje. Držite jaja bar deset minuta, da dobijete zasićenu boju....
Farbanje jaja sa želatinomFarbanje jaja sa želatinomFarbanje jaja sa želatinom je brzo i lako. Operemo i skuvamo jaja da budu tvrda. Sipamo kesicu želatina u odgovarajuću posudu. Dodajemo 6 supenih kašika vode i ostavljamo da nabubri....
Jaja farbana pamukomJaja farbana pamukomU svaki komad vate umotajte po jedno jaje i ostavite ga tako 5-6 minuta. Kada završite, iste komade vate možete ponovo koristiti za farbanje drugih jaja....
Jaja farbana salvetomJaja farbana salvetomJoš jedan način za farbanje jaja, koji smo probali ovde: pre nego se stave u farbu za jaja, svećom nacrtati cvetiće, spirale, krstiće. Posle staviti jaja u različite farbe. Dobijaju se lepe šare....
Farbana jaja sa uljemFarbana jaja sa uljemMi smo za recept koristili vodu gde su se kuvala jaja. Za farbanje su veoma dobre kantice od kiselog mleka, gde ćete sipati 150 ml od vode u svaku i gde ćete rastvoriti farbu....
JajaJajaKulinarska upotreba jaja Jaja imaju široku upotrebu u kuhinji, toliko se koriste, da postoji bezbroj načina njihove upotrebe....
Jaja od prepeliceJaja od prepeliceZanimljivo je da u jajima prepelice ne može biti salmonele, jer membrana ovih jaja je jaka, a takođe imaju i male otvore u ljusci, koji dozvoljavaju da jaje diše. To sprečava i razne bakterije da dospeju u jaje....
Jaja na škotski načinJaja na škotski načinPromešajte i dodajte natopljen i dobro oceđen hleb, sveže jaje i začine po ukusu. Uvaljajte svako jaje u smesu od šunke i ispržite dok ne bude gotovo u zagrejanom ulju....
Jaja na jermenski načinJaja na jermenski načinRazbijte jaja i nastavite kuvanje dok jaja ne budu gotova. Jelo pospite svežim peršunom i servirajte....
Jaja na turski načinJaja na turski načinU posudu razbijemo jaja, mutimo i dodajemo brašno. Posolimo po ukusu. Dobijamo gustu kašu. U pleh, prethodno namazan maslacem sipamo smesu....
Jaja na arapski načinJaja na arapski načinKada se jelo zgusne, pažljivo dodajte jaja, ali nemojte ih mutiti, pa stavite poklopac i neka se tako sve prži 10 minuta. Zatim sklonite poklopac i jaja su gotova. Preko posipajte iseckan peršun i poslužite....
Jaja na Panađurski načinJaja na Panađurski načinČim provri, smanjite ringlu i razbije sasvim nisko jedno po jedno jaje. Možete da ih razbijete u kutlaču i tako da ih spuštate u blago kipuću vodu. Pazite da se jaja ne zalepe za dno ili jedno za drugo....

Pratite nas